URGENT - Terminare tratament Diane 35 - acum am probleme cu dereglari ale ciclului

22-09-2013
ana-maria-03
Nu este medic/terapeut
ana-maria-03
Am urmat un tratament cu Diane 35 prescris de doctor pentru 6 luni pentru sindromul polimicrochistic. La finalul tratamentului mi s-a spus ca la momentul actual sunt in regula si ca nu ar tebui sa mai am probleme cel putin o perioada cu dereglari sau ceva de agest gen. Cu toate acestea, imediat dupa ce mi-am incetat tratamentul nu am mai avut ciclu. La ora actuala nu am mai avut de aproximativ 2 luni. Nu sunt insarcinata, insa nu inteleg ce se intampla. Poate fi vorba de un efect secundar al tratamentului? Poate fi vorba de revenirea chisturilor atat de repede?
1 comentarii
0
22-09-2013, ora 23:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ambele cauze sunt posibile. In realitate, anticonceptionalele nu trateaza chisturile, ci scot ovarele din functie. Fiind scoase din functie, nu se mai formeaza chisturi noi (atata timp cat sunt luate anticonceptionalele), iar cele vechi se reduc. Problema insa, care este una de teren, ramane.
O alta cauza a nevenirii ciclului poate fi data de anticonceptionale, desi aceasta reactie adversa apare mai degraba dupa mai multi ani decat dupa cateva luni.
Un tratament homeopatic ar fi, probabil, indicat in cazul dv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •