Unghie incarnata, la copil !

04-06-2013
Mihai Bejenar
Nu este medic/terapeut
Mihai Bejenar
Buna ziua tuturor. Ma numesc Mihai si am o problema cu o unghie incarnata. Am unghia incarnata la degetul mare stang, in coltul stang.A copt cateva zile degetul si am puroi. Am 2 saptamani de cand nam tratat deloc unghia, sperand sa se remedieze singura problema iar a 3 saptamana am incercat sa ma tratez cu ajutorul mamei mele. Am uns cateva zile degetul cu crema Actovegin, am dat cu spirt, cu betadina si am pus pansament steril de la farmacie. Am facut si dus in fiecare zi si am observat ca curge puroi. Azi ma-m dus la medic (chirurgie infantila) si mi-a spus sa ma spal cu apa si sapun de 2 ori pe zi si sa dau cu Rivanol. Mi-a zis ca pot sa merg la un specialist in pedichiura si sami extraga el coltul de unghie incarnata cu ustensile sterilizate sau sa astept o saptamana sa vad cum se comporta unghia si sa ma opereze el. Ce sa aleg intre operatie si sa ma duc la un specialist in pedichiura sa-mi extraga el coltul. Precizez ca-s suporta o durere, doar sa scap de operatie (ma sperie). Astept un raspuns. va rog frumos!
P.S: Cand merg sau stau jos nu ma doare degetul.
5 comentarii
0
04-06-2013, ora 23:27
stefuletu
Nu este medic/terapeut
stefuletu
incearca cu betadina m-am operat eu de 2 ori si doare ingrozitor... daca suporti durerea asteapta sa creasca sa iti sparga coltul carnea.eu nu am suportat..era inflamata..si ma durea foarte rau.a trebuit sa ma opereze.. mai e o solutie care nu doare sa iti pui proteza..e un fel de "aparatent dentar" care se pune de specialist si iti tine unghia sa creasca normal.costa putin mai mult decat o operatie.
0
04-06-2013, ora 23:28
stefuletu
Nu este medic/terapeut
stefuletu
si mergi la o pedichiurista buna sa iti ia coltul..si cand termini si cu puroiul te pansezi..altfel o sa iti coaca mereu.. mai ales ca suporti durerea..
0
05-06-2013, ora 10:37
Mihai Bejenar
Nu este medic/terapeut
Mihai Bejenar
Multumesc de raspunsuri, astept si parerea unui medic...
0
05-06-2013, ora 18:15
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Si fetita mea are uneori problema asta cu toate ca unghia este taiata tot timpul pe patrat si nu foarte scurt.Eu sterilizez o pila metalica de unghii, adica o pun in apa sa fiarba vreo 20 de minute si apoi sterg bine unghia cu alcool sanitar(ea se si inmoaie intre timp) si intru usor cu varful pilei nu foarte groase sub coltul unghiei si il scot afara din carne, fac de 2-3 ori chestia asta iar apoi ii pilesc coltul respectiv.Uneori se face si un pic puroi si cu un betisor de urechi inmuiat tot in alcool sanitar masez locul pana iese tot puroiul afara si curat bine locul cu alt betisor inmuiat in alcool sanitar.
Daca zici ca suporti durerea eu zic sa incerci singur sa scoti coltul afara, dar toate lucrurile sterilizate si dezinfectate, inclusiv mainile!
Bafta!
0
27-07-2014, ora 12:55
Maria Hadade98
Nu este medic/terapeut
Maria Hadade98
Buna ziua, as dori sa primesc informarea unei persoane care stie cate ceva despre acneea la adolescenti. As dori sa stiu daca petele din urma acneei trec fara a le trata, cat dureaza pubertatea la adolescenti si daca va reaparea acneea dupa ce se vindeca. As fi foarte recunoscatoaare pentru parerea unui medic. Multumesc anticipat ! Cu stima, Maria Hadade.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unghiile încarnate - sfaturi și tratament
  •