Unghie cu micoza

21-07-2012
Lukos
Nu este medic/terapeut
Lukos
Dupa cativa ani (in jur de 5-6) de infectie, am fost diagnosticat cu Tinea Pedis atat pe pielea piciorului, cat si la o unghie. Am urmat tratament cu creme antifungice si in ca. 2 luni infectia a trecut de tot si nu a recidivat de 6 luni incoace. Am observat doar ca pentru inca vreo 2-3 luni zona se inrosea mai tare la piciorul care fusese infectat decat la celalalt sanatos. Intre timp, am urmat si tratament pentru unghie (am tratat si unghiile invecinate) cu un lac ce contine amorolfina pentru ca. 8-9 luni. Cu toate acestea, unghia isi pastreaza culoarea galbuie si aspectul chircit (patul unghiei e umflat si face ca unghia sa creasca inainte).

Cum nu observ imbunatatiri, m-ati sfatui sa incerc un alt tratament sau sa termin tratamentul cu lacul cu amorolfina pentru inca trei luni (conform posologiei). Exista vreo metoda ca unghia sa fie traumatizata in asa fel incat una noua sa creasca in loc? Cred ca ar fi cel ma practic tratament.
3 comentarii
0
05-09-2012, ora 00:02
Clinica SlimArt
Identitate neconfirmată
Clinica SlimArt
Buna, Lukos,

O solutie eficienta pentru distrugerea micozei unghiei este tratamentul cu IPL prin tehnologia Formatk.
Agentii patogeni implicati in etiologia onicomicozei cresc pe culturi, de culoare rosie, galbena sau maro. Lumina intensa pulsata (IPL) este absorbita de cromofori, de aceste micoze active colorate ce absorb razele luminoase, fiind astfel distruse complet. Lumina intensa pulsata distruge micozele active, astfel manifestandu-si efectul antimicotic.

Tratamentele locale cu unguenti nu functioneaza pentru ca unguentii nu pot patrunde prin lama unghiala. De asemenea, ai grija cu tratamentul medicamentos, pentru ca afecteaza ficatul.
0
30-10-2012, ora 16:10
Lukos
Nu este medic/terapeut
Lukos
Am făcut deja de aproape o lună şi jumătate tratament cu un antimicotic oral (terbinafină) prescris de dermatolog. În afara unei uşoare senzaţii de uscăciune a pielii la început, nu am avut probleme serioase. Deşi dermatologul mi-a recomandat tratementul pentru 7 până la 9 luni, unghia arată deja vizibil mai bine, la fel şi pielea din jurul unghiei. În plus, s-a redus considerabil o altă micoză pe care am descoperit-o la consultaţie, a pielii dintre picioare (tinea cruris). Tratamentul cu antimicotic oral se pare că îşi face bine efectul şi, în final, va fi chiar mai ieftin decât alternative mai noi precum cea cu IPL care şi ele durează.

Cum spuneam, efecte secundare nu am observat, dar îmi voi face analizele de sânge la trei luni după începerea tratamentului pentru a verifica funcţionarea ficatului. Între timp, mai aplic din când în când cremă cu arnică şi gălbenele la care am observat un bun efect cicatrizant şi regenerator. Folosesc şi mult mai puţin săpun când mă spăl pentru că iarăşi îmi usucă pielea.
0
15-11-2013, ora 21:12
Lukos
Nu este medic/terapeut
Lukos
Am terminat tratamentul cu tablete de terbinafină şi unghia s-a vindecat de tot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •