Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Unghie incarnata...Stafilococ Aureus(MSSA)

25-08-2009, ora 10:51
Buna ziua! Mama mea are la degetul de la picior unghie incarnata cu infectie,de 3 ani. Ea a trecut si printr-o operatie, prin care i-a taiat o jumatate de unghie si i-a cauterizat rana, dar locul operatie se vindeca foarte greu si are dureri mari. In urma analizelor a rezultat ca are stafilococ aureus, care este sensibil la: Oxacilina, Netilmicina, Augmentin, Amicacina, Clindamicina(numele nu stiu daca sunt corecte). Va rog tare mult sa imi spuneti care dintre acestea ar fi cele mai indicate pentru a distruge microbul. Va rog mult dati-mi orice informatie, sau indicatii pentru o vindecare mai rapida. Ar fi indicata taierea degetului? Astept raspuns. Multumesc!
4 comentarii
25-08-2009, ora 21:06
Autor: scarface
La acel microb nu ii pasa de antibiotice dar ii este mare frica de remedii naturiste si plante de la Dumnezeu de la care nu a capatat nici cea mai mica rezistenta.

Nici una din acele antibiotice nu-i face bine si nici nu este necesar daca faci cum scrie mai jos

Pt. vindecare procedeaza in felul urmator:

1. Tinctura de Arnica de la plafar, 2 picaturi se dilueaza in 10-20 ml de apa si se unge zilnic de mai multe ori si o compresa care se aplica.

2. Crema de galbenele sau tinctura de galbele diluata in apa tot asa ca si Arnica, aplicata des, alternant cu cea de arnica. Se pune si o compresa care se aplica.

SI unguentul de marul lupului ( descris de Nick) este bun la astfel de rani.

De la o farmacie homeopata cumpara remediile homeopate
Hepar sulfuris CH15
si
Arnica montana CH15

si din fiecare tub (costa 6 lei) sa suga alternant timp de 3-10 zile sau pana la vindecare cate o granula
la 2 ore.

In plus sa cumpere si Lachesis CH15 si din el sa suga de 2 ori pe zi cate o granula pana rana incepe sa se usuce dupa care sa nu mai ia acest remediu . Cand ia insa o granula de Lachesis sa nu
ia Hepar sufuris 6-8 ore caci Hepar ii opreste efectul.
Hepar scoate puroiul iar Lachesis omoara microbii si ajuta la vindecarea ranii.

Cand rana nu mai are puroi deloc sa lase si Hepar sulfuris si sa continuie numai cu compresele si cu granulele de Arnica .

Rana sa o dezinfecteze zilnic cu trei sferturi de alcool de cel putin 70% amestecat cu un sfert de ulei de masline, dezinfectactele chimic ar trebui evitate.

Ar putea consulta si un medic homeopat daca are posibilitatea sau nu se vindeca altfel,
dar cu aceste remedii eu am vindecat multe rani de genul acesta. MUlti s-au vindecat NUMAI cu tinctura de ARNICA !


26-08-2009, ora 00:57
Autor: O-HBO | Dr. Enescu Dumitru Marius - Ortopedie si traumatologie, Constanta
Stimata Doamna,
Infectia de care sufera mama Dvs este foarte probabil un panaritiu care s-a cronicizat. Problema acestor infectii care apar la nivelul patului ungheal este ca ele sunt complexe, adica, de multe ori, in afara de o bacterie, se asociaza si o ciuperca. De regula, fenomenul este oarecum invers, adica infectia cu o ciuperca ce populeaza tegumentele piciorului creeaza microleziuni care se suprainfecteaza cu bacterii. Trecan peste consideratiile bacteriologice cel putin bizare ale antevorbitorului, este cert ca Stafilococul are o rezistenta mare la antibiotice. Problema este ca odata formata o zona de colectie a puroiului in vecinatatea unghiei, camasa abcesului format nu permite mai deloc penetrarea antibioticului si cu atat mai putin a unor creme. Zicala latina "ubi pus ibi evacuat" capata sens - adica acolo unde este puroi, el trebuie evacuat. Se vede treaba ca sacrificarea partiala a unghiei nu a fost suficienta. Pericolul mare este ca infectia sa ajunga la osul falangian si sa determine o osteita. Sfatul meu este sa luati de indata legatura cu un medic chirurg sau ortoped, care va analiza oportunitatea onicectomiei totale (scoaterea intregii unghii) acompaniata de tratament antibiotic tintit. In acest fel puteti evita amputarea degetului, care devine necesara daca infectia va cuprinde osul. Unghia scoasa va creste din nou. De asemenea, trebuie sa tineti legatura cu un medic DV, pentru a tine sub control eventuala micoza a piciorului, destul de frecventa , de altfel.
Retineti ca niciun unguent nu poate vindeca o infectie ajunsa la os (scuze D-le Scarface!), astfel incat este bine sa interveniti cat infectia este inca latenta.
Cu stima,
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
26-08-2009, ora 08:03
Autor: scarface
Aveti dreptate domnule dr. Enescu, nici un unguent nu poate vindeca o infectie ajunsa la os.
Insa nu era vorba de infectii ajunse la os in cele spuse de mine mai de mai sus.
Cu stima, Scarface
10-02-2012, ora 10:51
Buna ziua, de trei zile ma gandesc daca sa scriu sau nu tinand cont ca nu sunt cadru medical. Am avut unghie incarnata la piciorul drept, degetul mare catre interior, m-am chinuit vreo doua-trei saptamani si intamplator am dat peste un cunoscut care mi-a pus fara sa ma intrebe intr-o sticluta un amestec de propolis cu alcool ( cam 100 ml ) si mi-a zis sa tamponez rana cu acea solutie pana se termina si cand nu mai am sa-l sun. Nu am crezut o clipa ca voi rezolva problema, aveam puroi, carnea era vie asa ca o perinuta mica. Nu exagerez, ma dadeam cu acea solutie numai seara si purtam incaltaminte mai lata sa nu simt durerea, am dat 4 seri la rand...si totul este ok acum.
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK