uter fibromatos la 20 ani | Forumul Medical ROmedic

uter fibromatos la 20 ani

28-03-2009
magda_lena_marya
Nu este medic/terapeut
magda_lena_marya
Buna ziua tuturor.
Ma numesc Maria si am 20 de ani. Acum un an jumate am facut o ecografie si doamna doctor a vazut un chist pe uter in partea dreapta de 1 cm, mi-a spus sa nu umblu la el ca se va elimina prim menstruatie, ceea ce nu s-a intamplat. Acum dupa un an si 6 luni am facut o noua ecografie care a semnalat prezenta unui chist pe partea dreapta a uterului de 2, 8cm si 3, 3 cm luat la cea mai mica marime caci numai o ecografie transvaginala poate determina corect ce marime are.(chistul avnd aceeasi structura cu cea a uterului se pot confunda la ecografie transabdominala). Domna doctor m-a diagnosticat cu uter fibromatos.Tin sa spun ca nu am facut avorturi si activitatea asexuala a inceput cu un an in urma cand stian deja de acest chist si nu am avut decat un partener, , daca asta are vreo relevanta.Ma doare destul de des si am probleme si cu spatele, probabil din aceeasi cauza.
VA ROG DACA IMI POATE CINEVA DA UN SFAT CE AS PUTEA SA FAC, DAC ESTE GRAV.

VA MULTUMESC SI SANATATE TUTUROR.
5 comentarii
0
29-03-2009, ora 19:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ciclul tine mai mult de trei zile, este in cantitate mare, ai si sangerari intre cicluri?Daca nu ai nici un simptom, nici un fel de sangerare in afara ciclului, eu zic sa faci un copil.Fibromul, tumora benigna, are o evolutie lenta spre crestere, fiind bine suportat un anumit numar de ani.Deci el se va mari [ ai vazut cum a evoluat dupa 1 an si 6 luni] va ocupa tot mai mult din cavitatea uterina si la un moment dat va trebui scos prin operatie.Ori acest fibrom involueaza, da inapoi in doua situatii : sarcina si la menopauza.Acum acest fibrom este mic, dar cu timpul va fi cauza infertilitatii tale.Asadar tu vorbeste cu ginecologul.Cea mai eficienta metoda de tratament a fibromului este cea chirurgicala.Tu esti tanara, nu ai copii, probabil iti vei dori copii, chirurgul poate interveni eliminanad doar acel mic fibrom, cu conservarea uterului [ procedeu numit enucleere ].Ti-am spus, trebuie serios discutat cu ginecologul aceste aspecte.Eu te sfatuiesc sa faci rapid un copil.Numai bine!
0
29-03-2009, ora 19:09
magda_lena_marya
Nu este medic/terapeut
magda_lena_marya
Va multumesc foarte mult pentru sfat, va voi tine la curent cu dignosticul pe care il va da medicul ginecolog.Multa sanatate.
0
12-05-2009, ora 23:09
mmungiu
Nu este medic/terapeut
mmungiu
Buna! Ai toata viata inainte! In caz ca nu reusesti sa scapi de fibroame cu ajutorul tratementului, NU TE OPERA! Mergi la Spitalul Unibersitar Bucuresti si fa o EMBOLIZARE, dupa care sa-ti dea domnul copii frumosi si sanatosi!
Daca vrei sa afli mai multe amanunte, contacteazama!
Multa Sanatate!
0
28-01-2019, ora 19:49
magda_lena_marya
Nu este medic/terapeut
magda_lena_marya
Buna ziua, revin dupa ani.am aflat atunci de la un medic ginecolog ca era totul in regula.si chiar așa a fost.nu aveam fibrom ci medicul de la eco nu a stiut sa interpreteze.asa ca mare grija la cine mergeți la control.am acum 31 de ani, o fetita de 2 ani si pana.sa raman însărcinată nu a fost nici un chist si nici fibrom.acum din nou retrăiesc povestea, din 3 ecogafii si 3 medici diferiti(unul ginecolog care spune ca totul e ok) unul imi spune ca am fibrom.deci sunt nevoita sa fac un al patrulea control.sunt o norocoasă ce sa mai.revin cu detalii.
0
09-08-2022, ora 01:10
Simona97
Nu este medic/terapeut
Simona97
Bună. Am fost și eu diagnozticată cu uter fibromatos la 24 de ani. M-am simțit extrem de singură în această problemă. Am creat un grup pe Facebook special pentru femei tinere cu această problemă unde să ne ajutăm împreună. Am remarcat că sunt extrem de puține informații despre această afecțiune chiar dacă e extrem de comună.
Cred că ar fi un mare ajutor pentru alte tinere care primesc această veste să citească povestea ta, dacă dorești să o împărtășești. Grupul este privat și ascuns. Mie chiar mi-a dat speranță povestea ta și ma simt ca și cum nu e capăt de lume că am fibrom așa tânără.
Atașez aici link-ul spre grup! Ne auzim acolo!
------------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: