Ulcer gastric prepiloric

23-05-2014
irinapaula
Nu este medic/terapeut
irinapaula
Buna ziua!
Sunt o persoana de 71 de ani si in urma endoscopiei gastro-intestinale mi s-a specificat diagnosticul sus mentionat, ulcer gastric prepiloric, urmez tratamentul indicat de medic(Propanazol si gel contra arsurilor), insa nu isi face efectul, chiar daca sunt 3 saptamani de cand il iau. Mai mult, simptomele s-au agravat, in sensul ca, trebuie sa iau medicamente cu efect laxativ(Dulcolax). Scaunele nu sunt normale, sunt aproape inexistente, iar atunci cand apar simt arsuri puternice din intestine pana in cavitatea bucala. Dupa fiecare masa am dureri in stomac. Mentionez ca tin regim alimentar conform indicatiilor medicului.
Din ce cauza am aceste arsuri?
Va multumesc
1 comentarii
0
30-06-2015, ora 19:59
lachriss
lachriss
Buna ziua. Ulcerul gastric trebuie intotdeauna biopsiat iar la finalul tratamenului trebuie confirmata vindecarea prin intermediul endoscopiei digestive superioare. Vindecarea ulcerului gastric poate dura pana la 8 saptamani. In loc de pantoprazol, ati putea incerca Nexium (esomeprazol)la care ati putea adauga De-Nol - 2 cp x 2 ori/zi (se ia la distanta de esomeprazol si se evita consumul laptelui pe durata tratamentului). Pentru constipatie as recomanda mai degraba Duphalac (lactuloza), in loc de un laxativ de contact( Dulcolax)pe care va recomand sa nu-l folositi pe termen lung.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici