Un bebelus cu mai multe probleme

20-06-2010
yza79
Nu este medic/terapeut
yza79
In data de 02.06.2010 am iesit din spitalul de copii cu diagnosticul de : 1-faringoamigdalita acuta, 2-boala diareica acuta, 3- deficit de fier. In data de 07.06.2010 am inceput tratamentul cu ferrum. In saptamana de cand am inceput tratamentul cu fier fetita a inceput sa faca niste bubite rosiatice pe brate, pe umeri si pe piept, si s-a iritat la fundulet -o dau cu neopreol, am uitat sa spun ca fetita are 11luni si cantareste 8.100g.Asta e o alta problema, am inceput de cand am iesit din spital sa ii dau crenwusti, sunca, cascaval, lapte cu gris.Nu i-a deloc in greutate, chiar daca i-am bagat in alimentatie si sunca...ar trebui sa incept sa ii dau lapte praf( ii dau san de 2 ori pe zi)? De la soare i-au iesit bubitele sau de la alimentatie? Mentionez ca nu i-a trecut deloc iritatia de la fundulet! MULTUMESC MULT SI ASTEPT CU NERABDARE UN RASPUNS!!
5 comentarii
0
20-06-2010, ora 01:27
yza79
Nu este medic/terapeut
yza79
Am uitat sa spun ca i-am dat o cireasa atunci...
0
20-06-2010, ora 07:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Bebelusul are probleme pentru ca tu nu il alimentezi corect.cine ti-a spus ca poti da fetitei de 11 luni crenwursti, sunca, cirese ??? Vorbeste cu medicul tau de familie cand vrei sa introduci alimente noi, cumpara-ti o carte de alimentatie a celor mici sau intreaba mamicile care au mai crescut copii, ai grija ce ii dai sa manance, caci stomacelul ei nu e ca al nostru, al adultilor. Ii poti da sa manance carne alba, slaba, de pasare, vitel / manzat, carne de vaca ce trebuie fiarta foarte bine, tocata si amestecata in piureul de legume sau facuta perisoare in supa. Ficatul este foarte hranitor, bun in deficitul de fier, la fel fiert bine si frecat , in supe ; sunt permise supa de carne sau de oase cu zarzavat, oua fierte, budinca de fainos cu lapte cu sau fara branza, pilaf de orez, doar mere si piersici pana la un an [ din celelalte fructe se dau doar sucul, zeama lor ] ciorbe acrite cu bors sau lamaie [ nu cu sare de lamaie ], galuste cu gris, paine alba in supa, lapte, cozonac in lapte, papanasi fierti, mamaliguta cu branza de vaci, smantana, ciulama, peste fiert, pajituri de casa cu aluat fraged, creier, unt, iaurt etc..Sunt interzise ciresele, visinele, pepenele, fiind digerate greu, porumbul fiert sau copt, fasolea, mazarea, varza, muraturile, mezelurile, carnatii, vanatul, sosurile grase, prajelile.La fundulet spal-o cu sapun antimicrobian Protex si unge-o cu Nidoflor.Daca mai are bubitele pe piele mergi cu el la medicul de familie.da-i ce trebuie sa manance, lichide mai multe [ ceai ] si eruptia va dispare.
0
20-06-2010, ora 09:44
yza79
Nu este medic/terapeut
yza79
Pana sa scot fetita din spital am avut un meniu f f f sanatos; dimineata-mar ras cu biscuite, branzica de vaci cu bananuta sau cu mar si banana, dupa-amiaza -supica de pui sau piure cu pui, iar seara- cereale de la nestle, in cursul zilei ii mai dadeam iaurt activia, manca chiar si cate 2.Dar dupa ce am scos-o nu a mai vrut sa pape mai nimic nici macar iaurtelul( m-a gandesc ca e prea cald) si am incercat si altceva, am stat de vb cu mamicute din parc si le-am intrebat cam ce sa ii mai dau de aceea am ajuns la sunca ( se da de la 9 luni) sincer nu stiu ce sa mai fac sa ajunga la greutatea pt varsta ei. Lichide bea cam 400ml de apa plata pe zi.MULTUMES MULT!
0
20-06-2010, ora 10:23
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
yza79, fetita mea are 6 ani si pana la varsta aceasta nu i-am dat niciodata mezeluri sau alte bazaconii care stiu ca nu sunt bune.Nici eu nu consum asemenea produse, asa ca te-as sfatui sa ii scoti din alimentatie mezelurile de orice fel si nu te mai lua dupa alte persoane care dau copiilor aceste alimente.Sunt facute din resturi si contin foarte multe E-uri!Pana la varsta de 1 an jumate, copilul trebuie sa bea in jur de 500 ml de lapte pe zi, plus alimentele de care iti vorbea doamna doctor mai sus.Schimba-i meniul si ai sa vezi ca fetita isi va reveni.
Incearca sa ii faci niste analize coproparazitologice si consulta chiar un medic homeopat.Homeopatia este foarte eficienta in cele mai multe cazuri si destul de ieftina pe deasupra!
Sanatate!
0
25-06-2010, ora 21:47
simodali
Nu este medic/terapeut
simodali
incearca sa-i dati cate putin in fiecare zi nu o forta intr-o data ca isi face greata si vomita ar fi bine sa renunti asa cum a zis si jaqulinne la alimentatia cu multe E-uri si sa-i dai cat mai multe fructe si legume naturale pe cat este posibil.daca in spital avea un regim sanatos de ce nu lai respectat si acasa?nu cred ca nu ii era foame de loc eu am o fetita de 2luni si papa cate putin si des(60ml la 2ore)nu am cum sa o fortez sa bea mai mult.
sper sa te descurci si sa creasca fetita mare si sanatoasa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea bebelușului
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  • Diareea cronică
  • Deficiența de fier - cauze, simptome, diagnostic, tratament
  • Diferența dintre angina (amigdalita) virală și cea bacteriană - când trebuie să iei antibiotic
  • 1 din 10 adulți de vârstă mijlocie cu deficit de fier dezvoltă o boală coronariană
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  •