Tulburari de anxietate. | Forumul Medical ROmedic

Tulburari de anxietate.

01-09-2015
Flavius Ionut
Nu este medic/terapeut
Flavius Ionut
In urma cu 3 luni bunicul meu a murit(eu am fost cel care l-a gasit mort) iar de atunci viata mea s-a schimbat.in aceea perioada stresul a fost mare..toti oamenii din jurul meu jeleau..sotia trebuia sa nasca oricand(depasise 9 luni)..in ziua cu inmormantarea am pierdut portofelul cu o suma importanta de bani (banii pt nastere)..deci..numai probleme in saptamana aceea.in perioada aia luam tratament pentru o nevralgie intercostala..eram foarte speriat pt ca simteam dureri in zona inimii dar dr de familie mi-a spus ca e nevralgie..imi faceam fel si fel de ideii..mai ales ca bunicul meu murise din cauza inimii.. intr-o seara stateam in pat cu sotia mea cand deodata simt cum inima o ia razna.. imi batea foarte tare si repede..am inceput sa transpir..aveam o agitatie in corp..parca eram bagat la curent electric..aveam crampe musculare si stomacale..imi venea sa vars...si simteam un for in stomac care imi urca la inima..acest fior nu ma lasa deloc sa adorm..cum atipeam cum ma lua iar fiorul asta.parca aveam un gol la inima.. am mers la cardiolog(cel mai bun din orasul meu -Tg Jiu) eu fiind mai panicos, m-am panic un pic si acolo si mi-a gasit tensiunea un pic cam mare..14cu 7 si o mica tahicardie sinusala, dar mi-a spus ca e normal ca atunci cand sunt panicat sa am o tahicardie din asta..si mi-a mai gasit o mica comunicatre interatriala de 4 mm dar a zis ca nu e ceva grav, dr de faamilie mi-a zis chiar ca e nesemnificativa. pana la urma ekg si ecograful cardio au iesit bune. doamna dr mi-a spus ca toate simptomele se datoreaza panicii si anxietatii. am ajuns si la psiholog si mi-a dat urmatorul diagnostic: Tulburari anxioase si tulburari de panica sau ceva de genul. mi-a dat Xanax 0.25 si valeriana. sunt mai binisor dar ma deranjeaza inca 'fiorul' ala la inima. simt mereu fiorul asta si il simt si pe sira spinarii.uneori pleaca din stomac si urca la inima pe partea stanga. in momentul ala parca am si niste nervi in stomac.e ca un fior din ala pe care il avem cand ni se da o veste sau ceva de genul. e ca si cum cineva m-ar speria. iar uneori am o ingrijorare din cauza inimii.stau mereu cu mana pe piept pt ca mi se pare ca bate prea repede, uneori ca bate prea incet..si mi se pare ca la cel mai mic efort se maresc bataile.de la psiholog am inteles ca asta tot de la anxietate e. dar pe mine tot fiorul ala la inima ma sperie. credeti ca fiorul asta se datoreaza intr-adevar anxietatii sau este datorita acelei comunicarii interatriale? dr psiholog mi-a spus ca acea comunicare nu are nicio legatura si ca totul e de la anxietate dar vreau si alte pareri. Imi pare rau daca am scris prea mult sau sunt plictisitor cu ingrijorarile mele dar sunt nou pe site-ul asta si nu stiu mare lucru. va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
02-09-2015, ora 08:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
valeriana si xanax-ul te ajuta acum Ionut sa te calmezi, insa ele nu sunt un tratament efectiv pentru anxietatea ta. Pentru tratarea efectiva a tulburarii anxioase si a panicii e nevoie sa incepi sesiunile de psihoterapie iar in cazul in care situatia nu se amelioreaza, sa apelezi la un tratament mai eficace.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viat
0
02-09-2015, ora 17:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E simptom somatic de anxietate. Informeaza-te citind articole de anxietate de pe net.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •