Umflatura abdominala ramasa dupa nastere

03-12-2013
Georgiana2013
Nu este medic/terapeut
Georgiana2013
Buna dimineata!
In urma unei sarcini(acum doi ani si jumatate), am ramas cu o mica umflatura in partea dreapta a abdomenului.Medicul mi-a spus ca este o reactie adversa a corpului si ca o sa dispara in timp.Problema este ca nu mi-a disparut, dimpotriva, am impresia ca a crescut.Sunt zile cand nu mai este acolo si sunt momente cand se simte doar cand stau in pozitie orizontala.Uneori am si mici dureri care coboara pe operatia de cezariana.Sa fie hernie abdominala?
4 comentarii
0
03-12-2013, ora 16:58
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Cel mai important este sa mergi la un control, dar mai poti incerca si sa porti un corset( se gasesc pt femei chiloti elastici mai lungi speciali dupa nastere) care ajuta burta sa revina la starea initiala.Asa a purtat si sotia mea dupa nasteri si si-a revenit bine, iar in legatura cu durerile operatiei si acum dupa 3 ani tot o mai doare putin cateodata sau o mai jeneaza operatia.
Eu sunt operat de trei ori in acelasi loc( sa taiat pe aceeasi operatie de trei ori) si taietura este de circa 30cm., si cand sunt balonat am dureri sau ma strange cureaua, sau car ceva sau de la vreme cand i-mi este frig. Si mie mi sa rupt operatia si ca sa-ti dai seama uitate daca este umflat pe taietura o gilma asa este, si daca da mergi la doctor.
Multa sanatate ca puiutul are nevoie de tine si sper ca te-am putut ajuta.
0
09-12-2013, ora 16:01
cris003
Nu este medic/terapeut
cris003
Buna, Georgiana2013!

Eu am avut eventratie dupa cezariana (desfacerea operatiei de cezariana). M-am documentat foarte mult despre acest subiect si am aflat ca de cele mai multe ori nu se desface toata operatia, ci doar intr-un colt, asa cum a fost si la mine si se manifesta printr-o umflatura insotita sau nu de durere. Eu am mers la Spitalul Universitar la dr. Ion Daniel, care m-a operat si mi-a montat o plasa chirurgicala pentru intarirea peretelui abdominal si mi-a spulberat toate grijile in legatura cu aceste plase. Acum sunt bine iar plasa s-a integrat foarte bine in organism si nu-mi creeaza niciun disconfort.

Asadar, te sfatuiesc sa mergi la medic sa-ti rezolvi problema pentru ca hernia ombilicala este o boala ce se poate agrava la eforturi constante de genul tusei sau chiar stranutului...

Daca ai nevoie de alte info, iti stau la dispozitie. Sanatate!
0
10-12-2013, ora 14:12
Georgiana2013
Nu este medic/terapeut
Georgiana2013
Am inteles de la d-na doctor ca, daca nu am avut probleme in primele saptamani de la operatie, acum in niciun caz nu o sa apara.Operatia s-a vindecat destul de frumos iar acea umflatura cand e, cand nu e.Oricum va multumesc pt sfaturi.
0
10-12-2013, ora 15:06
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Inchiderea unei operatii consta in coaserea muschiului si coaserea pielii, iar ruperea operatiei inseamna ca muschiul nu mai poate sustine cusatura ( la fel ca atunci cand cosi doua bucati de material un material se intinde sau nu permite coaserea si se rupe), si pielea se lipeste mai repeda ca muschiul, si atunci intestinele dau sa iasa afara si sunt tinute numai de piele.
Aceasta umflatura care se numeste EVENTRATIE poate surveni si la mai mult timp dupa operatie cand faci o ridicare sau un efort mai mare care sa intinda muschii, sau atunci cand muschiul este sectionat de operatie si el nu mai are nervii completi pt a se contracta si dilata si isi pierde din functionalitate si nu mai poate sustine cusatura.
Vam facut acesta paranteza pt. a intelege cum sta treaba.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul