copilul meu de 2 ani are pe limba niste bubite pe varful limbii

23-01-2009
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
Copilul meu in varsta de 2 ani are pe limba niste bubite pe varful limbii in laterale si acum vad ca s-au extins si pe restul limbii. El de un an nu mai vrea sa manance mancare, bea numai iaurturi de baut cu paiul si biscuiti, oricat am incercat sa-l fac sa manance nu am reusit, face greva foamei plange dar nici in ruptul capului nu-l pot convinge. Mentionez ca pana la un an si o luna a mancat orice si cu pofta, s-a schimbat brusc.
As vrea sa-l consulte un medic specialist gastroenterolog, pentru ca pediatri nu au mai intalnit asa ceva.Credeti-ma ca am fost la zeci.Sunt comvinsa ca nu e rasfat.Pur si simplu are ceva, nu poate suporta gandul macar sa puna pe limba mancare, de parca l-ar deranja ceva.Saliveaza foarte mult, ca un bebelus sau chiar mai mult, parca i-ar curge apa din gura, il scimb de bluzita din jumate in jumate de ora, nici nu suporta babetica
Asta nu e un semn de greata cu salivatul? Nu e de la dinti pentru ca dentitia este completa.Tot facandu-i analize i-am depistat in scaun candida si apoi si la exudat.I-am facut tratament cu nistatin, iar dupa o luna cu nizoral si bacterii bifidus.Acum nu stiu daca mai are, la exudat nu a mai iesit, dar sa fie bubitele de la candida sau e altceva.Nu pare sa aiba limba ca de candida, adica nu are chestia alia albicioasa, limba e roz. Ma tem ca e o chestie minora care o poate trata un gastroenterolog si eu ma chinui de un an cu bietul copil, i-am facut de helicobacter si nu are.
va rog dati-mi un sfat ca nu se mai poate sau un numar de contact al unui gastroenterolog bun.
3 comentarii
0
24-01-2009, ora 16:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mergi la medicul de familie sa-ti dea reteta cu Diflucan pulbere suspensie si fa-i tratament timp de 15 zile si Debridat, tot suspensie si vezi cum va evolua copilul.Il poti duce la un spital de pediatrie intr-un oras mare.Numai bine!
0
25-01-2009, ora 22:28
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
Asta ma gandeam si eu, dar nu se mai gaseste diflucan suspensie pe nicaieri.Noi stam in bucuresti, si credeti-ma l-au vazut medici foarte bine cotati, unii care mi-au spus ca:fugi domle de aici ca nu de la candida nu mananca, lasa copilul in pace., dar daca ar sta vre-o unu in casa cu mine sa vada cum se uita cu scarba la orice aliment si cum se"opinteste"numai daca ii aduc aminte de mancare nu ar mai spune asa.Mai bine ma duc la un medic de boli infectioase, ca poate are si in sange.Poate sa aiba si de la mine chiar daca am nascut prin cezariana?Eu ma chinui de ani de zile, dupa tratament imi trece o perioada si dupa aia revine.Nu am incercat diflucanul o sa-l incep odata cu el, daca nu-i gasesc suspensie ii dau asa pasat, dar trebuie sa ajung la un medic sa-mi spuna doza.Am inteles ca la candida iese si glicemia mare, la analize valoarea maxima era 100 si el o avea 98.pe analiza din scaun scria candida spp, iar cea din gat candida(cultura semnificativa)
Ce parere aveti?
0
27-01-2009, ora 09:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Diflucan si Diflazon au aceeasi substanta activa :fluconazol.Este clar ca e vorba de o candidoza digestiva.Daca nu gasesti suspensie pentru copii ia capsule si dozezi cum iti va zice medicul in functie de greutatea copilului .Exista si Diflazon mic de 50 mg per capsula.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici