URGENT - Operat de colicist degeaba

03-06-2013
cata009
Nu este medic/terapeut
cata009
Buna ziua,

As dori sa va cer parerea asupra unui caz care mi se pare revoltator. Prietena mea a suferit astazi o operatie de Colecist pentru extragerea lui si pentru mici pietricele, numai ca chirurgul in momentul operatiei cand a deschis-o nu a gasit nimic inauntru ( ca si expicatie nu are colecist sau este in bagat ficat ) si a inchis-o la loc.

Logic mi s-ar parea in momentul in care sa se efectueze o operatie mediul ar trebui sa verifice ecografiile daca indica corect diagnosticul, iar daca exista dubii sa repeti procedura, nu sa tai omul degeaba.

Vreau sa va intreb daca pe o ecografie abdominala se vede colecistul sau nu.

Va multumesc frumos si o sa revin cu detalii.

Astept raspunsuri.
4 comentarii
0
03-06-2013, ora 17:24
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! In ziua de astazi, nu prea faci operatii de tipul colecistectomiei fara investigatii. Si se prefera interventia laparoscopica, mai ales la tineri. Nu inteleg, parca interventia s-a facut pentru extragerea colecistului cu pietricele, nu??? De unde stia chirurgul ca exista pietricele in colecist fara imagistica??? Apendicele era la locul lui??? Poate trebuia si el scos...
0
03-06-2013, ora 18:03
cata009
Nu este medic/terapeut
cata009
In urma ecografiilor facute s-au vazut pietricelele, iar acum dupa ce au operat sustin ca nu erau pietricele ci resturi de mancare.

Cum poti sa faci o astfel de afirmatie ? Este uluitor...

Au fost facute 2 ecografii, prima in 2011 in care apareau pietricele si alta cu o saptamana inainte de operatie.

Am gasit pe internet explicatii despre operatia laparoscopica, si se explica ca se fac 3 incizii, prima in jurul buricului pentru a baga camera video si inca 2 incizii.

Intrebarea mea este de ce s-au mai facut si celelalte 2 incizii daca in urma primei incizii si a camerei video nu se vedea nimic ?

Logic nu ar trebui sa se faca o incizie urmata de alte 2 dupa ?
0
19-07-2013, ora 14:21
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Asa am patit si eu...am refuzat operatia ca mi se parea suspect.Bine am facut.Pot sa intreb cine a operat?
0
31-08-2013, ora 16:33
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
cred ca este o gluma, ca sa ajungi la operatie trebuie sa te doara ceva, trebuie sa faci niste analize, nu mergi asa doar ca a zis un medic, pacientii sunt informati acum, netul este plin de informatii, pe forumurile medicale se explica tipul de durere, cand sa faci operatie si cand nu, daca n-ai calculator mai intrebi o vecina, pe mama pe tata un coleg de serviciu, cum mergi asa fara sa ai niciun simptom ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici