Tuse seaca, persistenta de mai multi ani

11-01-2015
AngelaT
Nu este medic/terapeut
AngelaT
Buna ziua,

Ma numesc Angela si am 57 de ani.

Nu sunt fumatoare, dar 12 ani am stat la serviciu intr-un birou cu o fumatoare inraita. In familiile mele (copii, parinti, frati) nu sunt fumatori, dar bunica mea din partea mamei mele a avut Astm bronsic 33 de ani.

Eu am urmatoarea problema:

De vreo 15 ani uneori, nu conteaza in care anotimp al anului, tuseam o tuse seaca mai ales din gat. In 2004 am tusit mai des si atunci am fost internata la Clinica Medicala III Interne Cluj-Napoca. Dupa toate investigatiile am fost trimisa inter- spitale la Clinica de Pneumologie Cluj unde mi s-a facut o Bronhoscopie.La Bronhoscopie mi s-a spus ca am unele mucozitati uscate pe bronhii. Cu o seringa mi-a tras ceva secretii de 2 ori.Apoi am plecat acasa.Din cand in cand tot mai tuseam. Am mai fost la specialist si in 2010 cand toamna am tusit din nou mai tare.Am primit Eurespal si Ventolin.

In 2013 toamna cand tusea persista mai tare si mi-a aparut o durere in piept am fost din nou la specialist.Dupa ce mi-a facut un film si o sperometrie mi-a zis ca nu am nimic la plamani si m-a trimis la Cardiolog.Cardiologul mi-a zis ca nu am nimic la Inima si m-a trimis la Reumatolog care mi-a dat sa fac un film si care mi-a zis ca am o spondiloza cervicala si nu crede ca as putea tusi de la coloana.Am luat din nou Ventolin, dar nu mi-a prea cedat de la el.Cu timpul a mai disparut si nu prea tuseam.

In 1 Noiembrie 2014 m-am racit ceva mai tare dupa care am facut Pneumonie.Aveam frisoane, tuseam tare pe piept si transpiram foarte mult.Am fost la medicul de familie care mi-a recomandat Zinat, Eurespal si Nolpaza pentru a-mi proteja stomacul. Dupa 2 zile de tratament noaptea am inceput si sa vomit si ma durea rau stomacul.Atunci medicul de familie mi-a zis sa trec pe injectabil si am luat timp de 7 zile Ampicilina de 2000 mg de 2 ori pe zi cu Gentamicina de 80 mg de 2 ori pe zi.Am luat in continuare Eurespal si multe siropuri de tuse si de la farmacie si de la Plafar.Dupa cele 7 zile tot nu mi-au trecut transpiratiile si mai tuseam in continuare dar fara sa expectorez ceva, o tuse seaca.Am fost la specialist pneumolog m-a ascultat la plamani si mi-a zis ca nu se aude nimic si mi-a facut o spirometrie care a zis ca are valori normale, si in urma careia am primit urmatorul tratament:
Ibutin 300 mg 0-0-1/zi;
Omeran 20 mg 1-0-0/zi;
Xyzal 20 picaturi 0-0-20 pic;
Montelucat 10mg 1-0-0/zi;
Vimovo 1-0-1/zi.

Dupa ce am luat tratamentul am observat ca dupa ce luam MonteluKast dupa cel mult 30 min incepeam sa tusesc mai tare si pur si simplu simteam ca ma sufoc.Am intrerupt Montelukast si am mers la alt specialist.
Acesta mi-a dat timp de 9 zile sa iau urmatorul tratament:
Prednison: 3 zile 3 tabl. dimineata-0-0
3 zile 2 tabl.dimineata -0-0:
3 zile 1 tabl. dimineata-0-0:
Borenar 20 mg 1-0-0;
Xyzal 20 picaturi 0-0-20 pic;

Dupa 9 zile tot ma sufocam cand deschideam gura sa vorbesc.Am mers din nou la ultimul specialist la care fusesem inainte si m-a internat in spital. Mi s-au facut analize, mai multe analize de sange, dar toate sunt la parametri normali si un film la plamani care medicul mi-a zis ca a fost vazut de 4 specialisti, dar n-am nimic la plamani. Ma suspectau de Bronsita astmatiforma si am primit urmatorul tratament:
Tazoc inperfuzabil de 3 ori pe zi;
Codeina de 2 ori pe zi 1-01;
Ketotifen de 2 ori pe zi 1-0-1;
Aerosoli de 2 ori /zi cu HidrocortizonHemisuccinat 1-0-1;
Ventolin spray de 3 ori cate 2 pufuri pe zi 1-1-1;
Seretide spray de 2 ori pe zi cate 2 pufuri 1-0-1.

M-au trimis si la un specialist ORL care mi-a zis ca nu am nimic pe partea de ORL. Mi s-a facut si un EKG si mi-a zis ca nu am nimic la inima.
Dupa 9 zile de tratament cu spitalizare am plecat acasa.Pot sa spun ca nu tusesc 100%, dar 70% tusesc si acum.

Pentru acasa am primit urmatorul tratament:
Codeina de 2 ori pe zi 1-01;
Desloratadina 5mg 0-0-1;
Ketotifen 1 pe zi 0-0-1;
Vimovo 1 pe zi 0-0-1;
Clenil Jet spray 250mcg de 2 oricate 2 pufuri pe zi 1-0-1;
Ventolin spray de 3 ori cate 2 pufuri pe zi 1-1-1.

Acum sunt acasa din data de 06.01.2015 si tot cam asa tusesc, adica tuse seaca cu sufocare din piept.Uneori tusesc si cand nu deschid gura.Simt ca ma sufoca in piept.

Am uitat sa spun ca noaptea nu tusesc.

Am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu o solutie.

Multumesc anticipat,

Angela
2 comentarii
0
11-01-2015, ora 20:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 trebuei sa aveti acasa aparat pentru aerosoli si aparat salin
uleiuri volatile pentru aromoterapie
2 se exclud complet din alimentatie Toate lactatele, fructele citrice, mancare acra cu lamaie si otet, grasimile animale ( mezeluri, afumaturi, unt ) margarina. bauturile acidulate
3. tratamente de durata cu ceaiuri pentru detoxifiere si curatarea ficatului.. care este foarte intoxicat de la acele tratamente
0
11-01-2015, ora 23:14
AngelaT
Nu este medic/terapeut
AngelaT
Va multumesc pentru sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: