Tuse care a durat mai bine de un an

16-10-2013
dannezu
Nu este medic/terapeut
dannezu
Am cautat un site in care sa scriu cum am scapat eu de tuse dar, mai intai, sa va zic cum a inceput si cum se manifesta.
Eram la inceputul lunii Iunie prin Italia, am facut un fel de insolatie, care nu stiu daca avea sau nu legatura cu tusea care a debutat dupa acea zi si care mi-adat batai de cap aproape un an de zile.
La inceput am crezut ca este o simpla raceala si am luat medicamentele ce ţi se dau in mod normal in orice farmacie (nurofen, aspirina, etc.) insa tusea se accentua. Am inceput sa iau antibiotice mai intai fara recomandare si, vazand ca nu se intampla nimic, am cerut sfatul medicilor.
Incepea noaptea cand ma asezam in pat (asta era o regula) si aveam runde chiar si de peste o jumatate de ora. Tuseam pana ma lua ameteala, cred ca speriasem si vecinii.
A avut diverse stadii: seaca-uscata sau cu secretii (incolore, verzui, maronii).
Tusea nu trecea si starea mea fizica si psihica devenea din ce in ce mai grava, tusea se accentua, aveam dureri in piept datorate intensitatii sale (tuseam pana mă lua ameteala). M-am dus mai intai la un spital de plamani (pe Viilor) unde mi-am facut analize peste analize iar rezultatul lor era bun de fiecare data. De la spitalul de plamani am fost trimis la ORL unde iar mi s-au facut iarasi tot felul de analize al căror rezultat iar nu ii lamurea pe doctori.
Au inceput sa imi prescrie cate un tratament si sa mă cheme cand il terminam (dura cam 2-4 saptamani fiecare runda de tratament).
Imi amintesc ca ma cam cuprinsese disperarea vazand ca nimeni nu stie exact ce am si imi faceam tot felul de scenarii in cap.
Am fost trimis sa fac siteste pentru a verifica daca sunt alergic insa niciunul u a iesit pozitiv.
Ca sa nu va mai plictisesc va spun ca am observat ca unul dintre medicamentele prescrise imi ameliora semnificativ tusea.

Xyzal este numele medicamentului care m-a scapat de tuse, este un medicament antialergic.

Incepusem un tratament cu acest medicament si trebuia sa ma duc sa raportez efectele. Dupa o luna, cand m-am dus la ORL Panduri ( ei imi dadeau tratamentele) le-am precizat ca exista o imbunatatire. Acestia mi-au dat un alt tratament care iarasi m-a dat peste cap. Am revenit si in urma descrierii simptomelor si diferentelor pe care eu le percepeam intre tratamentele primite, mi s-a dat iarasi tratamentul care imi facea bine.
Am incercat apoi sa vad care anume medicament este cel raspunzator de efectele benefice asa incat am inceput sa scot din tratament, treptat, cate un medicament la interval de cateva zile.
Cand nu am mai luat Xyzal am vazut ca tusea revenea. I-am comunicat acest fapt medicului si acesta mi-a spus ca este vorba despre o tuse de natura alergica, ca nu toate tipurile de alergeni potfidepistate de bateria de teste alergologice standard si ca va trebui sa iau in continuare acel medicament.
Desi credeam ca am sa-l iau totmereu, aflanu-ma la curte la parinti pentru o perioada mai lunga de timp am uitat medicamentul acasa insa am observat ca desi nu luam medicamentul tusea nu mai revenea, moment in care am constatat cu surprindere ca am scapat definitiv de tuse si am decis sa nu mai iau deloc acel medicament.
1 comentarii
0
16-10-2013, ora 17:12
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Multumim !!! sper sa nu ne trebuiasca dar e bine de stiut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •