de cateva luni am semnele unei urticarii cronice

10-05-2013
IonChivu
Nu este medic/terapeut
IonChivu
Salut,

De cateva luni am semne ale unei urticarii ce a devenit (dupa 6 saptamani din cate am citit) cronica. Daca stau sa imi aduc bine aminte, prima data mi-a aparut la inceputul lunii Decembrie, sau cel putin atunci am sesizat pentru prima data aparitia petelor pe corp.
Nu am vizitat niciun doctor specialist si nici nu am de gand sa o fac, din moment ce nu exista tratament pentru asa ceva. Am citit zeci de topicuri de genul asta, nimeni nu s-a vindecat,.

Deci, urticaria asta imi da batai de cap de mai bine de 5 luni. Prima data am crezut ca e ciuperca, o alergie la Cola, la sosuri picante...
Am facut si inca fac tratament cu Claritine, insa cred ca am nevoie de un antihistaminic mai puternic. Claritine isi face treaba, limiteaza petele la cateva puncte pe maini si gat, insa pe trunchi petele raman mari.

Am avut perioade scurte in care am intrerupt tratamentul, de 2-3 zile, insa fara el nu pot sa ies afara. Eu cred ca e urticarie colinergica, asta fiindca daca stau toata ziua in pat nu am probleme, nu imi iese nicio pata. Insa daca fac putin efort, sau trec prin anumite stari sentimentale (emotie, de exemplu) imi apar imediat petele ce mi-au fost bune prietene timp de 5 luni. Se vindeca insa in 20 de minute.

Nu tin regim, e posibil ca regimul sa ajute. Consum si cafea si alcool in cantitati destul de mari, o moderare ar fi buna si aici, nu ?

Ce sfaturi imi mai dati ? M-am cam saturat !
5 comentarii
0
10-05-2013, ora 17:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la medicul dermatolog.
0
10-05-2013, ora 23:47
IonChivu
Nu este medic/terapeut
IonChivu
Dermatologul nu te ajuta cu nimic. Poate un alergolog.

Insa la ce bun daca nu exista tratament ? Imi pot cumpara si singur antihistaminice. :)
0
12-05-2013, ora 20:01
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Regimul ajuta cu siguranta. Si renunta la cafea si alcool! Eu daca as fi in locul tau mi-as nota de fiecare data cand apare urticaria, ca o data poate de la emotii, altadata de la vreun aliment samd.
Oricum daca nu vei face nimic, se va inrautati situatia si e mai greu de controlat...
Numai bine!
0
18-05-2013, ora 16:03
krisha92
Nu este medic/terapeut
krisha92
incearca sa pui argila pe fiecare pata. ( pu argila intr-un pahar, pui putina apa cat sa acopere si lasi cam 15-20 de min apoi aplici.), pe mine m-a ajutat iin orice tip de probleme ale pielii. daca crezi ca poti suporta gustul poti face si o cura sa bei dimineata pe stomacul gol un pahar de apa cu putina argila in el(pui un bulgaras mic de argila in pahar 250ml si pui apa peste plin paharul, lasi peste noapte, dimineata amesteci cu o lingurita de lemn si bei asa- timp de maxim o luna-) da iti spun ca are gust rau, da ajuta foarte mult. eu una m-am tratat de gastrita esofagiana cu bautul de argila. iar petele tale pot sa aiba o cauza interoara - ficat, pancreas, bila etc-
0
18-05-2013, ora 17:02
IonChivu
Nu este medic/terapeut
IonChivu
Argila ? Toata lumea se fereste de apa nepurificata si tu imi propui sa beau argila ? OK !
Ce tip de argila, de unde ai luat-o ? As vrea sa ma interesez sa vad daca are vreo legatura cu vindecarea unor eventuale boli de stomac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: