Tulburari de somn | Forumul Medical ROmedic

Tulburari de somn

29-04-2008
Sarmy
Nu este medic/terapeut
Sarmy
pacient: Tatal meu, in varsta de 71 de ani,

Pe fondul unei hipertensiuni arteriale, cu volum urinar crescut si mictiuni frecvene care fragmenteaza somnul, impiedicand, atat adormirea, cat si un timp suficient de odihna, realizandu-se un cerc vicios, in care hipertensiunea arteriala creste datorita insomniei, iar insomnia nu poate fi tratata datorita valorilor crescute ale tensiunii arteriale;

Va rog, sa fiti amabili, de a indica, cat mai repede posibil, tratamentul necesar pentru rezolvarea cazului (atitudine terapeutica, medicatie, sfaturi practice)
16 comentarii
0
30-04-2008, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Probabil ca mictiunile frecvente noaptea nu sunt de la hta ci are si o problema cu prostata.Primul pas este un control urologic. Nu am inteles de ce datorita tensiunii mari nu poate fi tratata insomnia?
0
14-05-2008, ora 00:00
aidinou
Nu este medic/terapeut
aidinou
Este vorba de o tulburare de somn (insomnie) secundara problemelor organice. Ar trebui ca tatal tau sa faca mearga la un consult la medicul de familie ca sa vada care sunt de fapt problemele reale si astfel sa obtina un tratament corect. Insomnia poate fi tratata si in cazul prezentei concomitente a HTA, dar asta nu va rezolva cauza.
0
03-03-2010, ora 06:46
mvr
Nu este medic/terapeut
mvr
Eu am probleme asemanatoare (hipertensiune, insomnie) si in plus diaree aproape zilnica, dar la mine cauza este otravirea din septembrie 2002 (efectele imediate foarte grave au mai scazut dupa otravire, prin regim strict etc., dar in timp am ramas cu ficat marit, hipertensiune, diaree, insomnie, etc.).
0
03-03-2010, ora 11:46
luciana.l
Nu este medic/terapeut
luciana.l
Bună mvr! Sfatul meu este să cauţi un supliment nutritiv foarte eficient pentru a neutraliza şi a elimina substantele toxice din organism.
Pentru mai multe sfaturi îţi voi trimite un mesaj personal, (accesează :Modifică profilul dumneavoastră).
0
04-03-2010, ora 11:22
mvr
Nu este medic/terapeut
mvr
Multumesc foarte mult!
0
11-01-2011, ora 21:07
Nicolau Gabriela
Nu este medic/terapeut
Nicolau Gabriela
Buna seara.Mama mea are 50 de ani si de ceva timp nu poate dormi.Adoarme o jumatate de ora dupa care se trezeste si numai reuseste sa adoarma.Ea a avut ceva probleme pe sistem nervos sa aiba acestea vreo legatura?Astept un raspuns.Multumesc mult
0
12-01-2011, ora 23:46
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Nicolau Gabriela: ne dati prea putine informatii...ce a avut exact pe sistem nervos?
0
18-07-2011, ora 05:24
valentinahot
Nu este medic/terapeut
valentinahot
si eu am tensiune cu valori crescute dar si probleme de anxietate au vreo legatura?
0
25-07-2011, ora 18:28
nesomn
Identitate neconfirmată
nesomn
Pana la un loc, pot sa se amplifice reciproc.
0
26-07-2011, ora 20:29
Nicolau Gabriela
Nu este medic/terapeut
Nicolau Gabriela
Acum 2 ani sia piedut unu ochi si a facut caderi pe sistem nervos.Ma gandesc ca un RM e bun de facut nu...
0
26-07-2011, ora 20:30
Nicolau Gabriela
Nu este medic/terapeut
Nicolau Gabriela
Apropo la noi in tara se fac raze dinastea RM ca nu stiu?
0
07-08-2011, ora 21:13
etudor
Nu este medic/terapeut
etudor
DOMNULE DOCOR/DOAMNA DOCTOR,
Sunt mama unei fete(nascuta la 29 iunie 1962) care este asistenta principala de laborator in Targoviste.La 18 ani a facut din timpul somnului prima criza comitiala. La a 2-a criza repetata la 4 oere in aceeai zi am dus-o la spital unde i s-a dat diagnosticul: epilepsie cu crize majore.CONTRARIATA, am cerut trimiterea ei la spital de specialitate, la Bucuresti unde a stat internata 2 sau 3 saptamani si i s-au facut toate analizele posibile. Diagnostic: In observatie PENTRU CRIZE COMITIALE.Am revenit acasa, a urmat tratamentul DAR, tot facea crize si sub tratament si numai noaptea. In cei aproape 30 de ani de la debut nu a facut mai mult de 5 crize in timp de zi! Acum 4 ani, la initiativa unei foste colege de liceu, actualmente medic a mers din nou la SPITALUL NR.9 unde i s-a facut RMN-ul. In urma acestei investigatii s- a concluzitionat ca diagnosticul dat a fost gresit si sa intrupa tratamentul treptet, cu doze progresive pentru a nu face crize de intrerupere A sftuit-o sa se adreseze unui neuro psihiatru care i-a dat un tratament ce il urmeaza. Acum o luna au aparut alte probleme.Era la Ludus in hotel, noaptea, s-a sculat si a plecat in pijama pe strada.A fost readusa la hotel de un domn taximetrist(probabil ca isi mai revenise din ciza de s.-au inteles.
.Asa a dus-o in acel loc de unde plecase) S-a speriat cumplit si apoi si noi...Va rog, cu sufletul meu de mama la varsta de 73 de ani, dati-mi o mana de ajutor! UNDE SA MERG la ce medic sa ma adresez sa lamurim cauza si sa picam pe tratament.NE TEMEM, mai ales ca locuieste singura in apartament, are doar compania unui caine
Va rog sa ma contactati pe adresa:-* si sa ne spuneti unde sa mergem si carui specialist sa ne adresam pt a remedia acest necaz.Multumim di suflet, Elena.

(*modificat de admin)
0
19-08-2011, ora 17:27
etudor
Nu este medic/terapeut
etudor
Buna ziua!
STIMATI specialisti, chiar nimeni nu imi poate da o mana de ajutor, in urma comentariului afisat de mine?Sunt o mama disperata si nu stiu unde si cui sa ma adresez...
Comentariul meu semnat :autor ETUDOR, are si o adresa de e-mail la care pot fi contactata daca e ceva cu caracter privat. VA ROG ;sfatuiti-ma ce sa fac, cui sa ma adresez?
Multumesc, Elena
0
19-08-2011, ora 18:06
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Eventual pe aria de neurologie tot de pe forumul acesta aveati mai multe sanse.

In alta ordine de idei, m-as fi gandit la factorii care ar putea o permeabilizare anormala a barierei hematoencefalice. Se pare ca este un aspect foarte important in multe cazuri de epilepsie.

Evident ca am raspuns fiindca am mai citit cate una alta pe tema asta in ultimul timp.
0
20-08-2011, ora 06:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Felicitarile mele, Rico,

O sa devii Riccchie Rich sau cum s'o scrie corect cu gandirea asta a ta si cu descoperirile pe care vrei sa le pui in practica !
0
22-08-2011, ora 08:27
etudor
Nu este medic/terapeut
etudor
Ma deranjeaza anumite comentarii care se bazeaza pe presupuneri!SI EU PRESUPUN MULTE DAR AM NEVOIE DE UN SPRIJIN REAL DELA UN SPECIALIST IN DOMENIU !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul