Umflatura...

16-09-2010
andreiiasi
Nu este medic/terapeut
andreiiasi
Am si eu o problema... foarte urata. Cel putin la prima vedere asa pare (macar in mintea mea).
Nu ma pricep foarte bine la anatomie...dar in spatele urechii drepte pe osul respectiv (nu-i stiu numele) cel care duce...spre gat in jos...am o umflatura...(probabil asa e forma craniului?)...parca totusi, mi se pare exagerat de mare... la palpare pare ca ar fi osul...e tare si e uniform dar parca totusi, prea accentuat... in mijloc pe el...e o bobita care se misca la palpare..(ganglion?)...in spatele celeilalte urechi, stangi...am la fel o bobita care se misca la palpare (cel putin asa am eu impresia, poate pielea e cea care se misca) si una putin mai mare deasupra ca o pungulita...ideea e ca am..1 "bobita" in spatele urechii drepte si doua in spatele urechii stangi..probabil ganglioni (inflamati?)...
Din cate stiu, ganglionii semnaleaza o infectie locala... Infectii am la dinti, cred ca am doua abcese doi dinti de ambele parti, stanga si dreapta..iar jos, la fel...doua masele cu probleme mari, stanga si dreapta...
Am fost la doctorul de familie si m-a diagnosticat cu faringita si amigdalita si mi-a recomandat augmentin..le-am luat si parca... in spatele urechii drepte, in trecut am avut doua "bobite" una din ele s-a retras...celelalte au ramas tot acolo si a trecut destul de mult timp de cand am incheiat tratamentul.
Doctora de familie mi-a spus ceva de genul "pana nu iti rezolvi problemele cu dintii...nu scapi". Din cate am "cercetat" pe internet mi se pare ciudat ca nu am gasit nimic care sa faca legatura intre ganglionii situati in spatele urechii si infectiile dentare si asta ma sperie putin. E posibil totusi sa fie o legatura ? Nu pot sa merg in momentul asta sa-mi rezolv problema dintilor si pentru linistea mea, ar fi bun un sfat...am devenit un pic paranoic.
Am pus si vreo 2-3 poze... sper sa pot pune link aici :
http://www.upimg.net/show.php?id=1c90c0f10cffbf67ece228b4bf6c8b84 - ureche dreapta
http://www.upimg.net/show.php?id=afb3cafdf3487e83d92f51b24a8cde84 - ureche dreapta 2
http://www.upimg.net/show.php?id=e4af2acf51820a5c3d36fcedfa1186bf ureche dreapta 3
http://www.upimg.net/show.php?id=e4af2acf51820a5c3d36fcedfa1186bf - ureche stanga (cu rosu, "bobita" mica si cu galben, acea "punguta")
Astept...o parere...
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.