Tumora laterocervicala

01-04-2013
Alin199
Nu este medic/terapeut
Alin199
Bunica mea a facut in urma cu un an niste analize, in urma carora a primit urmatorul diagnostic: 'Examinare prin Rezonanta Magnetica a coloanei: Formatiune laterocervicala stanga situata intra-sterncocleidomastoidian la nivelul jonctiunii tendino-musculare. Delimitare relativ neta, structura inomogena cu multiple zone necrotice intratumorale.
Post-contrast substanta paramagnetica este intens bine delimitat si inomogen captata de formatiunea mentionata. Dimensiuni aproximative AP=22mm, LL=20mm, CC=38Mmm. Imaginile pledeaza pentru TU laterocervicala stanga(posibil de natura metastatica'. Dupa biopsie i s-a comunicat ca nu este de natura canceroasa, fara a i se da alt tratament in afara calmantelor pentru o durere de mana (aparuta in urma biopsiei, si care pana azi a ramas neschimbata).
In ultimul timp, bunica mea a observat ca formatiunea a crescut in dimensiuni. Cum credeti ca ar trebui procedat si de ce nu i s-a dat niciun tratament?
1 comentarii
0
01-04-2013, ora 21:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce spune analiza histopatologica ? daca nu este de natura canceroasa, atunci de ce natura este ? nu exista un "tratament" pentru o formatiune tumorala de etiologie necunoscuta, intai trebuie vazut ce se intampla cu ea. medicul care o are in evidenta trebuie sa vada daca intr-adevar a crescut, pentru ca atunci probabil se indica scoaterea ei, cu repetarea analizei histopatologice.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.