Tromboza sau dureri musculare?

29-07-2015
Giu Lia
Nu este medic/terapeut
Giu Lia
Buna ziua! Am si eu o problema.. acum doua saptamani, dupa 1 luna de pauza de purtat tocuri, am exagerat purtand toata noaptea o pereche de sandale cu toc de 15 cm cui si mi am fortat gambele stand cu tocurile pe nisip si pe niste pietre! Dupa 2 zile la recomandarea ginecologului si cu analizele de sange in regula + tes de coagluare unde INR era 0, 93 ( valori normale 0, 90-1, 20) iar celelalte analize erau ok, am inceput sa iau anticonceptionalele Nacrez pe baza doar de prostegeron si imediat dupa prima pastila am incveput sa simt niste furnicaturi ciudate in gambe.. am crezut ca e cv normqal asa ca a doua zi am luat a doua pastila insa senzatiile ciudate continuau sa imi dea probleme asa ca am sunat ginecologukl si mi a zis ca e imposibil sa se vb de o tromboza mai ales ca analizele erau bune, nu mai fumez de mai bn de 1 luna iar pastilele care ea mi le a recomandat sunt lejere...a treia zi am renuntat la pastile insa deranjul a continuat ba la amandoua gambe ba la una... dar mai ales la gamba stanga si sub rotula genunchiului simnteam o durere usoara, nu puteam sa imi las toata greutatea pe membrul inferior stang..sunt deja 2 saptamani in care erau zile cand nu simteam mai nimic, zile in care simteam furnicaturi, mi se incordau muschii la gambe cand mergeam, simteam usturimi usoare.. am incercat gel Voltaren insa mai nimic..de 2 zile durerea de genunchi a disparut insa acum ma doare usor cand merg sau cand incerc sa le intind si sa le incordez in zona tibiei mai ales tibia dreapta.. Medicul de familie zice ca nu am nimic la vene, am fost la ea de n ori si mereu aceleasi raspunsuri imi da.. ca e o intindere musculara.. acum 2 zile de frica m am dus la urgente si mi a facut control clinic si mi au zis ca nu sunt simptome de tromboza..nu stiu ce sa mai cred.. am 24 de ani, 1.73 si 49 de kg, sunt o persoana activa uneori fac si sport merg mult aproape in fiecare zi iar inainte foloseam des tocuri inalte..sufar de gastrita si reflux de 1 luna si mai nou abces dentar la maseaua de minte..as vrea sa stiu care sunt cauzele acestor dureri usoare resimtite la gambe.. AAA uitasem sa va spun ca acum 2 ani de zile am inceput cu anticonceptionale Marvelon pt 2-3 luni de zile dupa care le am schimbat cu drosure, contraceptiv combinat timp de 1 an si cateva luni in care tot acest timp am fumat insa nu am avut niciodata probleme iar analizele de sange mi le faceam regulat..anul trecut inr era 0, 90.. inainte sa iau prima pastila eram un pic panicata si ma gandeam mereu la cde mi s ar putea intampla.. nu stiu daca are vreo legatura.. si am suferit timp de 1 luna de atacuri de panica. Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea sa am. sunt mereu panicata. Multumesc!
3 comentarii
0
08-08-2015, ora 23:41
lachriss
lachriss
Nu stiu care este cauza acelor furnicaturi, dar cu siguranta simptomatologia dv nu sugereaza o tromboza venoasa profunda.
0
24-08-2015, ora 14:32
Giu Lia
Nu este medic/terapeut
Giu Lia
Intr adevar nu am TVP.. toate furnicaturile aklea probabil sunt din cauza anxietatii.. ma cam panichez repede in ultimul timp.. Multumesc frumos pentru raspuns!
0
25-08-2015, ora 17:32
lachriss
lachriss
Cu multa placere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboza și călătoriile cu avionul
  • Tromboza - explicații
  • Riscul de tromboză
  •