Tulburare psihotica de tip paranoid

27-09-2013
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua,
As dori sa inteb un medic psihiatru ceva.Iau de vreo 4 luni Rispolept Consta pentru tratamentul afectiunuii mai sus mentionate insa mia scazut foarte mult puterea de concetrare ma simt mai sedat simt nevoia sa dorm mai mult etc.Aceste lucruri sunt normale sa fii mai obosit si sa iti scada forta de concentrare.
Va multumesc foarte mult in mod anticipat
5 comentarii
0
27-09-2013, ora 20:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihozele astea produc niste modificari organice in creier, in neuroni sau la nivelul neurotransmitatorilor.
Toti cei cu psihoze si alte boli psihice au exact si matematic simptomele tale, unele chiar mai multe efecte secundare.
O sa iti mai revii dupa un an de tratament, dupa ce organismul se obisnuiese cu medicamentul.

P.S.: Un om bolnav sa stii ca nu mai are energia si puterea de concentrare a unui om sanatos. Trebuie sa te obisnuiesti cu aceste lucruri. Ia Omega 3 si manaca minim 5 nuci pe zi.
0
28-09-2013, ora 13:08
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Dar e permanenta starea asta.De cand am problme psihice mai bine zis de cand am fost prima oara la psiholog am probleme grave de concetrare asta ii inainte de tratament at au scazut rezultatele la invatatura.Dupa tratament vor reveni oare la nivelul optim de atuncea de dinainte sa am orice boala
PS:sunteti medic psihiatru
0
28-09-2013, ora 15:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ bogdy23

Nu sunt medic psihiatru dar am 19 ani de experienta cu o boala ca a ta si am prieteni cu boli identice sau asemanatoare + ca am citit toata sectiunea de Tulburaripsihice de 8 ani incoace.

Nu stiu cate episoade psihotice ai avut.

Daca ai avut unul, trebuie urmat un an tratament, daca ai avut doua, trebuie urmat 2 ani tratament, daca ai avut 3 episoade psihotice sau un episod psihotic mai mare de 6 luni, trebuie sa faci toata viata tratament.

Repet: pe de o parte oboseala este cauzata de boala care produce modificari fiziologice la nivelul creierului. Vei vedea ca obosesti mai repede, te poti concentra mai putin, memoria e slabita, plus o anumita doza de sedare data de medicatie. Medicatia are rolul de a preintampina aparitia unui episod psihotic. Deci nu are cum sa nu sedeze.

Daca dupa anii pe care ti i-am mentionat mai sus, in colaborare cu psihiatrul, doresti sa reduci din doze, treaba asta se face treptat si numai daca tine. Daca se percepe primul semn ca virezi, cu medicatia injumatatita, sa zicem, trebuie sa o iei din noi intreaga, pentru a evita spitalizarea.

Cele mai bune rezultate le-au avut cei care au imbinat medicatia cu credinta. Ajungi sa porti tu 1/4 din boala si Dumnezeu poarta 3/4.

Cu placere ! ;)
0
30-09-2013, ora 14:43
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Nu am avut o criza propriu zisa pur si simplu medicul nu stia ce sa mai imi deie ce diagnostic sa imi puna si am inceput sa confabulez sa am amintiri false despre evenimentul traumatic.Acuma nu mai pot fii sigur pe amintirile mele.EU de buna voie mam dus si mam internat in spital si am fost la nevroze internat nu stiu daca asta se pune ca episod psihotic daca da atuncea 1.
0
06-10-2013, ora 00:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ bogdy23

Daca ati avut un singur episod, atunci urmati un an tratament, si apoi, cu acordul medicului, incepeti sa scadeti cu un sfert. Luati asa o luna, vedeti cum e. Daca nu e ok, reveniti la doza uzuala, daca e ok, mai reduceti cu un sfert. Tot pe o perioada de o luna.
Dar asta numai de comun acord cu medicul specialist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: