avort, anticonceptionale, prostinor

07-04-2012
19marry19
Nu este medic/terapeut
19marry19
Buna.Am atatea nelemuriri ca nici nustiu cu ce sa incep.Am avut un avort-20 ianuarie...dupa aproximativ 10 zile am avut contact sexual cu prietenul, dar in acelasi timp eram la a 9 pastila de microgynon(anticonceptionale)cred ca tot in aceasta luna am luat postinor 2..12 februarie-cm(cred)..intrebarea mea este...acela a fost ciclul menstrual sau nu?
pe 20 februarie am avut alt contact sexual, neprotejat am luat din nou postinor 2...dupa aproximativ 10 zile am avut o singerare de o zi..alt contact sexual neprotejat, el ejacuind in mine...de atunci nu mai am cm..sau ceea ce credeam eu ca e cm...am fost la medic ginecolog si mi'a depistat o erozie pe col si inca am facut analize prin care mi'a luat lichidul asta alg-galbui din vagin(nustiu exact cum se numeste)...inainte sa merg la medic mi'am facut un test de sarcina, rezultatul a fost negativ...dupa am intrat la medic, i'am povestit si el mi'a zis sa'mi mai fac un test...negativ din nou...simtome ca as fi insarcinata nu am, dar nu inteleg ce este cu menstratia mea?ce se intampla cu mine, ma puteti ajuta?sa merg la spital nu prea am timp, din cauza serviciului...(8 dimineata-10 seara) apropo, datele pe care le'am scris aici sunt cu aproximatie, ptr ca nu mai stiu exact ce si cum...
si inca ceva...vara trecuta mi'am facut cercel in buric...dupa numai o luna mi l'am schimbat, singura...totul a fost bine in tot acest timp numai incepand cu acum 2 zile...am simtit o mica umflatura si l'am scos...mi'am dat seama ca e plin cu puroi...ieri mi'a aparut exact la gauza de sus asa ceva ca un cos si astazi l'am atins putin si a inceput sa iasa punoi din ele dupa care sange...imi puteti da vreun sfat?ajutati'ma va rog, sunt foarte disperata
7 comentarii
0
07-04-2012, ora 17:38
19marry19
Nu este medic/terapeut
19marry19
aa...daca am fost la medic ginecolog, el examinandu-ma putea sa afle daca sunt sau nu insarcinata?
0
07-04-2012, ora 20:16
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
rezultatul cerut il vei avea printr-un test de sarcina sau/si un control ginecologic!!
Intrebare:
- ori prietenul NU te apreciaza si la DOAR 10 zile ai avut contact neprotejat?
- ori CHIAR iti doresti o sarcina si atunci...;
- ORI si asta e grav..iti bati joc de sanatatea si viata ta, ..alegand sa ai contact..mai ales neprotejat la 10, respectiv 20 zile...DUPA avort.
Iti doresc sanatate si...sa-ti fie bine.
0
08-04-2012, ora 06:46
19marry19
Nu este medic/terapeut
19marry19
eu nu am nevoie de reprosuri, sau critici din partea dvs.am nevoie doar de niste raspunsuri concrete.avortul nu l'am facut ca asa am dorit eu...
0
09-04-2012, ora 07:08
19marry19
Nu este medic/terapeut
19marry19
Domnul Doctor Dragomir, imi raspundeti si mie?Sunt disperata...nustiu ce sa fac
0
10-04-2012, ora 00:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dacă înţeleg bine, problema principală este întârzierea menstruaţiei. Având în vedere că testele de sarcină au ieşit negative, rezultă că probabilitatea unei sarcini este de doar 1 % (fiindca testele dau rezultate fals negative doar in 1 % dintre cazuri. Avem, deci, o probabilitate de 99 % ca întârzierea să fie din alte cauze decât sarcina.
Dintre aceste "alte cauze", de departe pe primul loc este abuzul de anticoncepţionale. În special "pilula de a doua zi" dereglează ciclul. În această împrejurare, tot ceea ce aveţi de făcut este să aveţi un pic de răbdare, în speranţa pe care practica o confirmă adesea, că ciclul se va relua spontan.
Cam cât timp trebuie să aveţi răbdare ? Este rezonabil să aşteptaţi până în jurul datei de 1 mai. Atunci se vor împlini două luni de la ceea ce pare să fi fost ultima menstruaţie pe care aţi avut-o. Dacă vedeţi că se face 1 mai şi sângele tot nu se arată, ar fi bine să veniţi la un consult, în urma căruia este de aşteptat să primiţi un tratament de stimulare a ciclului.
Pe viitor, ar fi bine să evitaţi tratamentele, în special hormonale, care nu au avizul medicului dv de familie. Repetarea administrării de Postinor în aceeaşi lună, în condiţiile în care eraţi deja sub Microgynon, este o eroare pe care nu trebuie să o mai faceţi.
0
12-04-2012, ora 22:33
19marry19
Nu este medic/terapeut
19marry19
mersi mult, dar deja ieri mi'a aparut ciclul...deci nu e vorba de nici o sarcina da.. ?
0
09-09-2018, ora 08:25
Ramyna
Nu este medic/terapeut
Ramyna
Buna ziua! Pe 2 august am avut intrerupere de sarcina. Azi 9 sept am avut contact neprotejat... Pot lua pilula de a doua zi? Menționez ca de la intrerupere nu mi a venit menstra si aseara in timpul contactului am sângerat. Mulțumesc. O zi faina!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Avortul
  • Ingrijirea dupa avort
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Sarcina după avort
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Unele antibiotice ar putea fi asociate cu creșterea riscului de avort
  •