Umar blocat, inghetat - un raspuns cat mai clar, va rog!

06-07-2009
angelinna24
Nu este medic/terapeut
angelinna24
Buna ziua la toata lumea. Acum 1 an jumate in urma am stat in pozitie intinsa laterala in cotul stang pe pat in fata laptopului, cateodata amortea dar nu credeam ca are ceva nu am dat importanta, am stat de fapt mult timp asa perioade lungi, cam un an.
Acum nu mai stau in pozitia aceasta, dar partea stanga ma doare cand intind bratul, pocnituri intepaturi, cand se schimba brusc vremea mai ales simt foarte tare, a scazut pofta de viata eu eram de obicei foarte activa, cand desfac mana stanga lateral, pocneste de la cot si de la umar, daca intorc capul in stanga umarul e inghetat nu e mobil.
Dimineata cel mai tare simt inghetat si pocneste partea stanga din piept, umar, mana, cot palma stanga ca si cum se reaseaza.
Dupa un 1 an jumate am fost mai intai la un ortoped, si mia facut niste injectii acolo in spate, ca zicea ca e spondiloza si tot ma chema daca mai doare, pana cand am vazut ca nu se schimba nimic, mam dus la un neurolog, acolo neurologul iarasi vreo saptamana mi-a umflat spatele partea stanga cu injectii, ca ieseam ametita de la el ce fel de injectii nici eu nu stiu, cica sa calmeze nervii, tot la acelasi neurolog am facut si hidroterapie, cu mainile in apa vreo 6 sedinte a cate 10 minute. In Mana a ramas aceleasi pocnituri, acelasi umar blocatinghetat cand intorc capul., I-am spus ca nu sa schimbat nimic si a zis ca el nu mai stie ce sa faca, cu timpul o sa treaca
Neurologul a pus diagnostic sindrom umar mana.
Am ramas dezamagita si de neurolog, mam apucat de masaj terapeutic, am facut masaj 3 saptamani, totodata am facut exercitii usoare de streach acasa cu capul lateral, si mainile, cateva saptamani dupa aceste exercitii si masaj numai dispozitia sa schimbat in schimb aceleasi pocnituri insotite de durere la deschiderea bratului stang Apelez la d-voastra in speranta ca ati putea sami spuneti ce am in tot ce am descris, Si daca o sa ma refac vreodata sau trebuie sa traiesc cu aceasta chestie toata viata?
15 comentarii
0
06-07-2009, ora 18:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna.trebuie diferentiata o brahialgie, respectiv o durere a membrului superior datorata coloanei vertebrale cervicale, de o afectiune intrinseca a umarului.In cazul D-voastra toate eforturile s-au concentrat catre aceasta brahialgie, fara sa se puna problema afectarii intrinseci a umarului...Umarul poate fi afectat el insusi, fiind o articulatie complexa, care in schimb "ingheata" repede si se "dezgheata" extrem de greu.Trebuie sa gasiti un ortoped bine familiarizat cu problematica umarului (sunt rarissimi in Romania, in schimb usor de gasit in tarile civilizate, occidentale).un examen clinic competent va gasi sursa problemei, sugerand un tratament eficace.Cu deosebita stima...Dr. Marius Uscatu...Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
06-07-2009, ora 21:29
angelinna24
Nu este medic/terapeut
angelinna24
Buna ziua domnule Dr.Marius Uscatu va multumesc ca mi-ati raspuns.
Eu sunt in Austria si deci am facut toate aceste intrevederi cu acei medici de care am spus mai sus de aici din Austria, nici pe departe in Romania.Si apropo de aceasta durere pe partea stanga durerea merge si spre picior, de-a lungul spatelui spre picior. Daca stau prea mult in fund partea stanga imi amorteste foarte repede.
As dori sa va intreb pe dumneavoastra ca medic, se poate trata ceea ce mi se intampla sau trebuie sa traiesc cu aceste stari?Nu ma pot bucura de viata.
0
06-07-2009, ora 21:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua.Da, m-ati pus pe ganduri.sfatul meu sincer este sa incercati o hidroterapie: kineto-terapie in bazin, este cea mai eficienta in tratarea atat a afectiunilor vertebrale cat si a celor scapulo-humerale (umar).Sindromul "umar-mana" nu ma convinge absolut deloc, si reprezinta echivalentul romanesc al "periartritei scapulo-humerale", respectiv denumirea unei afectiuni pe care nu stim s-o incadram, nu stim s-o tratam etc.Deci, incercati cu bazinul de inot si tineti-ma la curent, fie aici pe forum, fie in privat, pe mail (gasiti datele de contact cand faceti click pe numele meu.).Cu deosebita stima...Dr. Marius Uscatu...Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
06-07-2009, ora 23:41
angelinna24
Nu este medic/terapeut
angelinna24
Buna seara domnule Dr. Marius Uscatu cred ca mai bine e sa tinem legatura aici pe forum pentru ca poate mai sunt si alte persoane care au aceeasi problema, si deci pot sa citeasca si ei.
Am gasit pe aici pe aproape ape termale.
ei ofera pachete cura termale cu sulf in acest pachet este inclus
fizioterapie
noroi
gimnastica subacvatica individuala
masaj cu jet, presiune sulf
bai termale cu sulf
crede-ti ca o sa ajute ?
0
07-07-2009, ora 13:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna...toate procedurile sunt utile.cea mai importanta ramane insa kinetoterapia activa si de lunga durata, respectiv inotul.Cu deosebita stima...Dr. Marius Uscatu...Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
08-07-2009, ora 11:03
angelinna24
Nu este medic/terapeut
angelinna24
Buna ziua domnule Dr. Uscatu de ieri am inceput sa merg la bazin sa innot. Dupa o ora jumate de inot, bineinteles cu pauze, mana stanga oboseste foarte repede, azi cand mam trezit mana dreapta e ok, dar stanga muschii sunt durerosi de la omoplat, dea lungul mainii.
Si spatele de la mijloc (talie ) cand inot, e foarte dureros.
O sa merg de 3 ori pe saptamana cateva luni sa vad ce rezultate o sa iasa. Eu va multumesc mult de sfat si sper sa ma refac. O sa mai revin si o sa scriu cum o sa ma simt pe parcurs.O zi frumoasa va urez.
0
08-07-2009, ora 13:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa perseverati, sa dati dovada de multa rabdare.
Sunt absolut convins ca veti avea rezultate notabile.
Cu deosebita stima..
.Dr. Marius Uscatu...
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
28-07-2009, ora 00:02
angelinna24
Nu este medic/terapeut
angelinna24
Salut domnule Dr. Marius Uscatu, am revenit cu problema mea.
Deci dupa 3 saptamani de inot broscuta, nu sau schimbat prea multe aceleasi dureri la intinderea bratului stang si insotite de pocnituri continua zilnic.
De 3 zile am invatat sa inot crawl, si de cand am inceput sa fac si crawl o ora pe zi ma doare si mai tare, simt in spate o gheara care ma tine si nu vrea sa ma lase, mai ales cand inot, ma doare cand respir aceasta gheara si durere merge sub brat, si pe soldul piciorului stang, azi mi-a fost atat de rau dupa inot, am ametit, si am avut greata.
Am si plans de durere efectiv sunt descurajata si am stari si stari.
0
28-07-2009, ora 12:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Luati-o ceva mai incet.
Eu ma refeream la hidro-kinto-terapie efectuata absolut progresiv si usor, fara a forta deloc umarul.
Daca respectati aceste sfaturi rezultatele nu vor intarzia sa apara, insa intr-un interval de 1-2 luni.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
07-09-2009, ora 11:20
angelinna24
Nu este medic/terapeut
angelinna24
Buna ziua Domnule Dr. Marius am luat-o mai incet, cum mi-ati spus, vreau sa spun ca inotul pe spate face minunii.
Inot zilnic cate o ora spate si situatia se amelioreaza, nu pot sa spun ca sunt gata tratata dar simt ca spatele cu omoplatul stang isi revine, incet dar isi revine, plus mai fac si gimnastica de intarire a muschilor acasa cate 20 minute, am luat un DVD de aici cu exercitii pentru coloana vertebrala.
Gatul sa mai dezghetat, numai am ametelile care le aveam, ma simt mai libera, umarul mai pocneste si cotul la fel dar trebuie sa mai lucrez la ea.
Deci oameni buni care aveti probleme cu spatele mergeti la bazin si inotati pe spate, o sa simtiti din prima zi ameliorari ale durerii, si coloana se indreapta.
Va multumesc mult de sfat domnule doctor, o sa continui cu inotul mai departe pana cand o sa simt si mana libera.
O zi frumoasa va doresc.
0
14-09-2009, ora 11:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Ma bucur pentru evolutia D-voastra.
Sanatate!
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
18-06-2011, ora 14:37
justinks
Nu este medic/terapeut
justinks
Buna ziua ! Am si eu o problema cu umarul drept de vreo 3 ani.. am fost la sala la fitness si am observat ca umarul stang se dezvolta si bicepsul si tricepsul iar umarul drept ramanea in urma nu crestea nici bicepsul nici tricepsul era mai mic.. acum nu ma mai duc la sala.. la anumite miscari cand ridic mana parca se blocheaza umarul drept parca se ciocnesc 2 oase intre ele si fac un contact atunci ma doare.. in rest nu ma doare doar cand car ceva.Am fost la radiografie si mi-a iesit umar normal.Iar la ecografie rezultatul este acesta : Tendonul lung al bicepsului si culisa bicipitala fara elemente patologice ; Usoara sinovita exudativa supraspinos ; Absenta leziunilor capsuloligamentare traumatice ; Absenta calcificarilor ; Fara atrofie musculara deltoidiana.. Am facut si exercitii de recuperare kinetoterapie.. si cu magneti este la fel.. Ma puteti ajuta cu un sfat cu o reteta sa iau niste pastile ceva ? Va multumesc si astept un sfat !
0
19-06-2011, ora 13:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista absolut nici un tratament "cu pastile", ar fi si total impotriva logicii elementare..
Problema este una de suprasolicitare sportiva si de dezvoltare nearmonioasa a musculaturii.
Solutia consta doar in reducerea drastica a efortului de tip sportiv.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-06-2011, ora 10:53
justinks
Nu este medic/terapeut
justinks
Buna ziua ! Domnule Dr. Uscatu cat timp ar trebui sa stau fara sa solicit umarul sau sa ma duc la fitness.. sau pot sa ma duc dar fara sa trag prea tare.. pana acum am facut pauza 2 luni in care am facut exercitii de recuperare si mai nou am inceput sa ma duc la inot.Eu mi-am propus 4 luni de pauza si de recuperare dupa care vreau sa ma duc la sala.Ce credeti ? Va multumesc ! ( am 20 de ani )
0
22-06-2011, ora 23:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cum v-as putea preciza solutia terapeutica si durata pauzei sportive fara sa va fi consultat clinic??
Reluarea eforturilor "la sala" ar putea fi prejudiciabila pentru umarul D-voastra.
Un consult clinic la un specialist in artroscopia umarului v-ar putea elucida problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: