Umflatura genunchi dupa cazatura

14-11-2014
curiosu
Nu este medic/terapeut
curiosu
Buna ziua!

In urma cu aproximativ 7 saptamani am cazut pe beton, impiedicandu-ma de ceva. Mergeam cu o viteza de aproximativ 5 km/h. Aveam blugi care poate ca au amortizat putin socul. Am cazul pe fata - usor lateral si m-am lovit mai tare in zona genunchiului drept. Am reusit sa merg imediat dupa, dar cu piciorul drept intre mers si tarat. Acasa am stat vreo 30 minute in apa calaie (cam la temperatura camerei) dupa care am facut baie cu apa calduta. Nu am pus genunchiul in gheata, nu l-am imobilizat. Dupa vreo 3 zile am reusit sa merg relativ normal. In prima saptamana nu m-am menajat (am mers cam 3 km/zi + am urcat cateva scari + am carat si niste plase de cumparaturi).

Dupa prima saptamana am asteptat sa se refaca si urcam scarile cu stangul inainte (nu ca nu as fi putut cu dreptul, dar la scari chiar simteam niste dureri si discomfort). M-am mai dat de vreo 5 ori pe genunchi cu Diclac.

In prezent merg foarte bine (si la scari), dar nu vrea sa risc sa fac sport pentru a nu recidiva problema, deoarece uneori mai simt putin ca nu ar mai fi la fel de mobil genunchiul (parca are mici si rare momente de semi-intepenire) + a ramas o umflatura. Am observat umflatura dupa ce s-au mai vindecat ranile superficiale de la nivelul pielii. Nu cred ca a fost in vreun moment mai mare decat este acum.

Umflatura se afla sub nivelul rotulei in fata-exterior unde am (natural) o proeminenta a unui os. Momentan e mai umflata zona cu vreo 0.5 cm pe o suprafata de aproximativ 3 cm^2. Deci zona e umflata si la piciorul neafectat, dar nu atat de mult. Daca apas pe zona respectiva pare putin mai moale la piciorul umflat decat la piciorul stang.

Intrebari: Ce ar putea sa fie? Ce nu este? Este os / ligament / muschi / altceva?

Am atasat 3 poze:
http://s1293.photobucket.com/user/curiosu/media/GenunchiFatza_zps94bacdff.jpg.html
http://s1293.photobucket.com/user/curiosu/media/GenunchiSus_zpsaab0cfc7.jpg.html
http://s1293.photobucket.com/user/curiosu/media/GenunchiExterior_zps86a6f9b8.jpg.html

Alte detalii:
Varsta: 25 ani
Sex: M
Inaltime: 1.83 m
Masa: 70 kg
Stau peste 10 ore/zi jos (munca de birou), dar am o conditie fizica peste medie, deoarece am facut mult sport pana la 20 ani.
Alimentatie: normala
Nu am avut probleme de sanatate in trecut.

Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: