Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Uleiul de oregano salbatic trateaza ORICE infectie (bacteriana, fungica, virala, etc.)

21-05-2012, ora 03:31
Autor: Mr. Nick
Oregano-ul sălbatic (Origanum vulgare), denumit și maghiran sălbatic, este un gen de plantă perenă, aromatică erbaceo-condimentant, din familia Lamiaceae, nativă zonei de sud-vest a Eurasiei și regiunii mediteraneene; crește sub formă de tufă înaltă (20-60-80 cm), are frunze ovale de culoare verde închis și flori roz-purpuriu (o nuanță de mov) grupate la capătul ramurilor.
Arta culinară modernă ne-a determinat și obişnuit să consumăm oregano-ul de cultură (cel domestic, să-i spun așa, adică cel cultivat pe post de condiment) presărat peste diverse alimente, dar niciodată nu ne-a informat cu privire la specia sălbatică a oregano-ului, nici nu prea avea de ce. Ei bine, oregano-ul sălbatic este o minunăție care adăpostește un agent bioactiv (carvacol sau carvacrol) considerat de mediul științific fitoterapic ca fiind cel mai puternic dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antifungice substanţe obţinute pe cale naturală, concurând pentru primul loc cot la cot cu celebrul argint coloidal folosit de NASA pentru purificarea apei astronauților.
Acțiunea terapeutică deosebit de puternică a carvacolului a fost demonstrată științific; în acest sens, o serie de studii și teste de laborator vorbesc de la sine. Cercetătorii mexicani au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol (Fasigyn), un medicament foarte puternic prescris pentru tratarea giardiazei/lambliazei, bolii parazitare determinate de un protozoar; rezultatele au arătat că oregano este mult mai eficient împotriva infestării cu giardia decât tinidazolul, adică decât medicamentul de elecție cel mai prescris dintre cele mai prescrise pentru giardiază, neavând niciun efect advers. Capitolul cercetărilor efectuate asupra efectelor terapeutice ale carvacolului din oregano-ul sălbatic este mai vast, așa se face că cercetătorii britanici au comparat acţiunea uleiului obţinut din oregano cu acţiunea a nu mai puțin de 18 antibiotice dintre cele mai populare și puternice. S-a dovedit că oregano-ul sălbatic acţionează mai eficient decât antibioticele şi chiar distruge bacteriile rezistente la unele dintre ele. Studiile in vitro demonstrează că uleiul de oregano sălbatic blochează dezvoltarea diverșilor fungi precum Candida, și chiar elimină aceste ciuperci din organism, din acest motiv se utilizează pentru efectele sale antifungice imbatabile.
Uleiul are componenta volatilă extrem de eficace, însă conţine și numeroase alte substanțe cu efecte benefice, ca de exemplu flavonoidele, acidul rozmarinic, sterolii, vitaminele A şi C, bisabololul şi unii fitonutrienţi, printre altele, de aceea are un potențial crescut al activității antioxidante, prevenind degradarea celulelor din corp prin oxidare (în studiile de laborator, oregano-ul sălbatic a demonstrat o capacitate de antioxidare mai puternică decât doi antioxidanți sintetici adăugați în mod normal mâncării procesate, în plus, luând ca măsură cantitatea de un gram, uleiul a demonstrat a avea o capacitate de antioxidare de 42 de ori mai mare decât merele, de 30 de ori mai mare decât cartofii, de 12 ori mai mare decât portocalele și de 4 ori mai mare decât zmeura).
Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului ajută la tratarea artritei și a durerilor articulare (acidul rozmarinic este unul dintre agenții activi din oregano, el acționând în mod similar precum ibuprofenul, naproxenul și aspirina).

Carvacolul este o substanţă care acţionează la nivelul întregului organism şi poate fi utilizat intern şi extern, fără probleme. TRATEAZĂ orice infecţie fungică, bacteriană, virală şi parazitară, atunci când este administrat sub formă internă (şi externă, când este cazul); totul depinde de calitatea produsului pe bază de oregano sălbatic şi, bineînţeles, de frecvenţa şi timpul administrării.
___

MOD DE ADMINISTRARE: Se administrează contra virușilor, bacteriilor, ciupercilor și paraziților de orice fel, incluzând Candida, Giardia, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus, Borrelia burgdorferi, Treponema pallidum ş.a.m.d..
Este util în tratarea infecțiilor urinare, prostatitei, infecțiilor pulmonare, tusei persistente, infecțiilor orofaringiene însoțite sau nu de dureri de gât, boreliozei (bolii Lyme), ascaridozei (boală parazitară cauzată de limbrici), infecțiilor cutanate (acneei, de pildă), hidrosadenitei, helicobacteriozei, sifilisului etc..
Se poate administra, de asemenea, post-operatoriu pentru a evita infectarea în special cu Stafilocolul Auriu (infectare care poate fi mortală!).

UZ INTERN (ADULȚI):
5 picături de 3-5 ori pe zi, pe termen scurt sau lung. Picăturile fie se pun sub limbă, fie se dizolvă în puțină apă, fie se amestecă într-o linguriță cu puțină miere sau suc. Se țin scurt timp în gură după care se înghit. Imediat după administrare, se respiră adânc de câteva ori pentru a inspira vaporii de oregano.
Pentru infecții pulmonare sau sinusale, pe lângă administrarea sublinguală se fac și inhalații: se fierbe apă într-un vas și se pun câteva picături în apa fierbinte. Se apropie fața de vasul cu apă și oregano, se pune peste cap un prosop și se inspiră adânc vaporii emanați din apa fierbinte. Se poate, de asemenea, folosi un vaporizator/aparat de aerosoli din comerț.

UZ EXTERN:
Uleiul de Oregano poate fi folosit și extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi, astfel:

Piele: Pentru întepături de insecte, infecții (furuncule, acnee, veruci (negi, condiloame, micoze)), psoriazis, iritaţii de piele: se aplică, câteva picături de oregano și se masează bine dar gentil zona afectată, până la observarea absorbției uleiului în piele (rănile sau furunculele se acoperă apoi cu un plasture). Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duș. Se poate adăuga și în săpunul lichid pentru mâini.

Dinți și gingii: Pentru a dezinfecta și deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni paradontoza: Se pun câteva picături de ulei pe periuța de dinți în loc de pasta de dinți și se freacă ușor dinții, de jos în sus, de la dreapta la stânga, pe dinafara și pe dinăuntru. În caz de infecții la gingii, se freacă gingiile cu câteva picături de ulei, utilizând degetul curat arătător de la una dintre mâini.

Păr: În caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreață, iritații ale scalpului sau orice altceva, se adaugă câteva picături în șampon înainte de spălarea părului (șamponul trebuie să fie cât mai natural!). Se lasă pe păr șamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clătește.

Picioare: Prezența fungușilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce răniri (picior de atlet), în special între degetele piciorului, precum și deteriorarea (măcinarea) unghiilor în paralel cu generarea unui miros foarte neplăcut. Se aplică și se distribuie uniform câteva picături între degete și pe unghii.

Igiena intimă: Câteva picături de ulei in apa caldă pentru baie de șezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci, viruși și bacterii.

Mai mult decât atât, uleiul de oregano poate fi folosit în în aromaterapie; în acest sens, datorită mirosului plăcut și pătrunzător, dar și a nenumăratelor proprietăți benefice, se recomandă introducerea a câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator - astfel se purifică aerul de viruși, bacterii, fungi și orice agent biologic patogen.
___

NOTE IMPORTANTE!
- Verificați conținutul în Carvacol, atunci când cumpărați ulei de oregano (un produs bun trebuie să conțină 10 mg extract de oregano sălbatic per picătură (5 picături, adică doza uzuală = 50 mg, conţinând minimum 75% substanţă activă carvacol). De asemenea, cumpărați doar ulei de oregano SĂLBATIC (WILD), nu de grădină (varianta de grădină, utilizată drept condiment alimentar, NU are aceleași efecte terapeutice ca varianta sălbatică).
- Pe piaţa românească se comercializează câteva produse pe bază de oregano, dar NU toate sunt potente.

ATENȚIE!
- Cereți sfatul medicului fitoterapeut dacă vă administrați medicamente pentru reducerea glicemiei sau anticoagulante, înainte de a începe să luați oral (pe gură) ulei de oregano sălbatic;
- NU utilizaţi uleiul dacă prezentaţi alergie la oregano!
- În cazul utilizării interne, a nu se depăși doza zilnică recomandată fără acordul medicului fitoterapeut!
___

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ajute, dragi useri Romedic, să utilizați/să uzați informațiile publicate în cadrul acestui posting cu precauție, înțelepciune, discernământ și maxim folos terapeutic.
Toate cele bune, cu iubire creștină și respect,
Mr. Nick
27 comentarii
21-05-2012, ora 23:08
Autor: adamantium
inainte sa prostiti lumea sa dati un singur link care sa deovedesca aceasta prostie, cu urmatoarele criterii:
- articol din ultimii 5 ani
- revista stiintifica de cel putin 5 impact factori
- articol cu cel putin 10 citations index in reviste consacrate
- evidence based level 1
sper sa acceptati provocarea :D
22-05-2012, ora 00:14
Autor: Mr. Nick
Hristos a înviat!

Stimate drule/dle/dră/dnă adamantium, eu NU prostesc nicio lume, deci NU scriu prostii pe Romedic. Faceţi un research pe internet şi, cu siguranţă, veţi găsi studiile referitoare la calităţile terapeutice ale carvacolului din oregano sălbatic. Dacă le-am găsit eu, de ce nu le-aţi găsi şi dv.? Vi le-aş fi pus eu la dispoziţie, doar dacă v-aţi fi afişat o doză mai mică de aroganţă în constituţia dv. cognitiv-comportamentalo-scripturistică dezvoltată în mesajul anterior mesajului meu de faţă.
Aţi sperat greşit, pentru că NU vă voi accepta provocarea ;) Mai speraţi, pe viitor, în alte circumstanţe mai favorabile.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

22-05-2012, ora 11:06
Autor: adamantium
domnule Mr. Nick, eu nu fac nici un research, Dvs ati facut o afirmatie extrem de periculoasa, fara nici o docada stiintifica: "Uleiul de oregano salbatic trateaza ORICE infectie (bacteriana, fungica, virala, etc.)"
va rog sa-l dovediti! altfel tre sa spun ca fiecare cuvant e o minciuna. daca reusti sa-l dovediti dupa criteriile descrise de mine, retrag totul si cer scuze si vom inchide toate fabricile de antibiotice si de antivirale si vom trece la uleiul de oregano.
neacceptarea provocarii arata ca cele descrise nu au la baza nici o dovada stiintifica si dati sperante false oamenilor mintindule in fata
12-06-2012, ora 00:25
Autor: Mr. Nick
Salve!

Fiinţă minunată ce sunteţi - adamantium, apreciez mesajele dv. şi vă respect total şi profund dreptul la libertatea de a avea o opinie diferită de a mea, cu privire la subiectul propus de/în acest topic, chiar şi dreptul de a mă acuza că mint sau eu ştiu ce altceva mai fac. NU pot fi toate persoanele de acord cu mine, nici atunci când am dreptate, dreptatea fiind evidentă, nici atunci când nu am, nedreptatea fiind la fel de evidentă. În acest caz am dreptate, dar...
Pentru cine vrea să creadă în ceea ce afirm, am chiar şi o mie de argumente pentru expunere, atestare şi convingere, dar pentru cine nu vrea să creadă, oh, nu, n-am niciunul. Dv. NU vreţi să credeţi, așa se face că neacceptarea de către mine a provocării lansate de dv. certifică doar faptul că eu NU vreau să îmi pierd timpul prețios cu un necredincios atât de înverșunat ca dv., însă NU certifică și faptul că eu dau oamenilor speranțe false, mințindu-i.
Gândiţi, credeți, spuneţi, scrieţi şi faceţi ceea ce doriţi; eu NU vă impun nimic! Aveţi în existenţa dv. liberul arbitru care, printre altele, fluieră şi dă cartonaşe galbene şi roşii după bunul dv. plac.
În altă ordine de idei, există loc sub soare atât pentru antibioticele și antiviralele sintetice, cât și pentru uleiul de oregano sălbatic și toate celelalte produse naturiste din lume, așa că...
Vă lansez și eu o provocare, pe care dv. o puteţi sau nu accepta şi derula: cumpărați-vă un produs de înaltă calitate pe bază de ulei de oregano sălbatic și folosiți-l în condiții de laborator pentru a face niște teste in vivo și in vitro. Doar atunci vă veți convinge de puterea antibacteriană, antivirală, antifungică și antiparazitară universală a carvacrolului, pe principiul "am văzut cu ochii mei, am crezut".
Mult succes!

♥,
Mr. Nick ;)

12-06-2012, ora 10:40
Autor: adamantium
nu stiu pana cand vor fi tolerati pe acest forum sarlatanii care fara cea mai mica dovada stiintifica prezinta oamenilor disperati teze neverificate, chiar imposibile si ilogice, si cand vine vorba de dovedirea faptelor nu pot sa prezinte nici un argument.
rusine
18-06-2012, ora 00:14
Autor: Mr. Nick
Salve!

@adamantium, mulțumesc pentru cuvintele dv. ♥
Mă tem că NU sunt șarlatan, dar dv. puteți să credeți ce vreți despre mine, deși NU mă cunoașteți.
Sărut Lumina din dv.!
Numai bine,
Mr. Nick
22-07-2012, ora 16:32
adamantium.inavata te rog sa iti masori cuvintele !!!!!!!
22-07-2012, ora 17:40
Autor: adamantium
Bestiutza draga invata mai intai ca falsele informatii sunt foarte periculoase. intr-o lume civilizata e mai bine sa nu spui nimic decat sa dai false informatii, false sperante oamenilor fara sa dovedesti ceva. mai mult refuzi sa dovedesti adevarul spuselor tale cand esti solocitat in acest sens. nici o problema si cei mari ai tarii asa fac
15-08-2012, ora 21:31
Buna seara mr Nick,
Am o mare problema si as dori sa va cer ajutorul: am o fetita de 1 an si 4 luni care a fost depistata cu urmatoarele: giardia, ecoli in scaun, candida, entamoeba hystolitica si o infectie urinara cu Proteus mirabilis. Mentionez ca acum sta cu o bona si este inca alaptata. Am citit recomandarile dvs cu privire la giardia - nickvorm si giardono stop si le-am achizitionat. Nu stiu insa cum sa le dau deoarece la primul scrie ca se da in doza unica apoi ca totusi la ecoli se da 21 de zile, iar cel de-al doilea ca se da de la 3 ani. Deci nu il pot da? Fetita mea nu mananca - refuza mancarea cu tipete, si nu doarme noaptea - noaptea tipa si se zbate. Ce sa fac? Cum scapam de paraziti sa incepem sa mancam? Cum ii intaresc sistemul imunitar?
Multumesc
o seara buna
12-12-2012, ora 21:54
Autor: rebreanu
Buna ziua, am o fetita de 12 ani, ce a fost diagnosticata cu heliobacter pylori. Am administrat tratamentul medicamentos specific dat de doctor, insa din cate am inteles, starile de rau extrem de usoare in prezent dupa terminarea tratamentului sunt rare dar prezente impreuna cu lipsa poftei de mancare, imi intareste banuiala ca ar trebui sa-i administrez copilului si un tratament homeopat. Vorbind cu mai multe persoane care au avut aceasta bacterie, am aflat ca ULEIUL DE OREGANO ar face" treaba buna" la nimicirea oricarei urme a acestei bacterii.
Ar mai fi si rasina "MASTIC GUM" sau MIERE DE MANUKA UMF 20.
Cum am citit despre toate acestea, dar nu m-am lamurit ce ar fi mai eficient va rog sa ma sfatuiti care dintre aceste produse naturiste( care dupa mine fac minuni im mare parte), ar trebui sa iau.
Va multumesc din suflet.
Cristina
16-12-2012, ora 17:56
Autor: ANASTASIUC
buna seara mr.nick
sufar de candida zic eu generalizata, mai nou am si infectiii la unghiile de la maini si dupa mai multe cautari pe net pt tratamente naturiste(in cele alopate nu am deloc incredere) am dat c-da pe net de acest miraculos ulei de oregano salbatic. marea mea ruga este sa-mi souneti care firma imi recomandati ca cel mai eficient. cu multa consideratie, florina
18-12-2012, ora 00:49
Autor: mary82
Buna seara Dl. Nick! Nu doresc in nici un caz sa va ofensez in vreun fel sau sa va jignesc, insa am incercat renumitul, , Ulei de Oregano!!!!!, , si bineinteles ca intai am dorit sa fac un test sa vad daca sunt alergica la respectivul produl, astfel ca... am aplicat numai O PICATURA si ACEEA AMESTECATA CU APA pe marginea unei unghii, unde aveam un inceput de infectie, ced ca un panaritiu incipient; si pot spune ca in 10 minute întreaga mana, pana la cot, s-a înrosit, umflat, aveam un prurit şi usturat de nu mai puteam si dureri si arzimi ingrozitoare. Norocul meu ca aveam la indemană co pastila de Aerius pe care am luat-o, ceai de Trei frati patati pe care l-a baut si cu care am facut spalaturi pe respectiva zona si apoi am aplicat o crema de galbenele. Chinul insa nu s-a sfarsit pentru ca tocmai fiind o zona in marginea unghiei totusi deschisa, pot spune ca blestematul de ulei de oregano a ajuns putin si in sange cred, pentru ca mi-a aparut o urticarie si pe abdomen si spate, asa ca, acum vin de la urgente, cu venele facute franjuri dupa un hemusuccinat de hidrocortizol si un calciu in vena!!!. In rest Xyzal- 1 comprimat pe zi, Clorocalcin, Triderm, Alcool mentolat, Ceai de Trei frati patati si de papadie, Unguent de galbenele...SI bineinteles FARA ULEI DE OREGANO !!!!
16-02-2013, ora 22:02
Aveti incredre in uleiul de oregano, eu folosesc pentru diferite afectuni si am rezultate pozitive in starea de ameliorare a acestor afectiuni!
27-08-2013, ora 00:51
Autor: a.nicu
Buna seara, acum am intrat dupa o perioada lunga de timp, am citit si urmarit comentariile asa zis `domn adamantium`care sare ca ars cand aude ca si plantele pot trata anumite afectiuni, el este constient ca asa e dar nu are niciun interes sa fie de acord cu ceea ce discutam, in speta uleiul de oregano, pai cum sa fie de acord cand la mijloc sunt miliardele de euro pe care le obtin din vanzarea medicamentelor de sinteza, o fi vreun aparator al acelor mari concerne producatoare de medicamente sau farmacii, cate tratamente nu sunt publicate sau sunt intentionat ascunse de ochii lumii tocmai din acest motiv(banii)...nu mai departe uleiul de canabis(canepa indiana)care ar putea salva milioane de bolnavi de cancer, se trag semnale de alarma ca poate, pote vor aproba guvernele statelor punerea pe piata a miraculosului ulei dar in zadar, se stie despre acest ulei de zeci de ani, a fost tinut ascuns dar de cand cu internetul a aflat multa lume, sunt convis ca odata si odata tot se va aproba punerea pe piata a uleiul de canabis.Ar mai fi, tot pentru tratarea cancerului, perfuzie masiva cu Vitamina C, la fel nu vrea sa discute nimeni despre asta, cum au aflat de asa ceva, o erioada nu se gasea Vitamina C, acum a aparut dar in fiole si dozaj foarte mic incat trebuie sa cumperi sute de fiole pe zi pentru a face tratamentul, daca intrebi un doctor despre tratamentul cu vitamina C dau din umeri, pai cum sa spuna ca e bun daca sunt in cardasie cu producatorii de medicamente si cu farmaciile...altfel nu se explica de ce nu se vrea sa se aplice tratamente naturiste in loc de alopate.Macar sa se incerce sau pe riscul pacientului sub semnatura...
09-11-2013, ora 22:27
Autor: hajnihajni
Buna seara...
Dl Mr Nick tin sa va apreciez si sa apreciez tot ce ati scris despre uleiul de oregano. Eu sunt vegetariana si am grija atat de diedieta mea cat si de sanatatea mea. Eu am consumat uleiul de oregano si foarte mult mi-a placut, de vreo 2 saptamani am facut din nou rost de o sticluta (e drept din USA) si zilnic iau 2 picaturi cu apa, dis de dimineata pe stomacul gol. Acest leac dat de Dumnezeu este foarte sanatos pt multe si as recomanda tuturor sa incerce. Eu personal nu am incredere in uleiurile fabricate in Romania, si din acest motiv le procur din USA. Dl. Adamantium este genul de om care vinde chimioterapia bolnavilor de cancer dar el se trateaza cu sucuri naturale. El este foarte constient de puterea naturii insa azi banii vorbesc. Domnul sa ii binecuvinteze pe cei care au lumina mult cu privire la sanatate, iar pe cei care inca nu au, sa-i binecuvinteze cu lumina lui. Va doresc multa sanatate...

06-01-2014, ora 22:51
Autor: Dadoo
@adamantium:

Antonia Nostro et al. Effects of oregano, carvacrol and thymol on Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis biofilms. Journal of Medical Microbiology 56 (2007)

Astani A., Reichling J. and Schnitzler P. Comparative study on the antiviral activity of selected monoterpenes derived from essential oils. Phytotherapy Research. 2009 Aug 3.

Force M., Sparks W.S. and Ronzio R.A. Inhibition of enteric parasites by emulsified oil of oregano in vivo. Phytotherapy Research. 2000; 14(3): 213-214.

Goun E., Cunningham G., Solodnikov S., Krasnykch O. and Miles H. Antithrombin activity of some constituents from Origanum vulgare. Fitoterapia. 2002; 73(7-8): 692-694.

Koparal A.T. and Zeytinoglu M. Effects of Carvacrol on a Human Non- Small Cell Lung Cancer (NSCLC) Cell Line, A549. Cytotechnology. 2003; 43(1-3): 149-54.

Osakabe N., Takano H., Sanbongi C., Yasuda A., Yanagisawa R., Inoue K. and Yoshikawa T. Anti-inflammatory and anti-allergic effect of rosmarinic acid (RA); inhibition of seasonal allergic rhinoconjunctivitis (SAR) and its mechanism. BioFactors. 2004; 21(1-4): 127-131
30-03-2014, ora 15:01
Autor: Serina
Ce nu inteleg de ce persoanele care de fapt nu au incredere in tratamentele naturiste intra pe forumuri din astea sa atace. Avem dreptul sa decidem pentru noi. Eu personal am constatat asa efecte pe care nic macar nu mi le puteam imagina!
01-04-2014, ora 13:36
Autor: blog75
Salut
Gasesc interesant ce scrie Mr. Nick. De altfel nu este singurul care scrie despre uleiul de Oregano.
Referitor la comentarii, hmm... Intradevar, daca nu crezi in tratamente naturiste, ce cautati pe astfel de forumuri ? Iar domnisoara/doamna care zice ca a incercat si a fost nemultumita, ma intreb oare, daca a vrut doar sa testeze produsul, de ce la testat direct pe rana ? E clar ca anumite produse pot fi alergice pt anumite persoane, dar asta nu inseamna ca pt toata lumea ! Referitor la uleiul de canepa, tin sa intaresc spusele din comentariul de mai sus : cunos persoane care l-au folosit si face minuni in lupta cu cancerul chiar si in metastaze !
Din pacate, ca si doamna care spunea ca nu are incredere in uleiurile din Romania, nici eu nu am incredere in ele. Daca folosesti uleiuri din afara si apoi din cele din Romania, vei vedea diferenta destul de clar !
Multa sanatate tuturor, indiferent daca credeti sau nu in asa zisele ``leacuri babaesti`` care eu una le ador !
15-04-2014, ora 09:13
Autor: icristian
Salut!
Confirm cele scrise de mr nick, desi nu il cunosc si n-am nici o treaba cu el.
Cunosc aceasta postare a lui de 1 an si jumatate, in aceea perioada aveam o problema, simteam mereu o nara infundata, si nu puteam respira normal, simteam cand o nara, cand alta. Se muta blocajul de pe o nara pe alta.
Desi am facut niste teste, toate au iesit negativ, dar simteam ca este ceva de natura bacteriana. Mai ales ca in aceea perioada consumam multe alimente care contin zahar (ciocolata, biscuiti, coca-cola, etc), si stim cu totii ca bacteriile prefera zaharul.
Astfel am decis sa incerc aceasta varianta naturista, pe baza uleiului de oregano.
Am comandat (nu mai stiu de unde), am luat o lingurita, insa prima reactie a fost sa vars, pffffuuuu, avea un gust oribil si foarte intepator, abia a doua lingurita am putut sa o inghit, foarte greu insa.
Am luat si a doua zi, si fara sa observ vreo imbunatatire, am renuntat.
I-am povestit prietenei mele despre acest lucru, iar a fost foarte doritoare sa incerce, mai ales ca are o foarte veche problema cu sinusurile, care i se infunda des si nu mai poate respira normal si o si deranjeaza.
Asadar, am pasat sticluta.
Si ghiciti ce, ea a reusit sa se tina de tratament, sa ia in fiecare dimineata si seara, iar dupa cateva saptamani nu a mai avut probleme cu respiratia, practic a fost alt om. Chiar daca la inceput gustul i s-a parut intepator, cu timpul s-a obisnuit, si fiind incurajata de rezultate, a continuat.
Astfel s-a vindecat de o problema veche de aproape 20 de ani!!
De mentionat ca dupa ce se termina sticluta, dupa cateva luni incepe sa aibe iar probleme cu sinusurile, probabil bacterile incep sa se inmulteasca iar.
Insa, ca prin minune, cand reincepem asaltul cu ulei de oregano, sinusurile se curata si ea poate respira si avea un trai normal.
Inca un fapt interesant. Ea nu este romanca, si la ultima calatorie in tara natala, a luat cu ea sticluta inceputa de oregano. Iar acolo a fost in vizita la niste rude, care aveau un baietel mic. Si acesta avea MARI PROBLEME cu respiratia de mai mult timp, noaptea in somn mereu horcaia si se vedea ca nu respira normal. Desi parintii baietelului au fost reticenti, ea le-a propus sa îi administreze cateva lingurite de ulei de oregano pe parcursul zilei. Si supriza imensa, noaptea a dormit linistit, iar acel zgomot care il facea nu a mai aparut. Pur si simplu, respira normal, dormea normal, veche problema disparuse.
Acestea sunt fapte reale, nu pun nimic in plus de la mine, asta mi-a relatat prietena mea, asta va spun si eu.
Am 29 de ani si sunt din Bucuresti, nascut in Bucuresti.
Multumesc,
28-04-2014, ora 19:56
Autor: arivle
Hristos a Inviat!
Folosesc uleiul de oregano din 2011. Fara el nu stiu cum m-as fi descurcat cu respiratia.
As fi curioasa, Icristian, sa vad cum arata ambalajul sticlutei tale cu ulei de oregano (sau marca produsului). Eu nu pot sa iau mai mult de 3-5 picaturi si alea puse sub limba. Sticluta mea are doar 15 ml.

Sanatate multa!
26-05-2014, ora 11:39
Autor: khrypt
Domnmule Nick, daca dumneavoastra ati fi incheiat articolul cu niste trimiteri pe care s-a straduit domnul/doamna Dadoo sa le caute... ar fi fost mai curata discutia. Asa, ce sa zic, sa credem pe cuvant pe cineva care da un leac universal... e mai greu :).
Mi se pare esential intr-o lume care se vrea moderna sa faceti aceste trimiteri. Pe cat posibil pe cercetare. Nu de la oameni care au folosit ei si le-a trecut canceru` sau mai stiu eu ce. Astfel de opinii sunt necredibile si duc lumea in eroare. Inca un mic efort inainte de a public ceva, si scapam toti ce acuze si injurii si mai stiu eu ce alte bazdaganii.
Asa, revenind la acest ulei.
Am folosit acest ulei in caz de raceala, de multe ori a mers.. ultima oara nu prea. Ori n-am luat eu cat trebie. Nu stiu. Acum sunt pe pastile ordinare.
01-09-2014, ora 14:01
As dori sa stiu ce marca de uleiuri esentiale de oregano din tara noastra sunt potente, mai ales pt. uz intern.Foarte interesant subiectul postat iar ca nota importanta ati stipulat ca nu toate produsele pe baza de oregano de la noi sunt potente.Puteti sa ne dati cateva sugestii si indrumari de la ce firma, marca, sau un site de pe care putem cumpara?
05-11-2014, ora 16:40
Autor: gabibel
Buna ziua domnule Nick,
Ma confrunt de 4 ani cu infectii in gat grave, amigdale necrozate, angine, amigdalita pultacee, abces submandibular pt care am urmat tratamente cu antibiotic dar anul acesta din iunie am facut 3 amigdalite necrozate fiind necesara internarea mea cu tratament intravenos clindamicina si augmentin 10 zile.Am copii mici la gradinita si la scoala, s-ar putea sa fac viral aceste complicatii?Acum o luna am facut exudat innaite sa i-au antibioticul si a iesit stafilococul auriu si streptococul betahemolitic grupul A.Dupa 10 zile de clindamicina nu ma simt bine am secretii nazale si o stare de epuizare fizica dureri de stomac si o culoare palida a pielii.Am efectuat ieri Aslo care este marit 433 si VSH 36 iarasi marit.
Imi recomandati scoaterea amigalelor?Fac tr cu ISOPRINOZINE si BRONCHO_VAXOM le alternez.
Ce as putea face sa-mi revin?Am incercat si uleiul de oregano si busuioc dar nici un rezultat avand in vedere gravitatea infectiei in gat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!Gabriela
06-12-2014, ora 18:49
Autor: mmjuganaru
Buna ziua,
Am o fetita de 4 anisori care desi a fost operata de polipi are in continuare probleme cu nasucul. As vrea sa incerc sa ii dau uleiul de oregano, dar nu stiu dozajul pt varsta ei si nici ce marca este mai sigura. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
01-01-2015, ora 13:43
SOC! SOC! SOC! A disparut Mr. Nick? Cauza sa fie prea mult ulei de oregano? sau clinica.provitanutrition.com?
Astept pareri!
29-01-2015, ora 14:12
Autor: ElizaMB
Buna ziua,

Am o fetita de aproape 4 ani si o suspectez ca are virmisori.
In analize nu au iesit, insa eu cred ca are...
Am auzit de acest ulei de oregano ca este bun pt aceasta si as vrea sa-l incercam.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie administrat la copil de 4 ani, dar si pt adulti.
Ce ulei de oregano este recomandat pt aceasta cauza, pt ca am auzit ca sunt mai multe...
Multumesc
03-03-2015, ora 03:31
Autor: Sfat
Folosesc uleiul de oregano ca antifungic extern si vad pot spune ca este foarte eficace.
Am de gand sa il folosesc si intern.

Am vazut ca unii se plang aici de alergii, si din acest motiv vreau sa comentez. Pentru cei care au alergii:

Fratilor asta este, fiecare poate avea alergie la un produs sau al altul, inclusiv la faimoaselel medicamente pe care le cumparati de la farmacie. Daca ai alergie la uleiul de oregano ai mare ghinion, nu te poti trata cu un produs naturist foarte eficace pentru ca risti sa mori.

Recomandare: pana sa ajungeti la doctor la urgenta daca aveti vitamina C de 1 gram in casa, puteti sa luati vreo doua deodata. daca este pe stomcaul gol cu atat mai bine si mai repede isi face efectul. Dupa cateva ore mai puteti lua doua.

Vitamina C este cel mai puternic antialergic, este la fel de potent ca si cortizonul. Isi face efectul imediat ce intra in sange si actioneaza asupra cauzelor nu asupra efectelor. De vitamina C se poate chiar abuza o zi sau doua apoi se scade doza. In principiu nu ai ce pati de la un exces de vitamina C pentru cateva zile.
Va reamintesc ca s-au facut studii de tratament impotriva cancerului cu vitamina C, studii in care s-au administrat peste 17 grame pe zi.
Asta nu inseamna ca tre sa faceti si voi asa, dar vitamina C nu are restrictii majore si este foarte potenta impotriva alergiilor de orice fel.

O alta Vitamina antialergica dar de care nu trebuie sa abuzam este vitamina E. Puteti lua in caz de alergie doua pastile de 100 mg deodata. Evident ca se ia impreuna cu Vitamina C daca aveti. 2x100mg vit E si 2x1 gram Vit C.

Tratamentul cu ambele vitamine poate fi prelungit suficient de mult timp.

Nu folositi ceai de trei frati patati: este egal cu ZERO.
Nu stiu cine a scos ca trei frati patati este antialergic pe motiv ca e diuretic. Niste ineptii.

Alte ingrediente foarte utile naturiste sunt:


Extract de muguri de coacaz negru de la dacia plant.
Este un produs de calitate care isi face treaba.
De preferinta se iau pe stomcaul gol.
pentru cazuri urgente si grave se iau la inceput trei pastile deodata apoi cate doua pe parcurs.

Da, v-am ghicit intrebarea, puteti lua vit C + Vit e+ extract de muguri Coacaz negru. Cu doze uzuale asta este si un tratament de intretinere pentru cei cu alergii.

Un alt produs Util este Omega3. Nu este la fel de potent ca Vitamina C sau Vitamina E sau extractul de muguri de coacaz negru dar util in tratarea alergiilor si inflamatiilor de orice natura.
Tratament: 2 pastile de 1 gram pe zi.
Da este sanatos, chiar indicat de luat si se poate lua pe termen lung.
Face bine si la minte si la inima printre altele.

Un alt antialergic important este sucul natural de noni. cautati sa cumparati nediluat sau amestecat cu altele. daca nu va place gustul puteti sa-i adaugati niste suc natural de portocale. Eu n-am probleme cu gustul lui.
Puteti lua o jumate sau 3 sferturi de paharel de tuica pe zi.

Ca medicament:
Pentru alergii de lunga durata este recomandat ketotifen: 1-2 pastile pe zi.

Se poate lua impreuna cu naturiste.

Uleiul esential de Oregano este un produs excelent atunci cand este cumparat de la producatori seriosi.

Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK