Trombocitopenie esentiala - tratament

10-04-2009
VER B.
Nu este medic/terapeut
VER B.
Acum 1 an am fost diagnosticata cu trombocitopenie esentiala. Trombocitele au variat intre 86 mii si 120 mii, dar pe frotiu au fost 160 mii. La punctia osoasa - megacariocite rare. Am urmat tratament cu dexametazona dar fara succes. Am folosit mai multe medicamente de stimulare a imunitatii ( pe baza de plante ) care m-au mentinut fara sangerari prea dese ale gingiilor + nazale. Mai am si hepato-splenomegalie dar nu exagerata daca tin regim. Va rog da ma ajutati daca se poate cu sfaturi.
8 comentarii
0
11-04-2009, ora 19:47
VER B.
Nu este medic/terapeut
VER B.
Nu am spus ca am inceput sa am probleme cu dureri de picioare, dese alergii de contact si ameteli, frecvente stari de oboseala. Din punct de vedere al analizelor nu as avea ceva mai mult decat trombocitopenia dar totusi eu nu ma simt bine si nu stiu ce sa mai fac.
0
21-04-2009, ora 15:48
X-TIN
Nu este medic/terapeut
X-TIN
Buna, si eu am fost diagnosticata cu PTI acum 2 ani. In urma acestei "descoperiri" a trebuit sa renunt la <singura> mea sarcina, urmand un an de tratamente (dexametazona, prednisonsi mult prea multe medicamente pe langa) La fel ca si tine si eu am avut dureri insuportabile de picioare, alergii, amelteli, am ajuns chiar si la psihiatrie. M-am umflat ca un balon (nu vobesc numai de estetica, ci si de dureri), m-am ingrasat 13 Kg, pe care nu am reusit nici pana acum sa le dau jos, desi atat in timpul tratamentului, cat si dupa am fost mult prea temperata si stricta, crezand are vreun rost. Am fost la spitale 'n Craiova, Bucuresti, Cluj. Acum 1 an si jumatate am decis sa nu mai fac nici un tratament. Am hotarat ca viata trebuie traita mai bine putina si normala decat chinuita. nu stiu daca am procedat bine, nu vreau sa dau nimanui un sfat in acest sens: este numai decizia mea (e adevarat poate si cu noroc ca nu s-a intamplat nicio hemoragie puternica). Oricum, de atunci, am inceput sa ma regasesc. E adevarat ca destul de incet am inceput sa-mi revin. iti scriu fiindca stiu cat de greu este prin ceea ce treci acum. Poate sa stii ca a mai trecut si altcineva prin asa ceva te va ajuta sa treci mai usor. Nu stiu, sper doar. Pentru detalierea povestii mele ai putea accesa subiectul "trombocitopenie". Pentru orice schimb de experienta, incerc sa te ajut cu cea mai mare placere. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
0
26-04-2009, ora 03:24
VER B.
Nu este medic/terapeut
VER B.
Astazi, dupa doua zile de rau general, oboseala, si dureri abdominale, am primit rezultatele analizelor : trombocitele = 105 ( bunicele ), dar la coagulare DEZASTRU : Act. protombina = 32 %, inr = 2, 9. Nu stiu de unde a crescut INR-ul ca nu iau nici un trat. Daca cineva poate sa-mi spuna ce se intampla ca eu nu mai inteleg numic ?
0
12-05-2009, ora 21:38
Alexandra Adoamnei
Nu este medic/terapeut
Alexandra Adoamnei
Buna VER B. si eu sunt diagnosticata cu trombocitopenie de acum 3 ani si am facut si tratamen cuCORTIZON si si-ua mai revenit dar cu timpul cand le verificam tot timpul imi scadeau mai tare decat le aveam si dupa tratament am ajuns la 300.000 si dupa cam o sapt -doua cand am refacut test de sange imi scazuze de nu imi venea sa cred la 36 si ceva de mii am ramas blokata iar doktorii nu gasesc din ce cauza unii spun ca sunt anticorpi care distrug celulele care coaguleaza sangele.cam la toate astea acelasi raspuns am primit.


multa sanatate
0
12-05-2009, ora 21:40
Alexandra Adoamnei
Nu este medic/terapeut
Alexandra Adoamnei
sincera sa fiu si eu sunt ft confuza la toate astae pt ca nu stiu despre ce e vorba dar dred ca cea mai buna cale e transfuzia de sange.eu nu pot face pt ca sunt insarcinata si as prefera sa fac tratament medicamentos dar sa stii ca si asta e destul de naspa pt ca se intampla multe in corpul tau de schimba de nu te mai recunosti.la mine a fost graznik nu vreau sa te sperii darasta e adevarul.
0
22-05-2009, ora 15:19
VER B.
Nu este medic/terapeut
VER B.
Buna Alexandra, am stat o perioada mai linistita (adica nu m-am mai agitat sa urmaresc analizele ) dar tot am ajuns la spital pentru o colica abdominala atipica cand am constatat ca am trombocitele = 102, vanatai mi-au aparut ca din senin pentru ca eu nu prea imi amintesc cand m-am lovit, si m-au trimis acasa cu tratament pentru fiere, varice ( astea sunt mai vechi, dar acum cu caldura sunt tot mai "frumoase" ) imunostimulante. Acum muncesc prea mult ca sa am timp sa ma mai vait de durerile mele, e bine si asa cat mai merge.
0
09-04-2010, ora 11:01
bobutza
Nu este medic/terapeut
bobutza
buna, sotul meu are hepatita B. In urma efectuari unei ecografi abdominale i s-a spus ca are splenomegalie, multiple calcefieri splenice.Dupa 6 luni a mai facut un ecograf iar splina i s-a mai marit, iar acele calcefieri s-au inmultit si ele. Ce este de facut? Medicul specialist care se ocupa de el ia spus ca este suficient sa tina un regim. A facut lucrul acesta, dar nu s-a schimbat in bine nimicci din contra.Daca ar putea cineva sa ne indrume... Stim ca nu sunt prea multe informati legate de aceste aspecte, dar sunt sigura ca sunt doctori care au mai auzit de asa ceva! Astept cu nerabdare un raspuns.Va multumesc!
0
28-06-2011, ora 09:41
MEMET
Nu este medic/terapeut
MEMET
SI EU AM TROMBOCITOPENIE SI, VA ROG SA IMI SPUNETI CE TRATAMENTE NATURALE ATI FOLOSIT SI ATI AVUT SI REZULTATE ?
NUMAI BINE VA DORESC, , LA TOTI !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se produce trombocitopenia imunitară trombotică indusă de vaccin?
  •