Va rog, niste sfaturi. atacuri de panica | Forumul Medical ROmedic

Va rog, niste sfaturi. atacuri de panica

06-11-2015
Rares2131
Nu este medic/terapeut
Rares2131
M-am saturat. Pur si simplu m-am saturat... De la revelion am dezvoltat niste atacuri de panica. Am fost internat la spitalul din orasul meu, ulterior la Bucuresti, cu greu si sedinte cu psiholog si psihiatru am trecut de aceste faze in circa 2-3 luni. Ei bine, la inceputul anului scolar am avut niste dureri de burta foarte mari. Am fost la urgente si mi s-a spus ca nu e nimic grav si m-am intors acasa. De atunci a inceput chinul... Am inceput sa am dureri, bolboroseli in burta, balonari, etc. Am fost la un medic pediatru si mi s-a spus ca s-ar putea sa fie o infectie urinara(de unde pana unde, la simptomele mele, nu stiu). Am facut o ecografie si mi s-a spus ca am pietre la rinichi. Bun... Am fost la UROlog si mi s-a spus ca e imposibil sa am pietre la rinichi si e legat de digestie. Am fost la gastroenterolog si mi-a spus ca e o usoara colita si nu mi-a dat tratament, doar pastile la nevoie. A trecut ceva timp si am plecat intr-o zi de la scoala ca ma durea burta foarte tare. Am fost la medicul meu de familie si mi-a spus ca e colon iritabil si o posibila infectie intestinala deoarece am facut si febra. Ei bine, mi-a dat tratament si intr-o seara cand am luat un antibiotic am simtit ca si cum mi-a ramas blocat in gat, undeva in jos. Am fost iarasi la urgente, am vomitat si nu am mai avut aceasta senzatie. Ei bine, de atunci am durere de gat, mi s-a facut limba alba(pete albe pe limba) si am senzatia de a flecma in continuu. Ce e mai rau e ca nu mai am pofta de mancare si imi e frica sa inghit si am o frica constanta sa nu mor sau sa nu am vreo boala grava. 80% din timpul meu liber ma gandesc la ce boli as putea avea si la moarte. I-am propus mamei sa incep iar terapiile cu un psiholog, insa ea a spus ca nu e nevoie... Va rog daca imi puteti da sfaturi ce as putea schimba in stilul meu de viata. Precizez ca fumez, am baut cafea(nu mai beau), iar alcool foarte rar.
2 comentarii
0
06-11-2015, ora 21:47
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Rares, tot ce ai descris tu, par a fi somatizari, adica reactii in plan somatic/fiziologic, a problemelor psihologice. Probabil sti deja despre ce vorbesc. Ai luat antibiotice si acum ai pete albe pe limba: poate fi doar o candidoza, nu se moare din asta, dar mergi la medicul de fam sa o trateze. Da, ref la simptomele celelalte, tu ai dreptate, mai e nevoie sa faci psihoterapie. Vorbeste cu mama ta. Eu am mai avut asemenea cazuri, nu esti singurul, se trateaza. Sanatate!
0
08-11-2015, ora 16:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratament la psiholog si daca nu trece, iar la psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •