Ureche infundata

17-03-2009
Ionela Ramona Popescu
Nu este medic/terapeut
Ionela Ramona Popescu
Buna seara
Am urechea dreapta infundata de aproximativ o luna.Initial am crezut ca este din cauza racelii, insa raceala a trecut si urechea tot infundata este.
Am consultat un medic specialist ORL care mi-a recomandat o audiograma in urma careia s-a constatat ca totul este in regula.Medicul da familie mi-a recomandat sa pun seara doua, trei picaturi de apa oxigenata, mi-a facut si spalatura desi nu se vedea ca ar fi vreun dop de ceara sau altceva.
In aceasta seara am mers din nou la dansul si mi-a dat o reteta cu picaturi (solutie auriculara) si un antiinflamator (Aulin).
Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un sfat, imi este teama sa nu fie alta problema mai grava.
Multumesc mult.
121 comentarii 12 ..... 4 5 Înainte ›
1
17-03-2009, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mi se pare total Ne logic.. dupa ce mergi la ORL.. sa uita in ureche si nu vede Dop..
sa ajungi sa pui apa oxigenata.. si sa faci spalaturi.. la sfatul medicului de familie !
gresesc cu ceva? sau nu mai inteleg nimic in mersul firesc al lucrurilor???
O ureche infundata .., fara dop.
poate avea 2 cauze.
1. un lichid in spatele timpanului
2. afectarea nervului auditiv.
O schimbare cat de mica pe audiograma trebuea sa apara.
Mergeti la ORL.. si faceti o TIMPANOGRAMA. si impreuna cu audiograma trimitetile pe fax. 0232719020
-
0
17-04-2009, ora 23:14
dan_832
Nu este medic/terapeut
dan_832
Scriu si eu aici daca nu va deranjeaza, am ceva asemanator.
Din ce am dedus, din testele facute, din postul d'lui fvaleriu si din ce am citit aici
http://www.medicultau.com/boli-si-tratamente/afectiuni-otorinolaringologice/revarsatele-lichidiene-ale-urechii-medii.php
pot crede ca am lichid in spatele timpanului.
D'na doctor de la urgente mi-a pus diagnosticul rapid fara sa ma lase sa vorbesc, ca am un dop care atinge timpanul si trebuie fluidizat cu apa oxigenata timp de 3 zile... apoi nici nu stiu ce sa fac.
Dupa cum scrie la linkul de mai sus "Urechea mucoasa nu este dureroasa si de aceea prezenta ei nu poate sa nu fie suspectata", mai ales ca atunci cand intorc capul cu urechea in cauza in jos, parca ceva imi pica pe timpan si se infunda urechea, deci ceva din interior, mai ales cand vorbesc simt urechea infundata - deci pot crede ca infunda si canalul acela... care egalizeaza presiunile, afara de faptul ca pica pe timpan - de auzit aud totusi ok in orice pozitie as tine capul. Cand stau cu urechea in sus e cel mai bine. Poate fi si de la ceara dar sa nu fie lichid in spatele timpanului, cum as putea afla asta si daca aveti sfaturi ar fi excelent.
Mi s-a intamplat la cateva zile dupa o gripa luata cadou de la cineva, nu stiu daca are legatura, oricum am ramas cu niste dureri de cap care apar la cel mai mic vant cand ies afara.
Multumesc de atentia acordata.
0
18-04-2009, ora 17:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa uitat medicul de la urgente.. cu OTOSCOPUL in ureche???
asa se vede siplu.. daca e dop ( se vede ca un corp strain.. chear si cu ochiul liber.. cu o lanterna!
daca nu e dop.. atunci este liber conductul pana la timpan !
nu pot sa te ajut.. pana nu stiu ce ai!
dute la un ORL.. la urgente!
0
19-04-2009, ora 19:35
dan_832
Nu este medic/terapeut
dan_832
Da, s-a uitat cu un fel de ocular, cred ca otoscop si a fost sigura ca e dop sau ceara, numai ca asta nu inseamna ca nu am si altceva, ma gandesc eu cu un minim de logica. Nu stiu de ce a pus diagnosticul asa rapid. Daca am ceara sau dop inseamna ca urechea e perfect sanatoasa in rest?
Afara de otoscop mi-a mai pus un diapazon la cealalta ureche si in spatele ei sa afle unde aud mai tare, apoi a trantit diapazonul de masa acoperita cu o sticla groasa, chiar langa urechea mea in cauza de am ramas cu un tiuit in ureche cred ca si acum il aud, parca am si mici dureri de atunci, mai bine ramaneam acasa.
Deci Atentie: evitati spitalul Boldesti din Ploiesti, e sub orice critica, am mai fost agresat verbal acolo cu alta problema a mea de catre cel care lucra la aparatul de ecografie. Cand am intrebat sa fiu sigur daca e ecografie si nu radiografie, se pare ca nu stia diferenta si s-a enervat... am ramas fara ea si cu banii luati.
0
19-04-2009, ora 19:47
dan_832
Nu este medic/terapeut
dan_832
SPITALUL BOLDESCU, asa se numeste, gresisem - eu cred ca e de evitat !!!
Bine ca daca o sa va duceti la Schuller tot din Ploiesti o sa tipe la dv inca de la fisier sau informatii niste doamne frustrate ca au facut medicina (mare lucru in caz ca) si drept rasplata sunt puse sa aiba de-a face cu astia ca dv cu tot felul de probleme, acolo fara reclamatie nu am reusit sa'mi iau rezultatele pentru permisul auto.
0
17-01-2010, ora 20:49
ocsi27
Nu este medic/terapeut
ocsi27
Buna seara
am si eu o problema cu urechea stanga, dupa ce m-am curatat cu un betisor de urechi, mi sa infundat urechea si mio curs ceva lichid din el. Ma poate ajuta cineva? sper sa n-am nimik grav. Va multumesc.
0
18-05-2010, ora 12:29
COPI
Nu este medic/terapeut
COPI
Buna ziua!
Am fost racita, am mers la medicul orl-ist si mi-a pus diagnosticul urmator rino sinizita si otita medie acuta us. Mi-a dat unasyn antibiotic, aulin, parasinus, si picaturi de nas uleioase preparate de medic.
Dupa tratament nasul este ok, dar urechea stanga este infundta rau, imi aud vocea in ureche, sau nu stiu asa am senzatia.
azi am fost din nou la control si urechea mea este tot infundata si m-a chemat sambta pt. a interveni la ureche.Imi este tare frica, vreau sa va intreb daca este ceva periculos, mi-a spus ca pot sa raman surda.
Va multumesc!
Va rog sa ma iertati , poate nu am explicat tocmai foarte bine, dar tocmai ce am venit de la medic si m-a bulversat vestea.
0
18-05-2010, ora 19:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e nimic periculos.
o sa.ti faca o punctie transtimpanica.. si o sa scoata lichidul din urechea medie.
0
19-05-2010, ora 00:06
dan_832
Nu este medic/terapeut
dan_832
De ce, mie mia trecut, mia re-aparut, mia trecut, simteam ceva ca blocheaza canalul cand inghiteam, ce o fi fost? Cred ca de la virusi, cand ai imunitatea scazuta.
Am auzit ca e dl Calomfirescu prin Bucuresti, cred ca la SMC, mergi si la alt medic COPI, nu vezi ca majoritatea sunt incompetenti? Daca poti mergi la Viena, au acolo un centru medical cat un oras, preturi se pare un pic mai mici ca la noi in tara iar doctorii stiu si romana sau daca nu au translatori dar ce e iar important, nu iti dau impresia ca ii deranjezi sau ca se grabesc, nici nu te omoara prin incompetenta lor (nu e cazul tau oricum), nici nu te lasa balta.
0
19-05-2010, ora 00:11
dan_832
Nu este medic/terapeut
dan_832
mia*
mi-a*
0
19-05-2010, ora 19:43
COPI
Nu este medic/terapeut
COPI
D-l dr., va multumesc frumos pt. raspuns, nu m-am linistit in totalitate dar oricum va multumesc din suflet.
Sper doar sa nu fie foarte dureros.
Inca odata multumiri!
0
19-05-2010, ora 19:45
dan_832
Nu este medic/terapeut
dan_832
NU e NU e
0
10-06-2010, ora 13:31
mihaelagrusea
Nu este medic/terapeut
mihaelagrusea
Buna ziua,
Am si eu aceeasi problema cu urechea infundata de o luna. Am fost la urgente, la ORL in Brasov, diagnistic otita, am facut tratament 5 zile amoxicilina + olynt pt nas+ paracetamos sinus
Nu a trecut.
Am fost la al doile medic ORL-is, tot otita.mi-a spus ca inca e infectata urechea, mi-a dat alte antibiotice, tot olyint si picatuiri pt ureche Otis parca. inca 5 zile de tratament (antibioticele doar 3 zile).
Mi-a revenit putin auzul, dar nu complet. Am fost la al 3 -lea doctor care mi-a facut o timpanograma (cred) mi-a aratat cum reactioneaza timpanul la sunete.
mi-a spus ca nu am lichid in ureche, nervul nu este afectat, mi-a dat alt tratament unasyn antibiotic, picaturi de nas uleioase preparate de medic. Tot nu mi-a trecut.
maine merg din nou, la ultimul medic.
O fi grav??
0
17-06-2010, ora 18:11
sara D
Nu este medic/terapeut
sara D
Buna ziua,
aceeasi problema o am si eu cu urechea dreapta, adica de aproximativ 3 saptamani nu aud mai nimic cu ea. La inceput am crezut ca e o simpla raceala si nu i am dat mare importanta, cand a devenit jenant m am dus la doctor- la spitalul Boldescu, mare, mare greseala- de unde am plecat dezamagita si putin stupefiata de atitudinea acelui "doctor"care, dupa ce pe la jumatatea asa zisei investigatii m a lasat pe scaun sa mearga afara ca cineva ii adusese ceva, m a tratat destul de brutal in miscari, sterilizarea "linguritei " pe care mi a bagat o in gura o facea trecand o rapid pe deasupra unei flacari, m a aspirat in ureche dupa care la fel de plictisit mi a intors spatele sa se uite pe geam si mi a aruncat peste umar ca am dop de ceara in ureche de la fumat si daca vreau sa aud din nou trebuie sa renunt la fumat. Am cautat pe net, fumatul nu duce la diminuarea auzului, si, atunci, eu ce sa cred? ca respectivul era un fel de doctoras care habar nu are de nimic??nu mi a dat nici un tratament.ce ar trebui sa fac?
P.S. Ocoliti spitalul Boldescu
0
17-06-2010, ora 21:09
mihaelagrusea
Nu este medic/terapeut
mihaelagrusea
da..Eu am fost saptamana trecuta din nou la medic, o sa merg si maine din nou la control pt tot nu sunt vindecata. Mi-a dat spray pt nas si inca ceva, un fel de apa de mare pt nas. Mi-a spus ca din cauza cailor respiratorii nu mi-am revenit si ca am deviatie de sept si sa ma gandesc la o operatie. Eu nu i-am spus ca sunt fumatoare, nici nu m-a intrebat de fapt.
In fine, 30 de ani nu am avut nici o probl legata de respiratie si acum ma trezesc ca am deviatie de sept.
o sa merg sa aud si parerea altui medic.
Multa sanatate!
0
17-06-2010, ora 21:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
saraD
trebuie neaparat sa mergi la un alt cab.ORL. sa scoti acel dop... sa faci o audiograma si o timpanograma.
fiindca de la raceala poate fi ssi nervul auditiv afectat si in acest caz.. nu e timp de pierdut.
0
17-06-2010, ora 22:24
sara D
Nu este medic/terapeut
sara D
Va multumesc domnule doctor, dupa ce am citit sfaturile pe care le ati dat aici si altor cititori azi mi am facut o programare la o clinica particulara pentru o audiograma si o timpanograma.Din pacate prima yi libera este 24 iunie...asa ca mai am ceva de asteptat.Pana atunci o sa incerc sa ma feresc de curent si raceala.Multumesc inca o data.
0
20-06-2010, ora 14:00
cichita
Nu este medic/terapeut
cichita
draga, mihaelagrusea, sunt si eu din brasov, trebuie sa merg la ORL, am ceva dureri la urechea dreapta si o galma in cerul gurii, te-as ruga sa-mi spui ce medici ai consultat, poate reusesc sa nu ajung tot la ei. Mersi mult.


In 2002 am fost la doctorul Negoita la spi CFR, dar nu am avut ce-i reprosa, am avut probleme cu sinuzita.
0
20-06-2010, ora 17:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
: mihaelagrusea
faci o audiograma si o timpanograma.. si le trimiti pe mail
0
20-06-2010, ora 23:16
mihaelagrusea
Nu este medic/terapeut
mihaelagrusea
Multumesc pt sfat. O sa merg saptam asta sa le fac.
0
20-06-2010, ora 23:18
mihaelagrusea
Nu este medic/terapeut
mihaelagrusea
Carmen, da-mi mailul. Iti scriu inmail la cine am fost.
0
04-10-2011, ora 21:04
Diana loredana
Nu este medic/terapeut
Diana loredana
Buna ziua am 18 ani Studenta si am o problema de 2 zile urechile amandoua sunt infundate am mai avut aceeasi problema dar cu o ureche infundata era de la curent mia trecut in 5 zile si cred ca si acum e de la curent pentru ca simt acelasi lucru si la scoala geamurile si usa sunt deschise dumneavoastra ce credeti?
0
05-10-2011, ora 08:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca poate fi o infundare a urechii din cauza nasului
sau din cauza unui dop de ceara
NUmai un medic ORL.. care o sa vada urechile o sa.ti dea tratamentul corect
0
05-10-2011, ora 16:54
Diana loredana
Nu este medic/terapeut
Diana loredana
Buna din nou, frica e mare dar azi cam 7 nu nu ma mai durut :) si acm simt ca am curent tot la urechea stanga cum aveam si acum o luna:| tot la aceeasi ureche si ieri cand mi se infundau eram aman2 infundate ce sa zic cred ca am curent la ureche dumnevoastra ce zice-ti
0
06-10-2011, ora 16:21
auroraica
Nu este medic/terapeut
auroraica
Buna ziua Ce se poate face daca rezultatul la ureche este:OBSTRUCTIA ORIFICIULUI TUBAR STANG. SI RINITA CRONICA HIPERTROFICA ALERGICA.Fica mea este studenta in Bucuresti si am dori sa stim cui sa se adreseze pentru tratament pe motiv ca o doare urechea. astepam un sfat. va multumim pentru atentie.
0
06-10-2011, ora 16:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la Clinica NOVA
dr VOda Ioana
0
07-10-2011, ora 10:43
auroraica
Nu este medic/terapeut
auroraica
Va multumesc pentru sfat. O sa tinem cont de sfatul dumneavoastra. Multa sanatate va doresc.
0
26-02-2012, ora 21:21
Andreea Mihaela 24
Nu este medic/terapeut
Andreea Mihaela 24
Buna ziua! Am si eu o problema care ma framanta. Urechea dreapta imi este infundata de aproape o saptamana si parca imi e amortita toata partea dreapta a fetei pana la ochiul drept iar acum 2 saptamani am avut o durere care m-a tinut vreo 3 zile, durere care se manifesta ca o injungiere scurta in interiorul urechii insa foarte dureroasa mai ales la miscari rapide ale capului. Acum 3 saptamani mi-am plombat o masea (tot de pe partea dreapta) a carei nerv era foarte inflamat (mi-a fost scos si nervul) si din cauza careia, credeam eu la inceput -am avut si dureri ale urechii. deci, teoretic, durerea de ureche persista de mai demult, mai exact de prin noiembrie insa tot timpul am crezut ca e din vina maselei, asteptand cu nerabdare sa ma intorc in Romania la un dentist, eu studiind in strainatate. Nu am vizitat niciun ORL pana acum deoarece eu nu sunt in tara si vroiam ca mai intai sa va intreb pe dumneavoastra poate imi dati cateva sfaturi legate de simptomele pe care le manifest. va multumesc anticipat.
0
26-02-2012, ora 21:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa.ti dau un sfat concret
trebuie sa vada un medic orl urechea
poate fi un simplu dop de ceara care infunda urechea
sau poate fi o problema de dereglare de circulatie si cu pierdere difinitiva de auz din acest motiv
durerea poate fi de la masea si acum... asa ca sunt prea multe posibilitati si fara un consult la ORL si stomatolog.. NU le rezolvi
0
29-02-2012, ora 10:16
welmynho86
Nu este medic/terapeut
welmynho86
buna ziua.acum 1 luna am fost la un medic specialist ORL si mi-a spus ca am dop de ceara dar in acelasi timp si ciuperca in ureche.prostia mea a fost ca am folosit mult timp betisoare.m-am invatat minte.mi-a spus sa pun apa oxigenata iar a 2-a zi mi-a facut aspiratii, mi-a pus pansament in ureche, asta vreo 3 zile incontinuu iar la sfarsit mi-a dat clotrimazol sa pun in ureche.acum incep iar sa simt ca mi se infunda urechea.problema e ca nu am cum sa ajung sapt asta la orl iar nr medicului nu l mai am.ce mi recomandati? sa incep sa pun apa oxigenata sau clotrimazol? si sa zicem ca as avea alta problema decat presupun eu desi simptomele sunt aceleasi..apa oxigenata si clotrimazolul pot inrautati situatia daca am alta problema ? mentionez faptul ca la varsta de 5 ani am avut timpanul perforat.va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
121 comentarii 12 ..... 4 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.