Tuse persistenta la copil de 2 ani

23-05-2013
Adriana Zaman
Nu este medic/terapeut
Adriana Zaman
Buna ziua,
Am un baietel de 2 ani, care a racit in luna aprilie, am fost la medic, am primit tratament pentru o raceala obisnuita: Panadol daca face febra, sirop de tuse Prospan. Dupa o saptamana am fost din nou, i s-a zis ca nu e nici o problema, ca va mai tusi, dar ca este bine, nu se aud plamanii, are gatul un pic rosu, dar fara puroi. Dupa alta saptamana, din nou vizita la medic ca nu trecea sub nici o forma. Tusea noaptea, nu foarte rau, fara varsaturi, fara sa-l trezeasca din somn. Pe data de 18 mai am ajuns la urgenta, cu febra 40.3, diagnostic: pneumonie interstitiala, amigdalita pultacee. Tratament cu penicilina 500.000 UI/6 ore si gentamicina 40 la 12 ore. Dupa 4 zile de tratament tusea persista, parca mai urat tuseste, haraie in gat, plus un miros neplacut care vine din gat. In fiecare zi ma straduiesc sa-i scot mucozitatile din nasuc care se tot acumuleaza. La un exudat faringian facut in luna aprilie, a iesit Streptococ auriu nepatogen, doar ca dezechilibru al florei locale. Medicul a zis ca nu este nici-o problema.
Nu stiu ce sa-i mai fac sa fie bine.
1 comentarii
0
23-05-2013, ora 17:05
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,
consultati un medic alergolog, aceste raceli repetate ii pot produce o sensibilitate la nivelul cailor respiratorii si din acest motiv ciclul cu racelile se reia. Faptul ca si haraie pieptul inseamna wheezing si trebuie tratat cu mai mult decat panadol, antibiotic si/ sau sirop de tuse. Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Cum calmați tusea la copii?
  •