Vagotomia supraselectiva

01-05-2011
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Este un subiect rar dezbatut, avand in vedere importanta pe care o are.Adica sunt numeroase cazuri de pacienti cu tulburari psihice, care sufera pe doua planuri, mental si fizic, adica au groaznice dureri de stomac, care, ciudat, cedeaza la benzodiazepine. Ce sa insemne asta, decat ca nervii vagi care strabat stomacul prefera benzodiazepinele, dar benzodiazepinele dau o dependenta de care scapi foarte greu.
Astept parerile Dvs., domnilor/doamnelor medici sau a altor initiati.
Cu deosebit respect si consideratie.
21 comentarii
0
01-05-2011, ora 15:15
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
In opinia mea si am spus-o de nenumarate randuri pe acest forum, stressul care poate sta la baza unor tulburari psihice, da tulburari nespecifice, adica diverse somatizari, dureri de cap, de articulatii, de spate, ulcer gastro-duodenal etc.Faptul ca benzodiazepinele reduc simptomatologia nu inseamna ca ele merg pe caile organice clasice, ci doar reduc anxietatea, aceasta reducere ducand la ameliorarea starii generale.Nu, nu vad legaturape care o faceti...
0
03-05-2011, ora 21:22
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Buna seara si Hristos a inviat !

Daca e vorba de anxietate care da diverse dureri, disfunctii, eu am observat ca e valabila si reciproca, respectiv rezolvand local problema, cu stomacul in acest caz, se va diminua corespunzator si anxietatea !
Principiul de functionare este ca anxietatea accentueaza sau "ataca" latura cea mai vulnerabila a organismului iar in timp se creeaza un cerc vicios ! De exemplu cand se mananca ceva care in mod clar dauneaza stomacului sau ficatului odata cu durerea sau disconfortul, normale intr-un anumit sens, se declanseaza in mod reflex si un puseu de anxietate proportional cu durerea ! In situatia asta corect este sa tratam intai factorul fizic declansator si doar secundar nelinistea sau anxietatea, altfel se merge pe un drum gresit, parerea mea !

Deci se trateaza problema sau sensibilitatea respectiva prin dieta adecvata, ceaiuri si remedii din plante !
Consultati deci un medic specializat in medicina narurista, ayurveda si urmati indicatiile (in special cele de dieta ) pe timp indelungat, nedeterminat, pana la disparitia simptomului respectiv !

Multa sanatate !
0
19-05-2011, ora 12:44
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Pentru Pulberedestele...
Nu vezi legatura?
De regula, in cazul unei rezectii gastrice, chirurgul procedeaza la o vagotomie supraselectiva, pentru a reduce secretia de acid gastric in stomacul operat.
Dar daca refluxul gastro-esofagian este mare si provoaca arsuri si dureri epigastrice, care, repet, cedeaza la majoritatea benzodiazepinelor, chiar nu vezi o legatura de cauzalitate intre depresie majora, sa zicem, (care mi-a fost diagnosticata in urma cu 3-4 ani) si aceste dureri de stomac?????
In acest caz, nu ar fi mai indicata aceasta vagotomie supraselectiva?????? Nu ar elimina aceasta procedura chirurgicala macar aceasta tulburare somatica, respectiv durerile de stomac????
Am facut peste 20 de gastroscopii, pentru a verifica existenta unui eventual ulcer gastro-duodenal, rezultatele fiind negative.
Ce parere aveti???????
Cu deosebit respect.
0
19-05-2011, ora 22:28
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu este recomandata vagotomia pentru ca ea nu face decat sa pacaleasca creierul pe moment, dupa care sistemul nervos difuz si colateralele preiau informatiile din zona abdomenului superior si tot la creier ajung.

Nu stiu ca acum sa se mai faca vagotomii.
0
20-05-2011, ora 14:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si eu am dureri abdominale care trec la antipsihotic (eu iau cateva picaturi de haldol).
Am inteles ca se numesc dureri cenestopate daca nu ma insel.
0
20-05-2011, ora 17:44
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Pentru dl.DrT.
Si ce este de facut in acest caz, in care durerile de stomac cedeaza la Diazapam, etc.? Mentionez ca aceste dureri s-au declansat in anul 1993, si, cu scurte perioade de acalmie, au continuat sa persiste.
Nu optez neaparat pentru vagotomie, dar sunt in totala confuzie. Desi am discutat cu o multime de medici, internisti, gastro-enterologi, psihiatri, etc. nu am primit inca un tratament care sa ma ajute.
Cu deosebit respect.
0
20-05-2011, ora 17:46
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Un tratament pentru anxietate cu antidepresive SNRI probabil ca ar ajuta, spre exemplu Cymbalta care se da si la durerile diabeticilor.
0
20-05-2011, ora 18:00
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Cu stima, dl. DrT.
In prezent urmez urmatorul tratament pentru depresie majora si anxietate generalizata, combinate cu insomnie:
Seroqel XR 300, 0, 0, 1.
Esprital 30 0, 0, 1.
Trittico 150 0, 0, 1.
Depakine 500 1, 1, 1.
Tiapridal 100 1, 1, 1.
Levomepromazin 0, 0, 1.
In plus, Crestor 20 1 seara, Lipantyl 160, 1 dimineata, Omeran 1, 0, 1., Lagosa 1, 1, 1., si Essentiale Forte 1, 1, 1.
Ce credeti despre cazul meu? Sunt extrem de multe, nu-i asa?
0
21-05-2011, ora 12:34
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Wow, sunt intr-adevar multe...ceea ce insemana ca sunteti destul de serios bonav din moment ce medicul v-a dat un asemenea cocktail de medicamente.

Eu am mai sugerat si altor pacienti sa faca terapie electro-convulsiva - care acum se face cu tehnici moderne, sub miorelaxante si anestezie, cu curenti slabi (nu mai sunt cei 400 Volti din anii '60); pe multi i-a scapat de asemenea probleme si acum in loc sa ia medicamente cu pumnul, iau doar doze mici de intretinere.
0
21-05-2011, ora 13:23
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
readlife 20 de pastile pe zi.foarte multe zic eu!!!cum te simti dupa toate aceste pastile?simti imbunatatiri?daca nu eu zic sa mergi la un alt dr. sa te reevalueze!!!
0
22-05-2011, ora 12:12
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Dl DrT si adrian2011.
Am incredere in doctorul meu, respectiv dr. Horatiu Salvan de la Clinica de Psihiatrie din Cluj Napoca. Este un medic extrem de profesionist, are o mare rabdare cu pacientii sai, colaboram foarte bine, dar este total impotriva ECT. Ma simt mai bine dupa ultima internare, care a fost la inceputul lunii mai, cand mi-a inlocuit Zyprexa cu Seroqel XR 300 mg.
In cazul meu, medicul susmentionat s-a impotrivit ECT-ului si din cauza faptului ca in cursul anului 2006, urmare a unor pusee de tensiune oscilanta, m-am ales cu 2 hematoame intraparenchimatoase frontal bilaterale, ce s-au resorbit in timp, dar medicul nu doreste sa-si asume riscuri. Sa fie aceste hematoame cauza depresiei si anxietatii ???
Ma simt mai bine, nu am ameteli, dorm mai bine, dar am oroare de a iesi afara din casa, gasesc orice motiv de a evita socializarea, nu prea raspund la apelurile telefonice, decat la foarte putine, etc. Sa fie vorba si de agorafobie, combinata cu anxietatea si depresia majora prin care am trecut de atatea ori ???????
De asemenea, nu am rabdare cu nimeni si cu nimic, vreau doar sa fiu lasat in pace. Iata ce am ajuns, dintr-un tip extrem de comunicativ, activ, sociabil, volubil, etc. Nu mai vorbesc de faptul ca nu pot si nu vreau sa fac nimic in casa, nici sa spal vase, nici sa dau cu aspiratorul, nici macar sa sterg praful.
Astept noi opinii si pareri ale d-voastra.
Cu deosebit respect si multa sanatate..
0
22-05-2011, ora 12:59
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
readlife
de ce nu incerci sa mergi la un psihoterapeut?pf imi pare rau sa aud prin ce treci...nici nu vreau sa ma gandesc!! si eu sufar de TOC si e ff greu, insa ma mentin pe linia de plutire!!izolarea asta nu face bine, trebuie sa incerci sa iesi din casa, sa iti faci priteni, sa fi mai comunicativ un pic, si poate vei reusi sa mai lasi din pastile!!!
sanatate sa ai
0
22-05-2011, ora 18:20
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@readyfile: E foarte posibil sa fie si ceva organic, mai ales ca hematoamele au fost localizate in zona personalitatii pe unde trece tractul mezencefalo-cortical.

Recomand de asemenea si activitate fizica pentru ca ajuta mult.
0
22-05-2011, ora 20:08
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Cu stima dl DrT si adrian2011
Citez din dl. drT: 'E foarte posibil sa fie si ceva organic, mai ales ca hematoamele au fost localizate in zona personalitatii pe unde trece tractul mezencefalo-cortical". Va rog, daca doriti, sa dezvoltati aceasta fraza, pe intelesul meu. Ce ar trebui sa fac, ma refer la investigatii, analize, etc.
Sunt constient ca ar trebui multa miscare fizica, asta si pt. faptul ca am 95 kg. la 1, 70 m. Deci ce ma sfatuiti, va rog.
Cu deosebit respect..
0
22-05-2011, ora 20:21
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Eu as sugera un CT si un RMN sa se vada exact daca s-a lezat cumva zona aceea din lobul frontal; cheagurile de sange ischemizeaza zonele din creier unde se afla producand accident vascular, eu sper sa nu fi fost nimic in acest sens.
0
22-05-2011, ora 20:32
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Domnul readyfile,

nu ma leg de subiectul propus de dumneavoastra ca nu ma pricep
dar ati primit o lista intreaga de "bunatati". doctorul pe care il venerati atat de mult, v-a transformat intr-un martir!!!

Aruncati si aici o privire, mesajele mele ma refer:

http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
0
22-05-2011, ora 20:36
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
***
asta si pt. faptul ca am 95 kg. la 1, 70 m
***
va citez
"Cunoaştem că alimentele care cresc nivelul de insulină, duc la formarea depozitelor de grăsimi. Stoparea acestui proces, permite arderea grăsimilor şi pierderea în greutate. Dacă se începe de la zero, pot fi experimentate scăderi în greutate rapide şi impresionante, chiar şi 500 g/zi."

Cautati pe google articolul sursa.
0
23-05-2011, ora 16:59
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Dl DrT.
Din anul 2007 si pana anul acesta am facut 2 CT si 5 RMN-uri, care nu au facut altceva decat sa constate existenta celor doua hematoame, rezorbite, pe vechile lor locuri, de o dimensiune redusa usor fata de faza initiala, respectiv de 1, 5 cm/ 1, 2 cm, atat pe lobul stang cat si pe cel drept. De fapt, medicii care au analizat CT si RMN-urile sunt convinsi ca leziunile s-au produs asupra unor capilare foarte mici, dar care mi-au dat batai seioase de cap, la propriu. Situatie care a agravat, spun ei, tulburarile anxioase si depresia severa cu care m-am confruntat.
Si eu sunt intr-o mare dilema, in sensul ca sunt constient de faptul ca iau prea multe medicamente, dar nu as vrea sa le reduc fara acordul medicului meu, dupa cum sustin si adrian2011 si Germont.
Chiar nu mai stiu ce sa fac !!!
Cu stima si multa sanatate..
0
23-05-2011, ora 18:30
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Sa va incredeti in medicul Dvs, el va monitorizeaza si stie cel mai bine starea si evolutia bolii; afectarile organice provocate de hematoame odata ce s-au produs, raman ireversibile, si medicatia care o luati e tot ce avem la ora actuala pentru boala de care suferiti.

Mi-as dori sa am vesti mai bune, insa adevarul acesta este; in timp..ani de zile o sa se amelioreze boala.
0
23-05-2011, ora 20:42
readyfile
Nu este medic/terapeut
readyfile
Va multumesc, dl DrT, vestile dvs nu sunt prea bune, dar ce poti sa faci?
Cu deosebit respect si stima.
0
23-05-2011, ora 22:17
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Domnul readyfile,

Doar v-am provocat sa constientizati ca sunt niste legi fundamentale care au prioritate in fata oricaror medicamente (dar nu inseamna ca le exclud, probabil sunt necesare cel putin unele IN FAZA ASTA). Eroarea in rationamentul dumneavoastra ar putea fi ca ati ignorat aceste legi ani la rand.

De exemplu daca ati fi cautat surse de gamma-tocoferol (canepa, in, dovleac, fistic) + lignani de susan
Stresul oxidativ ar fi fost atunci combatut ff eficient. Este ceva extrem de important acest lucru. Nu mai zic ca exista suplimente care asigura intr-o capsula de 10 ori mai mult gamma-tocoferol decat ati putea lua intr-o zi din alimentatie,

Apoi ce se poate valorifica din "raportul omega 6 si omega 3"???
mai pe scurt dvs va complicati din ce in ce mai rau cu tratamentul ala (doar atat, o gramada de medicamente?!?)
Mai exista si alte aspecte importante in depresie?

Dar intr-adevar, ce poti sa mai faci... daca dr are comision pe tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •