Ulceratie pe cerul gurii

18-11-2008
ionutno
Nu este medic/terapeut
ionutno
Buna ziua! Acum cateva luni am simtit, cercetand cu limba cerul gurii, o protuberanta, o umflatura cam de dimensiunea varfului unui bat de chibrit. La vizualizare avea aspectul unei ulceratii, care avea in capat o besica. Am spart cu unghia aceasta besica si din ea a curs un lichid transparent, vascost si lipicios. De atunci umflatura i-mi tot apara, se sparge si dispare cu o anumita ciclicitate, ramanand permanent in locul cu pricina o ulceratie, o zona iritata. In tot acest acest timp, mici o durere, nici o senzatie de disconfort fizic.
De mai bine de 2 saptamani aceasta besica nu mi-a mai mai aparut, in schimb ieri am simtit in zona aceea o umflatura mult mai mare, care la presare devine dureroasa. Besica aceea cu lichid nu a mai aparut.
Aveti idee ce ar putea fi?
Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
24-11-2008, ora 10:17
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Greu de spus, ar trebui vazut. Este foarte important exact locul. Cel mai bine ar fi sa mergeti la un consult. Este posibil sa aveti un abces palatinal ca urmare a unei infectii cronice la o masea care acum s-a acutuzat. Exista in zona respectiva o masea cu probleme?
0
25-11-2008, ora 20:59
ionutno
Nu este medic/terapeut
ionutno
Am in zona respectiva o masea la care am de mai multi ani o plomba. Plomba nu e mare iar nervul nu a fost scos. In schimb culoarea maselei, de la jumatate spre varf, a devenit, in timp, cenusie. Am sa vizitez cat mai repede posibil un stomatolog. Tosusi, e posibil ca la o masea care inca are nervul, sa ai / sa faci o infectie si sa nu te doara?
0
26-11-2008, ora 15:01
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Da, daca nervul a murit in urma unui traumatism si apoi s-a infectat, da se poate. Culoarea cenusie apare atunci cand aveti plombe de Amalgam (argint, din acelea metalice) sau la un dinte fara nerv. Faceti si o radiografie cand mergeti la stomatolog. Succes!
0
10-02-2013, ora 14:28
Lyz
Nu este medic/terapeut
Lyz
buna ziua! de ani de zile simt din cand in cand (de 3-4 ori intr-un an) niste gaurele in cerul gurii, le simt cu limba, in aceeasi perioda ma dor si gingiile in anumite zone, unele gaurele chiar raman luni de zile, apoi dispar...trebuie sa mentionez faptul ca ma spal de 2 ori pe zi pe dinti cu simt de raspundere. aveti idee din ce cauza imi apar aceste gaurele?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul