Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Tuse seaca

20-05-2008, ora 16:06
Autor: Lucia84
Buna ziua,bunica mea in varsta de 80 de ani de aproximativ 2 luni de zile tuseste fara expectoratie.A fost pana acum la 3 doctori,medicul de familie si la ORL si a facut si un MICRO.MICRO a iesit bine,deci nu are nimic la plamani ci are la inima si o raceala.La ORL i-a zis ca nu are nimic in gat si ca ii apasa inima pe plaman si din aceasta cauza ii da starea aceasta de tuse.I sa-u dat foarte multe pastile si pana acum starea ei nu s-a ameliorat.Ce ar fii de facut?
Multumesc.
4 comentarii
20-05-2008, ora 00:00
Autor: Lucia84
Iar medicul de familie i-a spus ca are pleorita.I sa-au dat foarte multe medicamente si nu intelegem de ce nu ii trece...
Multumim.
20-05-2008, ora 00:00
Autor: drmarkuss1 | Dr. Markus Sorin - Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
De obicei tusea fara expectoratie este de la inima daca radiologic nu se constata modificari pleuropulmonare.Exista tuse si de la medicamente, de exemplu- IEC(o clasa de medicamente din care fac parte Enapul, prestarium, accupro, captopril, fosinopril, lizinopril, etc) produc tuse. Daca tusea e suparatoare, medicamentul trebuie inlocuit.
20-05-2008, ora 00:00
Autor: Lucia84
Va multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebare.Avem pisica si astazi a fost din nou la doctor si cand i-a spus doctorului de familie ca avem pisica,acesta i-a raspuns ca face alergie la par,dar si la praf.Si ca cordul inimii ii apasa pe plaman.Este posibil sa fie si de la pisica?
15-02-2009, ora 16:06
buna ziua, am o problema asemanatoare cu a lucia84,am fetita care are 5 ani , a avut pneumonie interstitiala pentru care a facut tratament cu antibiotice :ampicilina, amoksiklav de lamedicul de familie a inlocuit ampicilina pentru ca nu avea rezultate,dar pentru ca nici amoksiklav nu a dat rezultate am mers la pediatru.In spitel a facut penicilina+gentemicina 7 zile ,am mers acasa cu tratament unasin starea de sanatate nu s-a ameliorat decit foarte putin ,iar la contol a fost reinternata.A stat internata 12 zile,tusea s-a transformat intr-o tuse seaca pe care o are si acum, cu toate ca i s-a dat si singulaire,aerius crezind ca este de la alergie.Mentionez ca de la debutul bolii nu a avut febra ,nu avea alt simtom decit tuse productiva,v-as ruga sa-mi raspundeti pentru ca sint disperata,multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns


01-02-2016, ora 14:15
Grintuss
Remedii naturale împotriva tusei
Siropurile GrinTuss de la Aboca sunt eficiente în terapia tusei, atât pentru copiii peste 1 an, cât și pentru adulți. Cu o formulă 100% naturală pe bază de Grindelia, Patlagina, Helichrysum si Miere, siropurile au o acțiune mecanică atât împotriva tusei uscate, iritative, cât și a celei productive. Grintuss calmează tusea, hidratează mucoasa și eliberează căile respiratorii. Aflați mai multe
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK