Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Tuse seaca

20-05-2008, ora 16:06
Autor: Lucia84
Buna ziua,bunica mea in varsta de 80 de ani de aproximativ 2 luni de zile tuseste fara expectoratie.A fost pana acum la 3 doctori,medicul de familie si la ORL si a facut si un MICRO.MICRO a iesit bine,deci nu are nimic la plamani ci are la inima si o raceala.La ORL i-a zis ca nu are nimic in gat si ca ii apasa inima pe plaman si din aceasta cauza ii da starea aceasta de tuse.I sa-u dat foarte multe pastile si pana acum starea ei nu s-a ameliorat.Ce ar fii de facut?
Multumesc.
4 comentarii
20-05-2008, ora 00:00
Autor: Lucia84
Iar medicul de familie i-a spus ca are pleorita.I sa-au dat foarte multe medicamente si nu intelegem de ce nu ii trece...
Multumim.
20-05-2008, ora 00:00
Autor: drmarkuss1 | Dr. Markus Sorin - Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
De obicei tusea fara expectoratie este de la inima daca radiologic nu se constata modificari pleuropulmonare.Exista tuse si de la medicamente, de exemplu- IEC(o clasa de medicamente din care fac parte Enapul, prestarium, accupro, captopril, fosinopril, lizinopril, etc) produc tuse. Daca tusea e suparatoare, medicamentul trebuie inlocuit.
20-05-2008, ora 00:00
Autor: Lucia84
Va multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebare.Avem pisica si astazi a fost din nou la doctor si cand i-a spus doctorului de familie ca avem pisica,acesta i-a raspuns ca face alergie la par,dar si la praf.Si ca cordul inimii ii apasa pe plaman.Este posibil sa fie si de la pisica?
15-02-2009, ora 16:06
buna ziua, am o problema asemanatoare cu a lucia84,am fetita care are 5 ani , a avut pneumonie interstitiala pentru care a facut tratament cu antibiotice :ampicilina, amoksiklav de lamedicul de familie a inlocuit ampicilina pentru ca nu avea rezultate,dar pentru ca nici amoksiklav nu a dat rezultate am mers la pediatru.In spitel a facut penicilina+gentemicina 7 zile ,am mers acasa cu tratament unasin starea de sanatate nu s-a ameliorat decit foarte putin ,iar la contol a fost reinternata.A stat internata 12 zile,tusea s-a transformat intr-o tuse seaca pe care o are si acum, cu toate ca i s-a dat si singulaire,aerius crezind ca este de la alergie.Mentionez ca de la debutul bolii nu a avut febra ,nu avea alt simtom decit tuse productiva,v-as ruga sa-mi raspundeti pentru ca sint disperata,multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns


05-11-2015, ora 13:30
Grintuss
GRINTUSS - Un nou mod de a trata tusea
Cu ajutorul tusei reuşim să scoatem aerul din plămâni, cu scopul de a elibera căile respiratorii de eventualele materiale prezente aici: mucus, agenţi patogeni, substanţe nocive sau iritante inhalate. Grintuss modulează tusea fără a o suprima şi acţionează protejând mucoasa, calmând iritaţia şi favorizând eliminarea mucusului. Citiți mai multe
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK