Unghie incarnata

10-05-2014
Daniela1992
Nu este medic/terapeut
Daniela1992
Am probleme cu unghiile incarnate de aproximativ 2 ani. prima data cand s-a intamplat, am mers la chirurgie si mi-am scos coltul..dupa 3 luni aceeasi poveste...intre timp mi s-au mai imflamat usor colturile dar am reusit prin diverse metode sa ameliorez problema fara interventie chirurgicala. Acum doua saptamani am fost la pedichiura si mi-am scos colturile, iar acum, la unul dintre degete..s-a inflamat..si s-a inflamat si zona de sub unghie. Este rosu si inflamat si dureros si imi este foarte teama de o alta interventie chirurgicala..am fost astazi la urgente, poate sunt putin ipohondra si mi s-a spus sa fac timp de 2-3 saptamani bai cu apa fierbinte si sare..si m-am linistit, repet imi este foarte frica sa imi scot iarasi colturile...problema este ca acum degetul pulseaza si as vrea sa stiu daca in ciuda dorintei mele de a nu imi scoate coltul, ar fi totusi necesar..va rog mult, ajutati-ma..
6 comentarii
0
10-05-2014, ora 09:41
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierile facute pare ca solutia ar fi scoaterea unghiei.
Daca nu doriti acest lucru, puteti aplica 2-3 zile, comprese umede cu ceai de musetel rece.Si de asemenea, sa luati un antiinflamator - gen ketonal, aulin. Daca evolutia procesului inflamator va fi spre resorbtie, e OK. Daca nu, e necesara interventia chirurgicala.
0
10-05-2014, ora 11:11
Daniela1992
Nu este medic/terapeut
Daniela1992
Va multumesc mult!
0
16-04-2015, ora 01:16
titile
Nu este medic/terapeut
titile
Buna ziua am o problema cu unghia mare la piciorul drept in partea din dreapta este crescuta in carne si ma doare de ma seaca cam de aproximativ 2 saptamani. Am incercat sa tai coltul sau usor in lateral dreapta dar nu am putut, ma spal cu apa oxigenata si dupa pun asocilin unghia este un are o alta forma este mai ridicata de la jumatate decat cea de la stangul, din cauza ca la cea bolnava mi-a cazut in urma unei loviturii. Ce pot face ce imi recomandati si unde ma puteti trimete ? Va multumesc.
0
16-04-2015, ora 07:09
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Trebuie o examinare prealabila. Consultati un medic chirurg.
0
02-05-2015, ora 19:26
titile
Nu este medic/terapeut
titile
Buna ziua am avut o problema cu coltul la unghia mare la piciorul drept era incarnat dureri insuportabile cam 1 luna, am urmarit forumul si la recomandarea dr. am mers la un consult la un chirurg. In urma consulatiei a reiesit ca toata unghia trebuie indepartata din cauza unei nicoze la varful aceste, daca nu exista aceasta ciuperca se putea taia 2 mm din coltul unghiei. Operatia consta in dezinfecarea degetului o anestezie in degetul mare in lateral spre piciorul stang si una mica in lateral dreapt dar pe aceasta nu o vei simti. In urma anesteziei nu simti decat o usoara usturime 10-15 secunde se face degetul butuc si nu vei simti nimik si nici dupa trecerea anesteziei doar o usoara durere ca cea de la coltul unghiei reincarnate. CA TRATAMENT KETONAL SAU ALGOCALMIN PTR DURERE, un antibiotic 5 zile bai in ceai de pelin tamponare compresa dezinfectant apa oxigenata de 2-3 ori limpezire si tamponare si aplicare unguent antibiotic primele 3-4 zile. Durerea dispare dupa o saptamana eu am 12 zile numai ma doare nik si creste unghia noua. In aceasta perioada am purtat papuci si sanda cu un ciorap larg toaletarein fiecare seara. DE RETINUT NU TAIETI COLTURILE UNGHIEI MAI SCURT DE TESUTUL MOALE AL DEGETULUI 😉 sanatate!!!
0
02-05-2015, ora 19:31
titile
Nu este medic/terapeut
titile
Daniela 1992 o prostie mai mare nu puteai face citeste pe saiturile ce vizeaza probleme cu unghii renicarnate sa asculti problemele si recomandarile Dr.Mariu Uscatu La o conferinta cu pedichiuristi cum le explica ca colturile unghiilor nu se taie 😉 intra pe youtube si scrie colturi unghie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unghiile încarnate - sfaturi și tratament
  •