Tremuratul mainilor | Forumul Medical ROmedic

Tremuratul mainilor

04-04-2008
veraionita
Nu este medic/terapeut
veraionita
Inca de cand eram mica imi tremura mainile.Mi s-a spus ca e posibil sa fie de la lipsa de calciu.Nu neg posibilitatea.Dar tremuratul se accentueaza atunci cand am emotii, sau am stari de anxietate.
Care poate fi cauza?
41 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
05-04-2008, ora 00:00
gioia
Nu este medic/terapeut
gioia
Salut, am scris si eu de problema asta, dar eu am problema asta cam de 2-3 ani, stiu cum e, mi se accentueaza si mie cand am emotii, la stres si cand trebuie sa rezolv ceva, cand trebuie sa vb cu cineva sau pur si simplu sa ma duc undeva singura.Am primit raspuns pe forum si mi s-a spus ca ar putea fi vb de o distonie neurovegetativa, de o hiperexcitabilitate a sistemului nervos vegetativ, mi-a zia sa iau niste medicamente pe baza de plante, de ex:RHODIOLIN, ACIDOPHILUS, NONI, POWER MINS, cauta daca vrei detalii despre ele pe adresa www.calivita.com, sper sa gasesti.Multa sanatate si nu te mai stresa ca nu esti singura care are asa ceva.Daca vrei sa mai vb, scrie-mi.Grija de tine!
0
05-04-2008, ora 00:00
veraionita
Nu este medic/terapeut
veraionita
Multumesc pentru sfaturi.Voi cauta pe site detalii despre acele medicamente.Dar se scapa de tremurat? Pana si elevii mei au observat, si copiii de 6 sau 7 ani.Trebuie sa rezolv problema.

Week-end placut!
0
06-04-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Sa consultati si un neurolog ;ar putea fi vorba despre tremor psihogen ;sau un tremor benign esential pentru care neurologul va poate recomanda si un tratament cu un betablocant; Tremorul mai poate apare si in alte situatii ( hipertiroidie, alcoolism, insuficienta hepatica) Numai bine
0
07-04-2008, ora 00:00
veraionita
Nu este medic/terapeut
veraionita
Va multumesc pentru raspuns.Imediat ce voi avea timp, voi pune in aplicare sfatul dumneavoastra.Este foarte suparator acest tremur.
O zi buna!
0
19-04-2008, ora 00:00
cute14
Nu este medic/terapeut
cute14
Eu am 14 ani si de vreo 3 luni imi tot tremura mainile.Problema cea mai mare este ca din aceasta cauza nu pot nici sa scriu.Simt ca nu am destula putere in mana ca sa tin pixul.Va rog sa ma ajutati cumva.Mentionez ca nu beau cafea.Am luat acum vreo luna niste vitamine dar nu m-au ajutat.Sa mai iau vitamine sau nu?Va rog sa ma ajutati.
0
22-04-2008, ora 00:00
veraionita
Nu este medic/terapeut
veraionita
Poate fi din cauza emotiilor, dar cel mai bine ar fi sa-ti faci analize de sange riguroase.
Sper sa fie bine.
O zi buna!
0
29-06-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Salut,

Tremorul tau e de cauza neurovegetativa. Medicamentul Propranolol este foarte bun mai ales la persoanele emotive. Atentie la doza. In doze nu prea mari are destul de multe efecte adverse. Daca esti hipotensiva e conraindicat. Alte medicamente care diminua tremorul sunt Xanax, Extraveral care produc usoara somnolenta si dependenta. Paracoxal alcoolul scade imediat puternic tremorul dar in abuz.
Multa sanatate.
0
29-06-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
cel mai bine consulta un neurolog. Poate fi un tremor esential benig accentuat la stres.
0
30-06-2008, ora 00:00
veraionita
Nu este medic/terapeut
veraionita
Da, este o posibila cauza.Multumesc pentru sfat.
0
12-03-2009, ora 15:04
shufa
Nu este medic/terapeut
shufa
Salut,

Am 17 ani si sunt elev. De ceva timp, ( cam de un an) am observat ca imi tremura mainile fara nici un motiv. Cateodata nu imi tremura deloc. Daca tin degetele intinse tremurul este mai accentuat. Daca ma suna o persoana importanta (sau vb la telefon cu o fata de care ma simt atras) imi tremura mainile foarte rau si imi bate inima foarte tare. Atunci cand am emotii sau trebuie sa fac un lucru important, tremurul se accentueaza. Deasemenea am, in unele momente, fara nici un motiv, o stare de neliniste, inima imi bate foarte repede si ma simt ca si cum as avea emotii (acea durere de stomac). Cateodata simt si niste intepaturi in zona inimii (insa acest lucru se intampla foarte rar in acelasi moment cu emotiile nejustificate). Va rog sa ma ajutati. Va multumesc
0
12-03-2009, ora 19:02
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
pt veronica tremorul esential este de cauza necunoscuta la fel ca si hipertensiunea esentiala. Traiesti cu ea.

pt shufa: la varsta ta e normal sa ai emotii se numeste exces de adrenalina. Pentru linistea ta poti sa consulti un cardiolog care probabil iti va indica un betablocant gen propranolol pentru situatii stresante gen examene, intalniri. Evita cofeina.
0
27-03-2009, ora 01:17
yoriruko
Nu este medic/terapeut
yoriruko
buna! am 19 ani si sunt in clasa a 12-a. de mult timp imi tremurau mainile dar nu foarte grav, insa, de ceva vreme(1 luna) imi tremura foarte rau aproape nu pot duce un pahar de apa la gura si traiescu sentimentul ca pot varsa pe mine sau ca ma vede altcineva si i se pare ciudat. nu stiu, , cauza poate fi stresul(, , , se apropie bacalaureatul, , , )... efortul fizic(, , , dupa ce fac sport imi tremura tot corpul, , , )?? am fost la medicul de famile si mi-a prescris calciu, magneziu, , , dar nu au avut niciun efect. probleme cu nu inima am avut( adica m-a intepat de cateva ori mai grav in conditii de stres sau chiar si in conditii obisnuite, , cu batai foarte repezi degeaba, dar nu mi-au gasit nimic la analize), dar in ultima vrene ma doare foarte rau burta in stanga sus, aproape sub coasta(mama zice ca ma doare ficatul) si capul foarte tare(zona din spate, ceafa si mai acceptabil fruntea si in lateral). nu stiu ce sa fac, , am o dispozitie foarte proasta din cauza asta si sunt mereu nervoasa, , asta afectandu-i si pe cei din jurul meu. Va multumesc anticipat!
0
27-03-2009, ora 10:35
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
consulta un internist
0
30-03-2009, ora 14:40
pappygirl
Nu este medic/terapeut
pappygirl
Buna! am 18 ani si sunt sportiva de performanta..fac karate de 12 ani si eu trebuie sa fac demonstratii in anumite pozitii si dupa un timp cand sunt incalzita prea rau imi tremura mainile dar si picioarele..eu nu am emotii..deci nu e vorba de emotii..dar chiar nu stiu de ce tremur si ptr chestia asta cateodata pierd locul la competitii..eu trebuie sa stau nemiscata in pozitiile respective si mai tin si degetele intinse.. va rog frumos un sfat ptr care as putea sa scap de aceste tremuraturi.. eu iau si vitamine..multa lume mi-a zis ca sa fac efort mai mult.. dar eu fac extraordinar de mult si am destula fibra pe mine..deci nu duc lipsa de forta.. dar dupa un timp cand sunt concentrata dar totusi relaxata imi tremura mainile si picioarele.. mentionez ca nu beau cola cafea nu fumez.. un sfat daca se poate..Va multumesc frumos!
0
09-10-2009, ora 22:04
Terminator
Nu este medic/terapeut
Terminator
Si eu am probleme cu tremuratul miinilor, cred ca e pe fondul emotiilor puternice pe o sensibilitate absoluta, in conexiune cu un atac de panica si o stare psihica ce isi are radacinele in copilarie pe fondul conflictelor dintre parinti.Este doar parerea mea, si ma refer la mine.Am studiat mult despre aceasta boala si despre acest tratament si am vorbit cu diversi medici vreau sa spun ca tratamentul difera de la o persoana la alta si nu am gasit un medic sa-mi confirme un tratament eficient.Mie imi tremura miinile doar numai atunci cind am emotii si nu-mi tremura prea tare, apoi dupa ce trec emotiile totul este normal.Singurul lucru care trebuie sa-l fac este ignoranta in fata emotiilor si evident al conflictelor, de curind mai iau Propranplol.Un medic a spus ca am Parkinson, sub nicioforma nu am asa ceva.Daca eu de mic copil am acest tremurat acum la 45 de ani ar fi trebuit sa tremur sa-mi sara plombele din gura sau sa tirii un pantof prin oras si sa spun ca-i sageata albastra asa se zice ca dupa 10, de parkinson devii senil ier eu sint perfect sint proiectant condructor si mina nu-mi trmura cind snt la planseta doar daca sint derajanjaza cineva pre tare si totusi uneori ma abtin nu stiu ce sa cred, Mai revin Lorry.
0
09-12-2009, ora 22:54
adinutza46
Nu este medic/terapeut
adinutza46
Buna !am 17 ani si din pacate ma aflu si eu in exact aceeasi situatie.am problema aceasta de mult timp dar am incercat sa nu o aiu in seama, dar in ultimul timp mi se pare ca a inceput sa se agraveze.pe lanaga faptul ca imi tremura puternic mainile cand am emotii, sau sunt stresata, in ultima vreme a inceput sa-mi tremure mult mai puternic si atunci cand sunt relaxata.simptomele mele sunt asemanatoare(ca sa nu spun identice ) cu a le lui "shufa".Ma gandeam sa incerc sa iau Ginko prim, mai ales ca am tot timpul aproape mainile is picioarele reci ceea ce inseamna ca stau prost cu circulatia periferica.Este bine sa iau pastilele acestea?
0
04-01-2010, ora 14:57
1984
Nu este medic/terapeut
1984
Buna ziua si un an mai bun tuturor!
Referitor la acest simptom cel putin deranjant, precizez ca am inceput sa ma confrunt cu el de vreo saptamana.M-am gandit c-ar putea avea drept cauza o accentuare a manifestarii depresiei, spun eu, usoare de care sufar.Ar fi de mentionat si faptul ca cu cateva zile inainte am avut si tulburari de somn, stari melancolice, chiar si puseuri de plans insotite de o irascibilitate accentuata.A ramas acest tremur al mainilor, in special al celei drepte - intinse in fata este si observabil...Mentionez ca sunt hipertensiva, cu tratament de cca zece ani(tertensiv si enap)care imi mentine valorile in limite normale.Mi s-a mai recomandat cate-un distonocalm dar am constatat ca administrarea lui potenteaza scaderea tensiunii sub normal, desi pare ca-mi atenueaza tremurul.Desigur c-ar trebui sa consult un medic mai ales ca tatal meu a fost bolnav de Parkinson, boala care de altfel i-a si grabit sfarsitul...
Va rog, insa, sa-mi recomandati "ierarhia"abordarii acestei probleme.Data fiind lipsa specialistilor din localitatea in care locuiesc poate imi sugerati in prealabil, un tratament ambulatoriu.
1
05-01-2010, ora 21:01
anao89
Nu este medic/terapeut
anao89
buna seara si La multi ani tuturor si multa sanatate !!!!
si eu ma confrunt cu aceasta problema care a inceput sa fie un adevarat chin pt mine.si nu exagerez deloc...de vreo 6 luni incoace imi tremura mainile excesiv..in conditii de stres emotii..dar si cand sunt relaxata...la inceput am pus problema pe fondul stresului si efortului ce l-am depus in italia..deoarece munceam 12 ore pe zi...am ajuns sa consult chiar si un medic psihiatru deoarece "m-am autodiagnosticat" si cu depresie anxioasa..dar aceste stari au disparut...am ramas cu acest tremur al mainilor, dureri de cap in zona cefei uneori chiar si capul imi tremura dar foarte usor.
de ce ? asta e intrebarea mea...sa fie asa grav precum imi inchipui eu ???
tin sa mentionez ca pana sa merg in italia eram o persoana extrem de sanatoasa si energica..acum mi-e rusine pana si sa mananc in public deoarece am impresia ca atrag atentia cu acest defect...
va rog dati-mi un sfat..sa merg la neurolog sau sa incerc tratamente naturiste ????se vindeca sau trebuie sa ma resemnez? multumesc mult
astept raspunsurile celor care sunt in situatia mea
0
25-01-2010, ora 12:01
Vika25
Nu este medic/terapeut
Vika25
Buna tuturor. Si sotul meu a avut problema cu tremuratul mainilor. A fost ca o urmare a unui tratament cu neuroleptice. A mers la un neurolog si a facut analize. Apoi a urmat un tratament de o luna de zile si peste o luna dupa tratament nu mai are aceasta problema.
Sanatate tuturor.
0
26-01-2010, ora 21:23
Terminator
Nu este medic/terapeut
Terminator
Vika, ai raspuns de 2 lei.Ce analiza a facut sotul tau? Ce tratament ia precris doctorul tau.
1
23-02-2010, ora 19:52
adicace
Nu este medic/terapeut
adicace
[quote]Salut, am scris si eu de problema asta, dar eu am problema asta cam de 2-3 ani, stiu cum e, mi se accentueaza si mie cand am emotii, la stres si cand trebuie sa rezolv ceva, cand trebuie sa vb cu cineva sau pur si simplu sa ma duc undeva singura[/quote]


buna, in afara de aceste simptome, de la un tip cand discut cu o persoana ( de cele mai multe ori straina.. ) nu pot sa o privesc constant.. parca " imi fug ochii " sau imi tremura barbia... mi - se strange.

am contactat un medic neurolog.. am primit magneb6.. aspacardin si calciu .. si dupa ce termin acest tratement ( daca nu se schimba nimik ) o sa trec sub propanol si sedocalm..

a avut cineva aceste " noi " simptome ?
0
23-02-2010, ora 22:45
anao89
Nu este medic/terapeut
anao89
pt domnul sau doamna "adicace"...vreau sa-ti spun ca si eu am aceste noi simptome..nici eu nu pot privi oamenii in ochi...si daca o fac mai mult am impresia ca ma uit la respectivul sau respectiva prea fix...
dar asta nu e ceva foarte jenant pentru mine.(ma gandesc ca nu am suficienta incredere in mine si acesta ar fi motivul :)
pe mine ma intereseaza tremurul mainilor..vreau sa stiu daca se mai vindeca sau nu.vreau macar sa stiu la ce medic sa ma tratez.am fost la psihiatrie de unde am primit tratament cu alprozalam o luna de zile..dar mai mult rau mi-a facut decat bine (in sensul ca imi scazuse foarte mult puterea de concentrare..parca eram tot timpul beata..) din aceasta cauza am renuntat..dar de atunci tremurul mi s-a accentuat si e foarte vizibil tot asa : in conditii de stres, oboseala sau emotii.e pacat sa ma las asa deoarece am doar 20de ani.
as vrea sa trec pe tratamente naturiste si anume capsule din ulei de peste cu omega 3..o sa iau o luna de zile..iar daca ma voi simti mai bine va recomand si voua.
orice credeti ca ar fi de folos acestei boli va rog sa nu ezitati sa o postati pe forum
va doresc multa multa sanatate..caci fara ea suntem "pe nicaieri"
0
23-02-2010, ora 23:08
adicace
Nu este medic/terapeut
adicace
ana ai un id de mess la care te pot contacta ?
0
24-02-2010, ora 21:30
anao89
Nu este medic/terapeut
anao89
adicace nu vreau sa-mi las idu'ul pe forum pentru ca nu multa lume imi cunoaste aceste probleme si as vrea sa raman cat mai discreta..daca vrei lasa-mi u idu-ul si te contactez
o seara buna :*
0
24-02-2010, ora 21:33
adicace
Nu este medic/terapeut
adicace
verifica 'ti profilul '... iti trimit 1 msg cu id ul meu imediat..
0
25-02-2010, ora 05:02
Terminator
Nu este medic/terapeut
Terminator
Pentru Ana.Am luat omega 3 referitor la tremuratul miinilor, vrio 3 luni de zile si am observat o oarecare ameliorare in acest caz mai trebuie sa lucreze si autosugestia, trbuie evitate pe cit posibil starile emotionale, indiferenta.O sa mai revin.Sanatate tuturor.Terry.
0
04-03-2010, ora 19:59
adicace
Nu este medic/terapeut
adicace
ana inca astept sa ma contactezi..sau altcineva cu probleme similare..
0
18-03-2010, ora 13:02
Audioslave
Nu este medic/terapeut
Audioslave
Buna ziua.

Am o problema cu tremuratul mainilor de vreo 5 ani.

Prima oara am observat la 16 ani in stari de anxietate ca imi tremurau excesiv mainile. Am presupus ca este pe seama emotiilor.

De atunci pana in prezent mainile imi tremura constant, in special dimineata si seara mai putin, cand beau aproape ca nu imi mai tremura deloc.
De 2 ani m-am apucat de fumat si de baut cafea, care, evident, imi agraveaza tremuratul. Am facut niste analize acum 1 an, pentru boala Wilson si pentru glanda tiroida, ambele au iesit negative.

Medicul la care am fost pentru glanda tiroida mi-a spus ca este pe fond neurovegetativ. Asta este de inteles, am observat o crestere in intentisate al tremurului, dar nu imi explic de ce imi tremura mainile mai mult dimineata decat seara.

Sunt constient ca fumatul si cafeaua agraveaza conditia. E posibil ca dieta mea din toti acesti 5 ani sa fie de vina pentru tremurat ? Inainte de tigari si cafea consumam bauturi cu cofeina si multe dulciuri.

In afara de hipoglicemie si de cauze neurovegetative, ar mai fi si alte posibile cauze, bazate pe simptomele mele?
0
22-08-2010, ora 17:02
Kelevra
Nu este medic/terapeut
Kelevra
Salut, am 18 ani.De multi ani am probleme cu tremuratul mainilor.Nu pot spune ca poate fi din cauza stresului sau a emotiilor deoarece imi tremura mai mereu(in general mai mult degetul mic si cel inelar de la mana dreapta). Nu stiu ce tratament sa iau deoarece eu am presiunea arteriala scazuta si bataile inimii accelerate (cam ironic).
Fisa mea medicala arata ca am o mica inclinatie de amnezie (desi ma indoiesc).
0
26-04-2011, ora 17:54
monov
Nu este medic/terapeut
monov
si eu sufar de tremor si inainte de un examen la care am emotii iau un memoplus pt a ma calma;)
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.