Urmarile avortului

09-09-2013
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Avortul are desigur multe alte aspecte. În primul rând incidente medicale, cum sunt perforările uterine, care de cele mai multe ori sunt urmate de hemoragii mari, în urma cărora trebuie extirpat uterul, dar şi alte incidente mai mici, dar nu fără urmări. În urma unui avort se pot produce şi alte efecte în afară de hemoragii, infecţii, şi mai ales, ce este mai grav: la tinere - asta văd mereu în clinică - avortul, mai ales primul avort, este mult mai grav. Avortul poate duce, în cele din urmă, la sterilitate.

Cea mai gravă nu este nici boala fizică, nu sunt leziunile fizice, trupeşti, care se vindecă într-un timp mai scurt sau mai îndelungat, ci cel mai grav este că după avort apare aşa-zisul sindrom post-avort, care nu este altceva decât o boală sufletească. Nu o să găsiţi în nici o fişă medicală acest termen, nu este practic recunoscut, ci efectele traumatice post-avort, fie că sunt depresii nervoase, fie că sunt reacţii schizofrenice, fie că sunt psihoze - este sindromul post-avort. Noi încercăm să tratăm aceste afecţiuni de multe ori prin medicamente, de multe ori femeile ajung la medici, ajung la psihiatru. Vă pot spune că, fiind o boală sufletească, încă n-am văzut un sindrom post-avort vindecat nici cu medicamente, nici cu şocuri electrice, unde se ajunge de multe ori, după depresii nervoase cronice, psihoze sau chiar reacţii schizofrenice, ajungându-se chiar la schizofrenie.

Am văzut la psihiatrie atâtea cazuri, mai ales la tinere cu astfel de afecţiuni după avort! Avem tot mai multe tinere, mai ales eleve şi studente, care după avort intră mult mai uşor în acest sindrom, fiindcă psihic şi emoţional ele sunt mult mai labile. Şi vă pot spune că tot mai multe cazuri de suicid au fost şi în Cluj. Ultima dată, recent, o studentă a murit luând medicamente. A intrat în comă şi după trei zile a murit.

Problema este că acest sindrom este cu atât mai grav cu cât, într-adevăr, se produce la vârstă tot mai tânără.

Cred că ar trebui cu toţii să vă gândiţi şi să nu credeţi tot ceea ce auziţi şi vedeţi. Cred că ar trebui să mai întrebaţi medici şi apoi preoţii. Şi să întrebaţi, dacă se poate, pe aceste tinere care deja au un avort sau mai multe. Să întrebaţi pe aceste tinere sau pe aceste mame. Am mame, şi vă pot spune că am chiar foarte multe mame, după 7 avorturi, 8 avorturi, 10 avorturi. Majoritatea mamelor îmi spun că au peste10 şi nu le-au mai numărat. Peste 10 nu le mai numără. Să ştiţi că sunt nişte epave sufleteşti. Trebuie să încercăm cu toţii să facem ceva.

Dr. Christa Todea-Gross - Conferinţă la Oradea 2004
7 comentarii
0
29-11-2013, ora 13:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Anonyma

Cu toate ca poate parea paradoxal, familiile cu multi copii sunt foarte puternice si foarte prospere. Fratii se sustin unii pe ceilalti iar parintii se bucura de cele mai multe ori de o batranete linistita. Familiile mari le tin unite dragostea si increderea, increderea unii in ceilalti si credinta in Dumnezeu, ascultarea de parinti si de duhovnic si constiinta responsabilitatii. De aceea eu cred ca este periculos pentru UE ca populatiile statelor membre sa fie atat de stabile si sanatoase, independente, interesul ar fi ca oamenii sa nu aiba suport nici material, nici moral, sa fie singuri si deprimati pentru a cadea mai usor prada mijloacelor de inrobire moderne. Provin din familii foarte numeroase care au trecut prin 2 razboaie mondiale, comunism, si totusi au rezistat tuturor lipsurilor si necazurilor intr-un mod in care generatiilor rasfatate din care facem noi cei de astazi parte, le poate parea miraculos. Ceea ce am scris aici se bazeaza pe constatari personale si nu pe ceea ce am citit in carti. Nu zice nimeni ca o familie numeroasa de intretinut e lucru usor, dimpotriva, este teribil de dificil, dar la final merita efortul, merita orice sacrificii.
0
29-11-2013, ora 13:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Gigel Chiazna

Iata ce oameni traiau odata: http://www.revistaortodoxa.ro/wp-content/uploads/2011/08/vorvoreanu-2-300×232.jpg

Si acesta era boier. Avea sase copii, a fost boier, primar, avocat si a avut mai multe demnitati oficiale. A construit biserici si a fost mare filantrop.

Familia Vorvoreanu:

Vârful de lance în genealogia acestui neam a fost, fără îndoială, Gogu Vorvoreanu (1840 - 1911). Personalitate proeminentă în viaţa urbei, Gogu a parcurs cu succes itinerariul unei mai mult decât generoase cariere. Doctor în drept şi avocat de prestigiu internaţional, a îndeplinit pe rând următoarele demnităţi: primar al Craiovei, Preşedinte al Consiliului Judeţean, membru la Curtea de Apel Craiova, Procuror General, deputat, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Comerţului şi Comandor al Ordinului "Steaua României", Mare Ofiţer al Ordinului "Coroana României" şi membru activ al Partidului Liberal. Pe lângă calităţile sale incontestabile şi agilitatea politică de care totdeauna dădea dovadă, Gogu Vorvoreanu a fost şi un mare filantrop. De această calitate a dat dovadă mai ales în timpul Războiului de independenţă, dintre anii 1877-1878, atunci când, la rugămintea Majestăţii Sale Carol I, Regele României, a transformat una din locuinţele sale în spital pentru îngrijirea răniţilor.

S-a căsătorit cu distinsa domnişoară Polina Vrăbiescu, descendentă a unei familii de mari proprietari, bine situată în ierarhia burgheză a Băniei. Dumnezeu i-a binecuvântat cu nouă odrasle, trei băieţi şi şase fete: Aurelia, Zoe, Eliza, Constantin, Polineta, Ioan, Eleonora, Angela şi Gheorghe (Goguleţ)( Arhivele Statului Craiova, Fondul Vorvoreanu, Pomelnicul urmaşilor familiei Brabeţeanu-Vrăbiescu, fila 2, Recto). Prin căsătoriile de mai târziu, Vorvorenii au ajuns să domine întreaga viaţă a oraşului. În arborele genealogic au apărut nume noi precum: Pleşia, Geblescu, Călinescu, Brătăşianu sau Prodan, sonore prin poziţie socială, avere sau carieră. Cu toate acestea, în cronica familiei putem descoperi şi partea tristă a istoriei. Din voia Părintelui Ceresc, patru dintre vlăstarele Vorvorenilor, Ioan, Goguleţ, Eleonora şi Angela, au fost chemaţi din fragedă pruncie în ceata drepţilor. Din toate aceste încercări, Gogu şi Polina au avut de învăţat multe. Au realizat că nimic nu se poate face fără jertfă, că de la Dumnezeu sunt toate şi la El trebuie să se întoarcă.
0
29-11-2013, ora 14:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Iuliana Mirela Anghel

Buna ziua,

Am vazut aseara la TVR 2 o dezbatere despre aceasta lege. Invitate la aceasta dezbatere au fost:deputata care a initiat aceasta lege, o dna psiholog si o dna dr. ginecolog. Consternarea mea a fost ca dna. dr. se opunea cu vehementa unei astfel de legi, pe aceleasi considerente pt. care se opune si dr.Lemnete mai susmentionat, in conditiile in care se cunoaste de catre toata lumea ca doctorii ginecologi care practica avorturile nu efectueaza o consiliere psihologica a pacientei, pentru ca nu au nici un interes; ei si-ar reduce astfel veniturile. E revoltator sa se spuna de catre anumiti dr. ca ei asigura consilierea femeilor care avorteaza, cand chiar ei sunt asasinii acelor copii nenascuti. In dezbaterea de aseara nu s-a folosit nici macar o data cuvantul "pacat" sau "crima". Dar, chiar daca initiatorii legii nu considera ca avortul este un pacat ci doar o "actiune" care pune in pericol viata femeilor, tot trebuie sprijinita votarea unei astfel de legi. O parte dintre psihologi sunt persoane credincioase si pot ajuta femeile sa inteleaga pacatul avortului, pentru ca acele femei, cu siguranta, nu au un duhovnic si nici nu stiu care este rolul duhovnicului. Acei psihologi care vor face consilierea pot fi tocmai oamenii care sa le ajute pe acele femei sa inteleaga ce inseamna pacatul si spovedania. Am prietene care au facut avorturi si cand au vizionat filmele care au circulat pe internet despre copilul avortat, au regretat mult si nu au mai facut niciodata avort; si-au spovedit, in lacrimi, pacatul si se gandesc cu frica de Dzeu. la copiii pe care ii au ca ar putea suferi din cauza pacatului pe care l-a facut mama lor. Vizionarea unor astfel de filme este cutremuratoare si poate salva de la moarte multi copii. Din considerente meschine ale dr. ginecologi, nu putem sa stopam un prim pas pe drumul pe care societatea nostra trebuie sa mearga.Nu putem sa initiem acum un proiect de lege prin care sa se prevada ca avortul este un pacat, pentru ca ar fi primit de catre societate cu foarte mare reticenta. Dar treptat, treptat putem sa incepem sa construim o mentalitate. Si Biserica Ortodoxa Romana trebuie sa se implice puternic in aceasta problema, ajutata de fundatiile nonguvernamentale crestine si de catre noi toti.
0
29-11-2013, ora 15:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In localitatea Ceaikovski, regiunea Perm, 40% din femeile care viziteaza clinica medicala pentru femei refuza sa puna capat sarcinii dupa ce stau de vorba cu un preot Ortodox. Femeile din Ceaikovski sunt programate pentru avort numai dupa ce asculta, in mod obligatoriu, o predica a Parintelui Igor, de la Biserica Sfintei Treimi, relateaza vineri ziarul Komsomolskaia Parvda.

In cursul acestor intalniri, femeilor li se cere sa completeze chestionare care includ intrebari de felul: "Daca aveti deja un copil si aflati ca acest copil a inecat un pisoi, l-ati pedepsi pe copil pentru aceasta fapta?", "Sunteti pregatita sa va intalniti dupa moarte cu sufletul copilului Dvs.?" "Daca un criminal declara in cursul procesului ca a omorat pe cineva din cauza ca apartamentul lui era prea mic, va fi achitat de pedeapsa?" "Ati putea sa va uitati, dupa avort, la ceea ce a fost scos afara din Dvs.?"

Parintele Igor sta de vorba si cu femeile musulmane.
0
04-07-2016, ora 00:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Autor topic @ O ucigasa de copii

Sunt o femeie care a facut doua avorturi, fara sa stie ca inauntrul ei exista o fiinta si fara sa stie ce inseamna avortul. Mi-am omorat proprii copii si imi pare nespus de rau.
Intrebati un medic ce va face in uterul vostru, inainte de a lua decizia finala!
Avortul, dragele mele, este ceva ce nici un medic nu va va spune : este smulgerea bucata cu bucata, membru cu membru a corpului intreg al fiintei copilasului vostru. Exista studii care au demonstrat ca el simte si frica si durerea a ceea ce sufera in corpul mamei lui, cel mai sigur si cald loc din aceasta lume, pentru orice fiinta.
Avortul chimic este uciderea prin otravire sau distrugere chimica a micului corpusor.
Este copilasul vostru! Daca mama voastra ar fi facut la fel ca voi, nu ati mai fi existat acum pe pamant. Viata nu ne apartine!
Fie-va mila, pentru ca va va iubi mai mult decat oricine pe lumea aceasta!
1
31-08-2019, ora 02:12
Truth
Nu este medic/terapeut
Truth
Credeti ca exista si situatii in care avortul ar fi o alegere buna?
0
08-07-2021, ora 23:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Urmari ale avorturilor: saracie (se pierde sporul casei), boli ale parintilor, boli ale copiilor ramasi in viata, alcoolism la barbati, probleme in familie, certuri, divorturi, morti la varste tinere ale membrilor familiei.
Dragi femei, ganditi-va bine inainte sa ramaneti insarcinate. Mai bine folositi prezervativ si evitati astfel un avort ulterior care ar putea sa va schimbe viata si viata intregii familii.
Dati dovada de inteligenta si invatati din experienta altora fara a mai trece prin acest groaznic pacat de moarte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unele antibiotice ar putea fi asociate cu creșterea riscului de avort
  • Dureri de burtă după avort - ce e normal și ce nu
  •