Unghie incarnata - indepartare pansament

12-04-2012
joystick
Nu este medic/terapeut
joystick
Salutare,

'Distractia' mea incepe de acum 1 sasptamana cand mi-am taiat o unghie prea din carne, si probabil, fara sa scot si coltul unghiei (deget mare, picior stang). De a 2 zi a inceput sa faca puroi...dimineata si seara cand strangeam usor de deget iesea o picatura de puroi.
Am incercat sa vindec infectia cu spirt, cu rivanol...miercuri naptea -a durat piciorul si la ora 6 am fost la urgenta. A venti medicul si mi-a zis ca poate sa ma opereze el...ca sa nu mai umblu cu piciorul asa dupa bilet de trimitere si altele. Mi-a facut anestezie locala...si s-a apucat de taiat. Habar nu am ce a facut acolo pentru ca nu mi-a zis nimic. Mi-a aratat doar un colt urat de tot.
M-a apansat dar imediat tot pansamentul s-a umplut de sange. Am ajuns cum am putut la masina (deh...m-am dus singur ca nu am stiut cat este de grav). Mi-a zis sa ma duc la pansat peste 2 zile.
In aceeasi zi, seara, am fost la o clinica privata (firma la care lucrez are contract cu ei si consultatiile de acest gen nu ma costa nimic). S-a uitat un chirurg (a desfacut cu greu pansamentul) si a zis ca el nu vede prea bine ce e acolo. Cert este ca mi-a curs destul sange...mai ales ca, desi a fost cu maica-mea.tot a trebuit sa merg mult pe jos pana la masina si apoi pana sus.
Medicul de la urgenta mi-a pus cred ca numai tifon pe rana. Cel din clinica privata mi-a pus ca un fel de servetel (ceva patrat) dupa care a pus tifon. Din pacate acest medic intra in concediu si nu imi poate schimba pansamentul asa ca singura sansa ramane la spitatlul judetean...

Vreau sa va intreb...oare nu pot eu sa incerc sa desfac pansamentul? Ma gandesc...oare ce as putea sa pun pe pansament ca sa se inmoaie si sa se desfaca usor?
Marele avantaj ar fi ca l-as desface usor...as avea rabdare sa se inmoaie.si m-as urca din nou in pat fara sa topai ca nebunul sau fara sa mai conduc. Este clar ca nici sa ma incalt nu pot.iar marti trebuie sa ajung la munca (lucrez la birou...nu stau in picioare).
Oricum, vineri gasesc eu pe cineva sa imi schimbe pansamentul insa luni (prima zi de paste ce fac)?
Daca nici nu o sa mai calc pe picior dupa ce desfac pansamentul poate calc nici nu mai sangereaa atat de tare si nu se mai lipeste pansamentul asa.

Ce ma sfatuiti?

Multumesc.
1 comentarii
0
20-04-2012, ora 22:10
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca vreti neaparat sa-l schimbati acasa. trebuie inmuiat cu apa oxigenata, pansat cu betadina si primul strat de pansament sa fie ceva de genul jelonet (http://wound.smith-nephew.com/uk/Product.asp?NodeId=738) ca sa nu se mai lipeasca in plaga pansamentul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unghiile încarnate - sfaturi și tratament
  •