VSH 45 la copil de 3, 5 ani!

10-05-2008
janad7
Nu este medic/terapeut
janad7
Scriu acest mesaj/intrebare pentru oricine ma poate ajuta cu un sfat competent.Baietelul meu a avut o viroza foarte urata acum 3 saptamani care s-a soldat cu internare in spital.Nu a fost pneumonie, dar la raze i-a aparut o mica pata pe plamani.Testul TBC negativ.Tot din cauza acestui virus a facut o uarta urticarie (cica se mai inatmpla in virozele urate)tratate cu hidrocortizon intravenos, peritol si zyrtec.Pentru raceala a primit genta cu ampicilinain spital, apoi ampicilina sirop acasa timp de o saptamana.Petele au disparut, la fel si raceala.Am uitat sa va zic ca la analizele facute in spital VSH era 39, dr. a spus sa repetam peste 2 saptamani ca ar trebui sa scada.La acel moment era bolnav, deci asta era cauza.Acum 2 zile baietelul meu a facut frisoane, era subfebril si nu mai putea pasi in piciorul drept.Am mers la spital la neuropsihiatrie infantila de aici am facut toate investigatiile posibile.S-a exclus cauze neuro deoarece avea reflexe bune.Am mers la oftalmo pentru fund de ochi care a iesit bine, pediatrie, unde am facut analize si au iesit bine mai putin VSH care e 45, la ortopedie si raze pentru bazin.Concluzia a fost artrita coxofemurala dreapta postvirotica (adica tot din cauza acelei viroze).Tratament nurofen de 3*5 ml si frectii cu fastum gel.VSH de repetat peste o saptamana.Avand in vedere infectia, credeti ca aceasta v-a disparea cu nurofen (daca infectia este aceasta musculara) sau poate fi de la acea pata depistata la raze pe plaman.Ar trebui sa repet razele la planam?
Va multumesc anticipat.
7 comentarii
0
10-05-2008, ora 00:00
FLOARE DE COLT
Nu este medic/terapeut
FLOARE DE COLT
Titrul ASLO l-ati determinat? aslo=anticorpi anti streptolisina O.
E posibila o infectie cu streptococ...
0
11-05-2008, ora 00:00
janad7
Nu este medic/terapeut
janad7
Multumesc pentru raspuns, dar in ce consta acest test?Si daca are inf cu stretococ cum se trateaza?Nu e tarziu acum sa-i fac testul?As putea sa il fac cand repet VSH?
0
11-05-2008, ora 00:00
FLOARE DE COLT
Nu este medic/terapeut
FLOARE DE COLT
Se poate face oricand, se face din sangele recoltat iar terapia este cu penicilina! succes
0
11-05-2008, ora 00:00
janad7
Nu este medic/terapeut
janad7
Iti multumesc din suflet.Mi-a mai spus cineva de un caz in care a iesit aslo mare si a facut 10 ani moldamin saptamanal.Sper sa nu ajungem acolo.Intai o sa ii fac un exudat faringian (pana trece o saptamana cand repet VSH si fac si ASLO).
Inca o data iti multumesc.
0
12-05-2008, ora 00:00
FLOARE DE COLT
Nu este medic/terapeut
FLOARE DE COLT
Moldaminul este tot penicilina!
sanatate multa
0
17-05-2008, ora 00:00
janad7
Nu este medic/terapeut
janad7
Va scriu ce mi-a zis pediatru ieri.La un copil de 3, 5 ani nu se poate pune diagnostic de reumatism articular(ceea ce banuiam eu) si nu e cazul sa-i fac Aslo, fibrinogen si alte minuni, pentru ca aceasta boala se manifesta mai urat decat ceea ce a avut David si se diagnost. dupa varsta de 5 ani. Ceea ce mi s-a recomandat a fost scoaterea amigdalelor daca ne fac asa dese probleme.
Va pup.
0
27-10-2008, ora 15:28
brigipilat
Nu este medic/terapeut
brigipilat
buna, as dori sa stiu ce s'a mai intamplat cu baietelul.am si eu o fetita de 1 an si 8 luni si de la 1 an si 3 luni a fost diagnosticata cu artrita idioptica juvenila.abia acum 2 sapt ne'am dat seama unde s'a localizat "'la genunchiul drept""As vrea sa vb putin pe tema asta sa facem schimb de informatii legate de tratament, medici s.a.m.d.fetita mea a avut un v s h de 90 dar nu a avut nici o articulatie umflata la momentul depistarii bolii.eu locuiesc in brasov dar am ajuns la Tg Mures la un reumatolog.sanatate multa si te rog mult un raspuns indiferent de situatie BRIGI
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: