Utilizez Yasmin si imi intarzie ciclu. Pot fi insarcinata?

07-04-2009
ioana1979
Nu este medic/terapeut
ioana1979
Buna!
Doresc sa raman insarcinata si in urma unor teste sa descoperit ca am un chist mic ovarian. Pentru tratarea lui mi sa prescris sa iau 2 luni anticonceptionale Yasmin fara intrerupere si dupa aceea mai vedem daca continu sau nu cu ele pentru ca nu am altceva. Am in ceput din prima zi de ciclu sa iau Yasmin dar in a 6 a zi am intarizat cam 12 ore pentru ca am uita sa iau pastiluta dar restul pastilelor lea luat regulat la aceeasi ora. Ciclul meu era regulat venea fix la 28 de zile dar acum a intarzit 10 zile si vreau sa stiu daca sunt grvida sau nu? Din prima zi pana azi am luat 38 de pastilute si mai am 4 pastile si termin si folia a doua si nu stiu daca ar trebui sa mai incep si pe a 3 a. Mentionez ca nu am mai luat anticonceptionale pana acum si in perioada de dupa ciclu am avut contact sexual neprotejat.
Intrebarile mele sunt:
- pot sa fiu gravida daca nu mia venit ciclu timp de 10 zile sau este o dereglare hormonala ?
- daca sunt gravida si incep si folia a treia poate fi afectata sarcina ?

Astept un raspuns urgent de la dumneavostra pentru ca sunt foarte nerabdatoate sa stiu ce se intampla cu mine, am citit cam tot ce se scrie pe aici tot numi dau seama. Va multumesc anticipat pentru viitoarele raspunsuri si sper sa ma ajutati
5 comentarii
0
08-04-2009, ora 09:50
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
ioana, daca ai luat 2 folii de anticonceptionale fara sa faci pauza aceea de 7 zile intre ele atunci nu o sa-ti vina ciclul. metoda asta se foloseste cand vrei sa-ti amani ciclul din diverse motive. eu am facut asa cand am mers la mare.cel mai bine ar fi sa ceri din nou parerea doctorului tau. sanatate multa si un bebe sanatos( am inteles ca va doriti)! pa
0
15-04-2009, ora 08:44
ioana1979
Nu este medic/terapeut
ioana1979
Buna, am intrebat medicul despre situatia asta asa cum mai sfatuit si mia spus ca este normal si sa continui tratamentul. Mi-a zis sa mai iau si a3a folie si dupa aceea sa fac o ecografie si daca este cazul sa mai iau pastile inca 2 luni. In urma analizelor facute sunt sanatoasa nu am nimic decat acest chist care pare ca este operabil asa cum mi-au spus ei. Credeti ca asta ar fi o problema de nu pot ramane insarcinata. Inca nu mi-a venit ciclu nici acum si nustiu cand o sa-mi vina dar ca sa imi scot ideea asta din cap ca as fi gravida ma gandesc sa fac un test nou de sarcina. Pentru ca sunt foarte dornica sa raman gravita.

Va multumesc de raspuns si va urez o zi cat mai placuta.
0
16-04-2009, ora 09:51
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
buna, ioana! in primul rand, nu-mi mai zice "dumneavoastra", am 24 ani. in alta ordine de idei, nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu chistuletul ala. dar pot sa-ti spun altceva: eu am o trompa infundata, multiple chisturi pe ambele ovare si sanse de vreo 50% sa fac un bebe. Totusi, sunt foarte increzatoare si stiu sigur ca voi reusi sa fac un bebe cat mai curand. si noi ne dorim sa avem bebel cat mai rapede. nu cred sub nici o forma ca de la un singur chist pe un ovar sa-ti fie greu sa faceti un bebe. pai daca mie, cu tot ce ti-am spus mai sus mi-a spus sa fiu increzatoare ca sigur voi reusi, tu cu o problema asa mititca nici nu ar trebui sa-ti faci griji. trebuie sa tii minte cateva lucruri: iei pastilutele cam la ceeasi ora din zi, in fiecare zi; dac uiti una, nu iei 2 odata ci o ieie pe urmatoarea la ora necesara si ai un picut grija( nu faci prostioare o zi -doua); cand termini folia faci obligatoriu o pauza de 7 zile( timp in care o sa-ti vina ciclul) iar in a 8 a zi incepi o noua folie de anticonceptionale.incerci pe cat posibil sa nu iei antibiotice cat timp iei pastilutele pt ca le scad efectul contraceptiv.papa sanatos, fa putina miscare si cand termini pastilutele si dr tau iti spune ca ai liber sa faci bebe fa multe prostioare si ai sa vezi ca am dreptate. si sa-mi trimiti un mesaj cand vei reusi.desi sunt ft tanara am avut mai multe probleme( nimic grav, dar toate combinate mi-au schimbat planurile) si am vazut multi dr care mi-au spus tot felul de minuni.ca sa las totul la o parte am facut un set complet de analize si mi-a iesit ce-ti spuneam mai sus, DAR dr mea a spus sa incerc pt ca daca raman insarcinata voi face un copil sanatos si nu voi avea probleme. asa ca incercam!
sper sa te multumeasca raspunsul meu si sa-ti aduca iepurasul de Paste un bebe sanatos !!!!! te pup
0
19-05-2009, ora 10:20
ads
Nu este medic/terapeut
ads
Pe 12 Aprilie mi-a venit ciclu si ma tinut pana pe 17 aprilie, iar pe 18 am avut un act sexual si pe 20 neprotejat si cred ca prietenul meu s-a terminat putin in mine, de asta nu mai suntem siguri nici eu nici el.Pe 13 mai mi-a venit ciclu si vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa fi ramas gravida.in fine si dupa primu act sexual dupa o zi mi-a cus cateva picaturi de sange, , , iar la al doilea contact sexual a inceput sa imi curga din nou putin snage nu mult cateva picaturi...Va rog, vreau un raspuns...sunt foarte disperata.va multumesc
0
21-05-2009, ora 16:52
axy_m
Nu este medic/terapeut
axy_m
salut. am si eu o mica-mare problema... am luat chloe inainte da am fost la un alt consult si mi-a zis sa le schimb cu yasmine. de 2 saptamani iau yasmin, iar de 2 ori am avut dureri groaznice de cap iar acu, de cateva zile, am o iritatie si mancarimi acolo jos, de nici nu pot sa dorm noaptea :( si am si scurgere ciudata, galbuie si curge ca niste mici cheaguri... aceste mancarimi si aceste scurgeri pot fi de la yasmin???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •