VINDECAREA prin credinta chiar este posibila si este demonstrata stiintific!

24-08-2012
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cercetătorii ruşi au dovedit că oamenii se pot vindeca prin credinţa. Cercetătorii din Sankt Petersburg au reuşit să găsească şi dovada, descoperind mecanismul 'material' al fenomenului divin.
'Rugăciunea este un remediu puternic. De asemenea, şi atingerea moaştelor. Nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar poate reface şi psihicul labil al bolnavului', a declarat Valery Slezin, directorul Institului de Cercetare Neuropsihologică din Sankt Petersburg. Profesorul Slezin a mai făcut un lucru neobişnuit. A măsurat 'puterea' rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări care se rugau şi a descoperit un fenomen neobişnuit şi anume 'scurt-circuitarea' activităţii cerebrale a cortexului. Acest fenomen nu poate fi observat decât la bebeluşii de trei luni, când se află la sânul mamei lor şi se simt în siguranţă. Odată cu maturizarea, acest sentiment al siguranţei se estompează, activitatea cerebrală se intensifică iar ritmul biocurenţilor cerebrali devine mult mai lent, cu excepţia somnului adânc şi al rugăciunilor, mai spune omul de ştiinţă.
Slezin a numit această stare una de 'veghe' şi a demonstrat că este vitală pentru fiecare persoană.
Este cunoscut faptul ca bolile sunt cauzate, în special, de situaţii negative care ne afectează starea psihică. Se pare că, în timpul unei rugăciuni grijile trec în planul doi sau chiar dispar de tot. Astfel, ambele vindecări, psihică şi fizică, sunt posibile.
Rugăciunile sunt chiar scut pentru radioactivitate!
Angelina Malakhovskaya, o altă cercetătoare din Rusia (Ingineră şi Electrofiziciană la laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică), a declarat că serviciile religioase îmbunătăţesc sănătatea individului. Ea a realizat mii de cercetări cu scopul de a găsi şi observa reacţiile corpului uman, înainte şi după slujbele religioase. Concluziile acestor studii au fost că rugăciunile normalizează presiunea sângelui.
Rugăciunile pot neutraliza chiar şi radiaţiile, potrivit cercetărilor. Astfel, s-a observat că după catastrofa de la Cernobâl, nivelul radiaţilor din jurul bisericii Sfântul Arhanghel Mihail, aflată la numai patru kilometri depărtare de locul incidentului, era unul normal.
Cercetătorii sunt de părere şi că apa sfinţită, semnul crucii şi chiar şi sunetul clopotelor pot vindeca boli. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripa, hepatită şi tifos, dar nu numai. Proteinele viruşilor se curbează şi nu mai poartă infecţia, a spus Malakhovskaya.

Oamenii de ştiinţă au dovedit, în mai multe rânduri, puterea semnului crucii, a rugăciunilor şi a slujbelor săvârşite în Biserica Ortodoxă. Astfel, cercetătorii ruşi au demonstrat urmările concrete ale semnului crucii făcut deasupra mâncării, de pildă. "Am demonstrat că vechiul obicei de a însemna cu Sfânta Cruce mâncarea şi băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiţie are consecinţe practice: mâncarea este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi", afirmă electrofiziciana Angelina Malakhovskaya de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică din St. Petersburg.
Malakhovskaya studiază puterea semnului Sfintei Cruci de mulţi ani. Ea a efectuat un număr mare de experimente care au fost verificate în mai multe rânduri înainte de a fi prezentate publicului. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limitare este aceea că ea îi vindecă numai pe cei credincioşi.
"Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor", spune Malakhovskaya. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2, 5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1, 5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările sunt nesemnificative.
Ea a descoperit în special proprietăţile bacteriologice ale apei după ce a fost binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul Sfintei Cruci. Studiul a arătat, de asemenea, o nouă proprietate, necunoscută în trecut, aceea a cuvântului lui Dumnezeu de a transforma structura apei, mărindu-i considerabil densitatea optică în domeniul spectral al undelor scurte ultraviolete. Se ştie deja că apa sfinţită de către un preot ortodox nu mai prezintă mişcare browniană şi nu se mai alterează cu trecerea timpului.
Cercetătorii au verificat efectul rugăciunii "Tatăl Nostru" şi al semnului ortodox al Sfintei Cruci făcute asupra bacteriilor patogene. Au fost prelevate probe de apă din mai multe surse: fântâni, râuri şi lacuri. Toate probele conţineau stafilococul auriu, un bacil din colon. Ei au constatat că dacă se rosteşte rugăciunea "Tatăl Nostru" şi se face semnul Sfintei Cruci peste probele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de şapte, zece, sute şi chiar mii de ori.
Experimentele au fost astfel concepute încât să se excludă posibilitatea unor sugestii mentale. Rugăciunea a fost rostită atât de credincioşi, cât şi de necredincioşi, dar numărul bacteriilor patogene a scăzut.
Cercetătorii au dovedit şi efectul benefic al rugăciunii şi al semnului Sfintei Cruci asupra persoanelor. Toţi participanţii la teste au avut presiunea arterială stabilizată şi indicii sanguini îmbunătăţiţi. Impresionant este faptul că indicii sanguini s-au modificat înspre însănătoşire: persoanelor hipotensive au înregistrat creşteri de tensiune, iar cele hipertensive scăderi de tensiune.
S-a observat, de asemenea, că dacă semnul Sfintei Cruci este făcut neglijent, de exemplu cu cele trei degete unite incorect sau duse în afara locurilor corecte - mijlocul frunţii, centrul plexului solar şi cavităţile umerilor drept şi stâng - rezultatul pozitiv este mult mai redus sau chiar absent.
_

ATENŢIE, însă! - NU renunţaţi la medicamentaţia dv., fără acordul verbal sau scris al medicului dv. curant!
Înfruntaţi-vă suferinţa/boala pe două căi, şi anume: calea MEDICALĂ şi calea DUHOVNICEASCĂ (SPIRITUALĂ, prin credinţă). Luaţi medicamentaţia necesară, având şi credinţă!
Accesaţi şi link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi useri Romedic, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
10 comentarii
6
26-11-2012, ora 01:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
NU îndrăzneşte nimeni să posteze un mesaj în cadrul acestui topic? Hmm...
M-ai aştept... ♥
0
29-11-2012, ora 14:03
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
Buna ziua ! MR.NICK,
SCURT SI LA OBIECT, AVETI DREPTATE IN TOT CE SPUNETI,
FITI BINECUVINTAT,
CU RESPECT, VERONICA
2
06-01-2013, ora 15:35
CameliaStefania
Nu este medic/terapeut
CameliaStefania
Nick, toate postarile tale sunt deosebite. Cautam acest subiect pentru a-mi reaminti unele detalii. Mi le-ai reamintit tu. Multumesc!
Un alt experiment rusesc vorbeste despre incinerarea unui cadavru, cu reactii de raspuns ale creierului cadavrului in fata focului - problema e ca nu gasesc amanunte... poate le ai tot tu.
7
29-01-2013, ora 18:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Ooops, în mesajul meu anterior am făcut o micuţă greşeală ortografică pe fondul grabei din timpul scrierii, îmi cer scuze (corecţie: mai aştept... ♥).
_

Stimate drelor/dnelor BVeronica şi CameliaStefania, mulţumesc pentru cuvintele frumoase; să vă fie de bine ce aţi citit în posting-ul care a iniţiat acest topic.
@CameliaStefania, nu deţin amănuntele respective, îmi pare rău. Dacă le voi deţine vreodată, vi le voi aduce la cunoştinţă.
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină, respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
15-02-2013, ora 16:38
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Nick, de 2 luni sufar de anxietate, practic o luna jumate a fost chin dupa ce am facut analziele m-am mai linistit si am acceptat ca totul este psihic. Nu am am acceptat sa fac terapie nu am vrut sa iau nici un fel de pastila de frica ca creeaza dependeta. De 2 saptamani fac tratament cu strecilin 2 pastile pe zi una la pranz si una seara si pot sa spun ca ma simt mult mai bine dar inca mai am anumite senzatii ciudate ( imi bate inima repede dar am invatat sa ma controlez, imi tremura mainile si inima si mi se incordeaza gatu si am furnicaturi la ceafa, adorm foarte greu sta cam 1 ora 2 pana adorm dar inainte nu dormeam nici 3 ore pe naopte acum cand adorm este ok dar dimienata ma scol agitat putin si cu acel tremurat dar imi revin repde).Daca consum alcool am o stare de agitatie si as vrea sa stiu daca pot sa consum alcool in cantitati mici ?Eu cand eram copil eram o persoana foarte credincioasa citeam foarte mult dar in ultimul timp incepusem sa ma indepartez de Dumenzeu si am inceput sa cred ca de aici si problemele mele. Acum pe fiecare zi citesc 30 40 de pagini din Bibile si pot sa spun ca am o stare de linsite sufleteasca de fiecare data cand citesc.Refuz sa fac nici un fel de terapie si intrebarea mea este daca tratamentul care il fac cu strescilin ( pe baza de plante) este bun si cat timp trebuie sa il fac? Starea mea este mult mai buna de cand iau pastilele si ma rog foarte mult la Dumnezeu dar cum am zis inca mai am periaode proaste. Sa iti dea Dumnezeu sanatate si fericire pentru tot ceea ce faci
2
19-02-2013, ora 16:19
BEmanuel
Nu este medic/terapeut
BEmanuel
@Blade3: Aici avem o problema de principiu. Una e sa crezi ca rugaciunea (constituindu-se intr-o stare de liniste cerebrala) ajuta la vindecare, si alta e sa consideri ca o eventuala lipsa a credintei (indepartarea de Dumnezeu - cum o numesti tu) duce la probleme medicale. Probabil ca in conceptia ta orice apel la liberul arbitru se transforma in pandemie.



@Nick: De ce naiba le dai idei de-astea ? Nu e evident ca se vor ridica niste unii de-astia care vor lua ca atare anumite aspecte a ceea ce ai spus tu mai sus si le vor duce la paroxism ? Astia or sa ajunga sa aiba o raceala, sa nu ia nimic, sa se roage 14 zile la Dumnezeu si pe urma sa traiasca strict cu ideea ca Dumnezeu a facut o minune si de-aia nu le mai curge nasul.
2
11-12-2016, ora 15:44
ARadulescu
Nu este medic/terapeut
ARadulescu
Pot sa atest pe pielea mea ca vindecarea prin credinta chiar este posibila. Cine nu crede, habar nu are ce pierde.
0
13-12-2016, ora 03:31
Rita2016
Nu este medic/terapeut
Rita2016
A ajuns Religia panaceu universal? Prea multa religie spală creierul. Mă indigneaza o astfel de atitudine.
3
16-02-2017, ora 14:16
teketeke
Nu este medic/terapeut
teketeke
Rita2016,
nu prea ne intereseaza ca te indigneaza pe tine, pe majoritatea dintre noi; daca adevarul te indigneaza...
Da, pot si eu sa confirm, vindecarea este posibila prin credinta.Dumnezeu nu doarme!
0
20-04-2017, ora 15:11
emisil
Nu este medic/terapeut
emisil
De multe ori am fost salvat de la moarte de Dumnezeu. Si de multe ori m-am vindecat prin credinta.
Fiecare are rolul lui, si medicul si credinta. Nu vad care ar fi problema...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul