Ureche infundata

01-05-2011
ioanna24
Nu este medic/terapeut
ioanna24
Stimate Dnule doctor,

Prezint urmatoarele simtome: Urechea stanga infundata, senzatie amorteala la dintii de pe partea stanga a mazilarului, iar uneori dureri de cap-trampla., In timpul unui zbor cu doua escale am mai obserbat ca, la prima aterizare am avut dureri intepatoare la ureche, tampla, ochi, dinti foarte mari.Durerea s-a extins si pe partea dreapta dar cu intensitate mult mai mica la a doua aterizare.
Va rog sa-mi indicati un diagnostic si un tratament.
Va multumesc,
8 comentarii
0
01-05-2011, ora 19:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este indicat un consult ORL si unul la stomatolog...
numai dupa asta o sa stii ce tratezi...
0
01-05-2011, ora 21:37
ioanna24
Nu este medic/terapeut
ioanna24
Stimate dnule dr Flueraru,
Stomatologul iese din discutie, acum o saptamana am fost la consultul periodic si nu am nici o problema cu dintii.
Durerea la decolarea avionului (urechea, intre ochi si sub ochi ) am sesizat-o acu 10 zile, intre timp am contactat si o raceala (nas infundat, mucozitati nazale, febra usoara). Sesizatia de ureche infundasta am sesizat-o acu 2-3 zile iar insensibilitatea dintilor de pe partea stanga a maxilarului s-a instalat doar de o zi.Ieri am calatorit din nou cu avionul si am avut aceeasi dureri dar mai acute. Ce as putea sa am: otita, inflamatie de sinusuri???
0
02-05-2011, ora 15:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
decolarea si aterizarea implica schimbari mari te presiune.
o mucoasa inflamata impedica la aerisirea normala a sinusurilor si a urechii medii, fapr ce duce la o barotrauma locala.
paracetramol sinus, sprei nazal, de desfundat nasul si guma de mestecat.. sunt obligatorii daca mai zburati cand sunteti racita
0
17-07-2016, ora 13:02
pandora2016
Nu este medic/terapeut
pandora2016
Bună ziua,
M-am trezit azi dim cu urechile infundate, amorteala pe partea stânga, în zona urechii.Nu reușesc sa îmi revin.Nu ma știu cu probleme din zona ORL și nici cu dinții. Înnot de ani de zile, în condiții de curățenie dar nu am pățit niciodată vreo problema cu urechile.Ma șterg și ma usuc foarte bine în urechi !Nu folosesc bețișoare. Nu sunt răcită. Nu am nasul înfundat, nu am deviație de sept, nu îmi curge nasul.Nu am nici o problema cu gatul.Am amigdalele mari dar nu am acum nici o problema cu ele.Îmi este teama sa pun picături în urechi. Voi încerca și cu compresa calda pe urechea stânga dar vreau un sfat ! Mulțumesc din suflet !Sunt tare speriata !
0
17-07-2016, ora 20:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
infundarea..cu amorteala.. poate fi ca rezultat a expunerii al curent, , cu o reactia spastica a vaselor sangvine si probleme de circulatie...
dar [ot fi si alte probleme. asa ca numai un medic ORL.. care vede urechile o sa te ajute cu adevarat
0
17-07-2016, ora 22:44
pandora2016
Nu este medic/terapeut
pandora2016
Mulțumesc. Maine musai ajung la ORL. O sa va spun ce a găsit. Deocamdată am luat, la ora 16 azi 1 nurofen express forte, 400mg + picături Ophtamesone ( 1 picătură în fiecare ureche). Peste 20 min, adică la ora 23 ( la 7 ore dupa primul nurofen forte ) ma gândesc sa mai iau un nurofen. Primul mi-a făcut un pic bine. Ma gândesc doar. Nu sunt hotărâtă. Nu vreau sa iau medicamente după ureche.
0
18-07-2016, ora 12:30
Ooanaa
Nu este medic/terapeut
Ooanaa
Buna ziua.

De cateva zile, in fiecare dimineata ma trezesc cu urechile infundate, situatie ce dureaza mai bine de-o jumatate de zi. Este aceeasi senzatie ca si in timpul unui zbor, cand la inaltimi foarte inalte avem acea senzatie de urechi infundate. Ma simt ametita, o usoara durere de cap, tensiunea avand-o de 11 cu 6. Nu stiam ce sa fac in aceasta situatie, prin urmare m-am gandit sa nu fie vorba de cu totul altceva si a trebuit sa-mi iau tensiunea - ma incadrez la hipotensiune. Care credeti ca este cauza celor descrise mai sus? Va multumesc. Numai bine!
0
18-07-2016, ora 20:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
infundarea urechii... poate fi
1 de la nas infundat
2 de la faringe iritat si inflamat din cauza unui reflux gastro-esofagian
3 din cauza problemelor de circluatie cerebrala
4 numai un medic ORL.. care vede si urechile si nasul si gatul, face audiograma si timpanograma o sa poate sa te ajute concret
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •