UN MOD DE VIATA SANATOS, MAI...DISTREAZA-TE !

23-11-2010
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
DOUA FATETE

Poate suna banal, poate fi chiar incorecta gramatical exprimarea...nu are importanta !

ieri dupa ce am ajuns de la job, am ramas putin in dormitor pt ca la calculator erau deja copiii. In dormitor, televizorul merge mai tot timpul... Ce poti vedea si auzi aici ? De actualitate sunt stirile sau "Hapy hour "- am scris bine? - a lui Maruta. Baiat vesel, inteligent - dar...subiectul zilei a fost amar. Roxana Briban.

Atata de greu de inteles...de ce a facut-o... Ce avem de facut? Sa intoarcem privirea in alta parte sa nu ne faca rau? Sau sa intram in miezul problemelor stopand cat de cat avalansa?

intrand pt alte motive pe Realitatea Tv - mi-a sarit in ochi comentariul acesta:

" DOUA familii distruse / de artisti /, datorita unor barbati indiferenti si ne iubitori de aproapele lor, din pacate !. Aici ataca diavolul in aceste familii care s/au indepartat mult de DUMNEZEU, din pacate !.si la o mica problema diavolul actioneaza si ne/o creaza in mintea noastra slaba si neputincioasa, foarte grava SITUATIA , ajungand omul la disperare prin vrajmasul nevazut care ne impinge pe toti la orice pacatE !... " - Forum Realitatea Tv - diaspora.

si tot ieri, am aflat ca.oficial nu mai sunt bani pt a ni se deconta transportul; asta inseaman 2 mii mai putin la salar - adica o suma de mizerie, dupa ce intai ni s-a operat reducerea de la guvern ( peste25% ).

ma rog, a fost o zi proasta...
.

Insa, astazi venind de la slujba, am avut ca tovaras de drum, printre altii, o doamna, medic, in varsta de 55 ani, isi terminase programul de dimineata si avea altul in alta parte.
O moldoveanca de peste Prut, f bun specialist, fusese solicitata pt niste cazuri grave in spital.
E cautata de multi, dar nu pare, e atat de populara !

Cele cateva zeci de minute am avut ce invata. De la retete practice, naturale - pasta/ ketchup de ardei iuti - si pana la altfel de retete .am ras aproape continuu.

pe langa faptul ca strecura tot felul de regionalisme neaose - a fost o lectie din care am invatat cat de bine e sa stii sa te distrezi atunci cand ai cu cine. Ce-i drept, nu poti rade cand esti singur - insa daca ai ocazia sa vorbesti cu cineva, nu pierde prilejul de a-l binedispune.

hmmm...seriosi si bosumflati.hic

Asa ca acesta va fi un topic de glume; sau situatii haioase sau tot ce poate starni rasul...cu pofta.

Nu am pregatita cea mai buna gluma acum...a venit intai ideea si n-am vrut s-o pierd... dar am timp, sper... Poate inventam si un TOP

NUmai zile cu soare !!
pup.
5 comentarii
0
22-04-2011, ora 12:06
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
buna,

am gasit o notita despre produsul INFOSTIM - si o las si aici ; e bun pt imbunatattirea activ creierului ;

Multa sanatate si un Paste fericit va doresc !
0
22-04-2011, ora 22:06
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Dragii mei, cei care nu puteti face ceva deosebit pt voi de aceste sarbatori; avem nevoie de intelepciunea sfintilor - da, nu exagerez - daca ma gandesc ca Pavel spune undeva despre avantajele lumesti lasate in urma sa renuntand de buna voie la ele, ba socotindu-le gunoaie.

Imi pare f rau pt cei suferinzi, nu-i uit si ma rog pt ei din tot sufletul nadajduind intr-o rasplata nespus de mare din partea Lui Dumnezeu - daca rabdarea lor isi face deplin lucrarea.

cum se bucura o femeie (sotie si mama) de sarbatori de ex ? ea e multumita daca a reusit sa faca curateania propusa, sa satisfaca pe toti privind bucatele... si restul amanuntelor..

cat despre mine am inceput de ieri sa fac cerebrolyzin, ...ceva reactii am simtit - probabil de acomodare ? - dar azi nu am amai avut timp sa-mi fac urmatoarea injectie...cum se intampla de obicei .

o fi de bine? o fi de rau ?

Hristos a inviat !
0
24-04-2011, ora 21:01
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Hristos A inviat !

Am gasit acest articol si mi s-a parut folositor -- Nu ezitati sa vizitati psihoterapeutul, daca- l aveti !

DEPRESIA - elefantul care blocheaza orice iesire din situatie

Constatam in ultimul timp dificultatea depresivului de a incepe o psihoterapie. Pasivitatea sa, absenta dorintei de vindecare, limitare la plans sau la actiuni tip - joc pe computer sau la intrari frecvente si falimentare in cazinouri par inamici greu de doborat de o dorinta de vindecare. Acesta este conflictul sau in momentul inceperii unei psihoterapii. Ulterior el va intra intr-un proces autentic de vindecare dar inceputul este paralizant de multe ori.

Starea de depresie este una grava, este o suferinta care te impiedica sa actionezi, care te prinde intr-un fel de inertie. Cand esti in situatia depresiei, ideea de a face o psihoterapie pare atractiva insa, de multe ori, starea te impiedica sa treci si la fapte. Aceasta stare de depresie te poate pune in postura sa iti faci o programare iar atunci cand a venit timpul sa poti sa mergi. Sa nu poti nu in sensul ca exista o piedica interioara, in tine care te blocheaza si te tine tintuit in starea de rau si de neputinta.

Depresia devine un elefant care sta peste tine si care iti blocheaza orice tentativa de iesire din stare. Pentru a putea sa faci ceva in aceste momente de depresie, mai ales cand ea devine accentuata, este necesar un mod de a actiona impotriva ta aparent. Sa accepti ca esti depresiv si ca nu te poti deplasa, dar ca vrei sa iesi din aceasta situatie. Prima conditie intr-o psihoterapie este sa vrei sa nu mai suferi, iar depresie exprima suferinta in mod direct si te pune intr-o postura in care devine evidenta.

Eul depresivului este unul invins care pare sa nu poata sa faca nimic. El merge la serviciu, face lucrurile obligatorii, face ceea ce este posibil in schemele sale, insa nu se lasa dus in ceea ce este de facut. Absenta placerii, a interesului il aduce deseori in postura de a se bloca pana in cele mai mici actiuni posibile. A incepe o psihoterapie este un act care poate sa fie resimtit in diferite moduri. Unul din ele este ca nu poate sa aiba loc o psihoterapie pentru ca nu exista "suficienta energie" pentru asta adica absenteaza dorinta de vindecare.

Poate ca una din trasaturi il duce in postura de a nu avea voie sa se simta bine, sa gaseasca sau sa re-gaseasca starea de placere pe care a avut-o candva. Expresia "a umple timpul" pare sa fie descrierea exacta a depresiei. Dar in depresiv exista un nucleu sanatos care il poate face sa se prinda, sa intuiasca propria boala, stare sau suferinta. Prin acest nucleu se vede ce este important si ce nu este important.

Depresia poate sa apara dupa o pierdere importanta, indiferent ca este la locul de munca, in afaceri, in pierderea unei relatii de cuplu, in faptul ca partenerul a abandonat este poate mai putin important din acest punct de vedere. Starea de inertie in care plansul si suferinta par suficiente ca pedeapsa, ca mod de expresie sunt vazute de acest nucleu sanatos.

Este necesara o mobilizare iar aceasta poate sa vina din partea nucleului sanatos care vede propria suferinta si produce un efect -" merg sa ma intalnesc cu terapeutul meu, desi nu prea imi vine si mi se pare inutil" sau poate sa fie o voce exterioara, un membru de familie, partenerul sau un prieten care isi poate juca in doua moduri - fie spune explicit asta si insista sau vine impreuna cu cel care sufera.

Pana la urma este un lucru simplu de inteles - daca nici psihoterapia nu poate ajuta un depresiv atunci singura varianta ramane psihiatria, care in niciun caz nu va vindeca suferinta.


(Publicat la 01 aprilie 2011
AUTOR: Claudiu Ganciu)
0
25-04-2011, ora 08:52
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
Hristos a Inviat! Si natura ia parte la Marea sarbatoare !Ne facem timp sa-i vedem transformarile?De o sapt.au venit rindunelele !Zilele trecute cineva spunea, ca unul din secretele de a te simti bine si a nu fi ranit consta in a nu avea asteptari.Am incercat sa pun in practica si intruadevar e corect:daca nu avem asteptari ca altii sa actioneze sau sa faca ceva in sensul dorit de noi, nu mai avem dezamagiri si regrete.Ptr.mine a fost o lectie care sper sa ajute si altora !Numai bine tuturor !
0
25-04-2011, ora 11:45
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Salut, Pesimist mic si rau cu astepatari mari ! stop, vorbesc aiiurea...am voie? akum refuz sa cenzurez... refuz...am in fata doar un calculator hm ce poate sa- spuna /gandeassca un calculator... mi-e foame mi-e sete mi-e dor de codru verde...
Azi e luni ?

bai. badita unde vi-s glumele ? asta era vb ca e un topic de chestii haioase...

Akum sunt in sfarsitr un pik singura - gasca a plecat la bunica / la mamika la natura.la mama-sa pe gheata..

Nu nu m-am imbatat ! am beut numai oleaca de ceai de fructe, servit...

Of pesimist ! taoat ziua ma gandesc la sufletelul tau. Dak- ai sti tu... Daka eu pot mai mult si pentru tine fac, pui.

Skuzsati- limbajul - inca nu am fakut nimic pt mine vacanta asta - ceva care sa ma salte -- sau. nu-mi dau seama ? Poate. Am inceput sa fac Cerebrolyzin fiole - de 5 ml ; ma dau gata - fac la 2 zile cate una, ma ametesc de ma scot de pe linie - insa ma gandesc ca au ceva bun de adaugat ; Nu ma vb cu nici un medic -- voi ce spuneti ?

Alta chestie pe care am facut-o pt mine - e ac am gasit cartea asta despre depresie - "..blestemul celor puternici "

Si cautand o editura uite ce am gasit referitor la cum arata urata asta boala - Hei ! nu vreau sa puneti la inima. Doar sa vedeti ca nu am mintit ca va spuneame de intuneric -- Ca nu era vb de un alt intuneric, spiritual de ex -- Ci de ceva fizic, determinat de unii factori concreti -- Din pacate. factori "oferiti ", mestecati si inghititi... iuh

...
Bolile depresive - blestemul celor puternici
Tim CANTOPHER
Carti si ghiduri practice - Sanatate. Dietetica
Editura Antet
Traducator CHIRCEA, Bogdan

Bolile depresive - blestemul celor puternici prezentare Oh, nu! Iar e luni dimineaţa. Nu vreau să mâ scol. Este prea devreme. Am prea multe de făcut şi am nevoie de o vacanţă. Mă simt atât de deprimat!"

Fiecare zi de luni începe în felul acesta şi refuz să mă trezesc înainte să fiu în întârziere, dar după o vreme mă smulg morocănos din pat şi îmi încep săptămâna.

N-am fost niciodată prea priceput cu abordarea zilei de luni şi starea mea de spirit are nevoie de ceva timp ca să se ajusteze. Nu este vorba că nu mi-ar plăcea munca mea; îmi place şi chiar foarte mult. Problema mea este că odihna şi recreerea îmi plac chiar şi mai mult, iar lunea dimineaţa, următoarea ocazie pentru aceste plăceri mi se pare foarte, foarte îndepărtată.

Fiecare s-a confruntat cu accese de proastă dispoziţie la un moment dat şi unii oameni consideră că acest fapt ar însemna că toata lumea suferă de depresie. Nu este aşa, cel puţin nu în privinţa depresiei clinice sau a bolii depresive. Asa cum prezentam si in cartea Bolile depresive - blestemul celor puternici, aevărul este că depresia clinică este o afecţiune oribilă de care, majoritatea dintre noi, slavă Domnului, nu avem nici cea mai mică idee. Este una dintre marile încercări cu care aceia care suferă de această afecţiune trebuie să se confrunte: oameni care se uită la ei cu un aer de cunoscători şi care spun: "Oh, da, am avut şi eu asta. Am descoperit că cel mai bun lucru era să mă adun şi să fiu ocupat."

Nu este deloc atât de simplu, aşa că încetează să înrăutăţeşti lucrurile cu sfaturi neavenite. Dacă vrei cu adevărat să fii de ajutor, încearcă să înţelegi că persoana care suferă de această afecţiune trece printr-o serie de tulburări dintre cele mai diferite.

Printre descrierile experienţelor trăite în cursul afecţiunii depresive clinice, cel mai mult m-au impresionat următoarele: "E ca şi cum ai cădea într-o fântână fără fund; eşti înconjurat de întuneric şi micul cerc de lumină se micşorează tot mai mult până când dispare complet" şi "E ca şi cum te-ai afla într-o fântână, lipsit de consolare, de salvare şi de speranţă." Ce mai dimineaţă de luni! A înţelege enormitatea acestei încercări poate cel, puţin să reducă singurătatea. Iar asta va însemna foarte mult.

...

Of, nu ! De vreme ce a trecut intrucatva. Smulgeti lumina saorelui cat puteti pt serotonina voastra ! dati si primiti bucurii cat puteti celor din jurul vostru...indiferent cat de mocofani sau porcovani sunt !

iarta-ma Pesimist, un comentariu pt tine, putin mai incolo..ca nu are cine akum.

Draga mea, te astept oricand doresti sa ma vizitezi; Deja s-a inceput a goli casa - incep joburile, Tata Dumnezeu si El isi face treaba neobosit. Si Are grija si de noi -- Nu te lasa pana nu_L convingi de nevoia ta, iubirika mea. Te pupik tare, daca vrei tu. pana akolo unde e buba tau. muaaah -- am invatat de pe fb. Nu uita ca te astept sa stam la umbra de kopac. pupak originalllll :)))) ( nu sunt eu de vina, ...tulb astea pisihice dupe-aici)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul