Tumora vezicala maligna

11-07-2015
Stephy
Nu este medic/terapeut
Stephy
Buna ziua!

Tatalui meu i s-a descoperit o tumora vezicala, acum 3 luni. S-a intervenit atunci chirurgical endoscopic sub rahieanestezie si i s-a practicat TUR-V cu rezectie in profunzime a unei tumori vezicale de cca 3/2 cm de la nivelul peretelui vezical. La biopsie a iesit:
' Carcinom urotelial papilar de grad inalt (G3) infiltrativ la nivelul laminei propria. Nu se constata fibre musculare netede.'
Intre timp a urmat tratament cu instilatii de Sindroxocin 2 mg/ml iar acum, la 3 luni dupa interventie i s-a mai facut o cistoscopie. In cadrul acesteia doctorul i-a prelevat din nou tesut pentru o noua biopsie.

Este normal sa se ia din nou din tesut, avand in vedere ca tumora a fost rezectata acum 3 luni? Este in pericol? Doctorul a spus ca ce a vazut la cistoscop este foarte bine, dar noi ne intrebam de ce a prelevat din nou tesut. Asa este procedura?

Va multumim foarte mult si asteptam raspunsuri cu mare interes din partea medicilor binevoitori sau a oricaror pacienti care au trecut prin astfel de situatii!
Multa sanatate!
3 comentarii
0
12-07-2015, ora 14:49
lachriss
lachriss
Buna ziua. Da, in cazul unui proces canceros este normal (si indicat) ca bolnavul sa fie urmarit prin prelevarea de biopsii si examen histopatologic. Acestea indica daca tumora respectiva a recidivat sau nu. Prelevarea de biopsii nu implica in general riscuri pentru pacient.
0
12-07-2015, ora 15:07
Stephy
Nu este medic/terapeut
Stephy
Buna ziua,
Doamna Doctor Sintamareanu,

Va multumesc enorm pentru raspuns!
0
12-07-2015, ora 21:02
lachriss
lachriss
Cu multa placere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: