Tri regol- dereglare ciclu dupa sarcina?

30-03-2012
Roxanicaeu
Nu este medic/terapeut
Roxanicaeu
Buna ziua! Am nascut in luna noiembrie si nu am alaptat. Ciclul a venit pe 29 dec si nu se mai oprea. A tinut normal o saptamana dupa care o scurgere maronie zilnica. Dr a zis ca este endometrul f ingrosat si am fost nevoita sa fac chiuretaj bioptic la inceputul lunii februarie. Dupa interventie la rezultat a iesit hiperplazie de endometru cauzata de sacrina nu cu alte patologii, asa mi-a zis dr. Ideea este ca dupa interventie am sangerat inca vreo sapt si am hot impreuna cu dr sa iau anticonceptionale. Prima luna ciclul a tinut cam 3 zile, o zi s-a oprit si am crezut ca gata a trecutr perioasa si a doua zi pe seara (era practic prima zi din a doua folie)a reinceput intr-o cantitate mai mica si s-a terminat a doua zi iar zilele urmatoare am avut o scurgere maronie pana s-a transformat incet incet in scurgere normala albicioasa. Scurgerea maronie a reaparut iar cam la ultimele 5 pastilutze dar nu in fiecare zi. Luna aceasta ciclul a tinut de duminica (folia am terminat-o joi) pana joi iar vineri cand am reinceput folia de anticonceptionale desi mai aveam cateva picaturi maronii, seara a reaparut o sangerare nu f abundenta dar rosie ca ciclul... Nu inteleg de ce tot revine. E de la pastile ?Dr a zis sa iau in continuare dar totusi e a doua luna cand imi revine dupa ce am crezut ca gata s-a oprit..
4 comentarii
0
31-03-2012, ora 06:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In primele trei luni de administrare, in special in cazul trifazicelor asa cum este Tri-Regol, pot aparea tot felul se sangerari, care, de regula, nu sunt abundente.
Aceasta este cea mai frecventa reactie adversa a anticonceptionalelor. Din fericire, este lipsita de gravitate. Disconfortul este singura ei consecinta. In general nu impune oprirea administrarii, iar situatia are tendinta la normalizare spontana. Totusi, daca vedeti ca se mentine peste limita uzuala de trei luni, intra in discutie schimbarea contraceptivului (cu unul obisnuit, monofazic) sau schimbarea metodei contraceptive.
0
31-03-2012, ora 15:41
Roxanicaeu
Nu este medic/terapeut
Roxanicaeu
Multumesc de raspuns! Ce inseamna 3 luni de administrare mai exact ? 3 folii intregi ?
Eu am inceput de vineri a 3-a folie de tri regol. Sa inteleg ca urmatorul ciclu ar trebui sa vina normal?
La ce va referiti cand spuneti ca situatia are tebdinta de normalizare spontana ? spontana va referiti la perioada de 3 luni ?
In ceea ce priveste diagnosticul de la chiretaj chiar exista si varianta declansata doar de sarcina fara alte patologii asa cum mi-a zis medicul, Eu tot imi fac griji, desi dr a zis ca daca tesul betahcg a iesit in limite normale dupa chiuretaj si rezultatul la anatomopatologic nu arata decat hipeplazia datorata sarcinii, nu sunt motive de ingrijorare sau lucruri majore...Eu oricum sunt o fier mai panicoasa si imi imaginez ce e mai rau..Sunt destul de stresata si tensionata de aceasta situatie. Nu imi imaginam ca voi fi asa dereglata dupa sarcina, mai degraba ma gandeam ca lucrurile se vor mai aranja dupa. Si mai am o intrebare: ciclul vine destul de greu la fel si cum se termina si pe parcurs nu curge cursiv ca sa zic asa, ba mai mult ba mai putin ba iar mai mult si tot asa..si asta e tot o consecinta a anticonceptionalelor?Va multumesc anticipat!
0
31-03-2012, ora 18:50
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Inseamna 3 folii intregi.
2. Deci, dupa terminarea foliei actualmente incepute, este de asteptat ca sangerarea sa vina in pauza dintre folii si nu inainte de ea.
3. Trebuie sa vedem intr-un diagnostic ceea ce diagnosticul spune si nu mai mult decat spune.
4. Probabil ca este o consecinta a anticonceptionalelor. Ca sa fiu mai lamurit: anticonceptionalele suprima ciclul. Ovarele nu mai au activitate ciclica. La intreruperea anticonceptionalelor apare o sangerare uterina asemanatoare intrucatva (dar nu perfect asemanatoare) menstruatiei, numita "sangerare de privatie". De aceea anticonceptionalele nu se recomanda in cura continua, ci se dau 3 saptamani da si 1 saptamana ba, ca sa aiba femeile impresia ca mai au "ciclu". In realitate, e vorba de aceasta sangerare de privatie determinata de oprirea (temporara) a anticonceptionalelor. De exemplu, daca le-ati opri nu dupa 21 de zile, ci dupa 41 de zile sa zicem, sangerarea de privatie v-ar veni dupa ce le opriti. Intre cum stia femeia ca are menstruatia ei naturala, determinata de ovare, si ceea ce vede acum, in pauzele dintre folii, este normal sa fie unele diferente, fiindca este alt fenomen. Acum ati inteles ?
0
25-04-2012, ora 20:37
Roxanicaeu
Nu este medic/terapeut
Roxanicaeu
Multumesc!
As dori sa aflu si parerea dvs vis a vis de rezultatul anatomo-patologic din momentul chiuretajului biopsic intruat dr curant mi-a zis doar ca acum totul e ok:
Diagnostic microscopic descriptiv
Endometru hiperplazic cu unele structuri glandulare dilatate chistic, iar altele cu aspect Arias-Stella. Corion predominant decidual, cu arii edomatoase si hemoragice.
Endometrita acuta.
Mentionez ca acest chiuretaj a fost efetuat la 3 luni dupa ce am nascut deoarece aveam o scurgere (ciclu?) continua(am explicat si mai sus problema respectiva).
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •