Trombocite

14-11-2013
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Bună ziua! Mă numesc Raluca, am 15 ani si acum 2 zile mi-am făcut analize medicale pentru un simplu control. Am primit rezultatele, iar mâine mă duc la medicul de familie, însă până atunci, am o mică îngrijorare: pe buletinul de analize scrie că totul este în regulă, însă am observat o valoarea peste limita normală a trombocitelor: PLT 479, valorile normale fiind 150-400. În rest, hemoleucograma este bună, nimic anormal. Aş avea motive să fiu îngrijorată? Am făcut marea greşeală de a mă documenta pe Internet despre trombocite si trombocitoză şi aproape că am avut un atac de panică atunci când am văzut că sunt legături cu boli grave de sânge, leucemie, etc. În ultima vreme am migrene destul de des şi uneori mă doare sternul şi spre capul stomacului, dar ţin să precizez că am un program foarte, foarte încărcat la liceu. Stresul este destul de mare. Migrenele sunt moştenite ereditar, de la mama. Acum 3 ani am făcut o tomografie, inclusiv la măduvă şi totul a fost în regulă.
Aşadar, am motive să fiu îngrijorată? Sunt ipohondră de felul meu.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
2 comentarii
0
14-11-2013, ora 16:26
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
Valorile trombocitelor pot varia foarte mult in functie de anumiti factori. In plus, se modifica mult in dinamica, adica sufera variantii de la o ora la alta. Variatii in sus ca acestea pe care le aveti dumneavoastra se pot datora stressului din momentul recoltarii sau a condittilor de recoltare. Am observat acest lucru la foarte multi pacienti. Sfatul meu este in primul rand sa lasati internetul de o parte si sa va repetati analiza, preferabil intr-un alt laborator (de incredere). Nici nu va puteti inchipui cate analize eronate am vazut pana acum venite chiar si din servicii private.
O seara placuta!
0
14-11-2013, ora 16:59
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Vă mulţumesc din suflet pentru lămurire! N-aveţi idee ce piatră mi-aţi luat de pe inimă.
O seară plăcută şi dumneavoastră!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: