Trecere de la anticonceptionalele Karissa la Marvelon 21

05-03-2015
andreaxss
Nu este medic/terapeut
andreaxss
Buna, am si eu o nelamurire. Medicul ginecolog mi-a recomandat anticonceptionalele Karissa. Am inceput sa iau de 13 zile si am observat ca nu mi se opreste sangerarea...am citit pe prospect ca e normal, dar nu cred ca este normal atat de mult.. Zilele astea a inceput sa nu mai curga asa mult..doar o picatura, 2. Acum vro 2 ani am folosit Marvelon 21 si nu am avut aceste probleme..dar uitasem cum se numesc si am incercat Karissa (m-am luat dupa medic). Intrebarile mele sunt... pot sa fac schimbul de la unu la altul... (stiu ca nu trebuie sa se faca pauza aceea de 7 zile).. si sa le mai iau pe acestea pana se termin chiar de imi curge 1 picatura 2? ori sa le opresc imediat?
Nu vreau sa mai merg la doctor ca am o 'frica' dar daca este necesar o sa merg..
4 comentarii
0
05-03-2015, ora 22:53
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Este posibil sa existe sangerari in timpul administrarii anticonceptionalelor.
Trebuie terminate pastilele de pe un blister, fara a le intrerupe.
De asemenea, este posibil ca un anticonceptional administrat in urma cu ceva ani sa nu mai fie adecvat pentru a fi administrat in continuare.
0
06-03-2015, ora 12:47
andreaxss
Nu este medic/terapeut
andreaxss
Multumesc mult, asa voiam sa fac si eu... si am observat acum ca se opreste de tot sangerarea.. deci s-a obisnuit organismul.
0
07-03-2015, ora 21:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ andreaxss

În privinţa anticonceptionalelor, unii medici spun adevărul, dar alţii oferă pacientelor explicaţii sumare, fără a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea şi eliminarea embrionului (copilului), adică prin avort în primele 14 zile după concepţie.

Anticonceptionalele sunt niste mijloace avortive deoarece de multe ori ele împiedică nidaţia (împiedică implantarea în uter a embrionului, cauzând avort în primele 14 zile după concepţie).

Ele actioneaza in mai multe moduri: uneori inhibă ovulaţia împiedicând concepţia, dar alteori împiedică nidaţia (implantarea embrionului în mucoasa uterină), deci, în aceste cazuri sunt avortive. De multe ori ele nu inhibă ovulaţia, concepţia are loc şi, în aceste cazuri, acţionează după concepţie, modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), făcându-l neprimitor pentru embrion.

Astfel, ele împiedică nidaţia în cazurile, destul de numeroase, în care concepţia totuşi a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruaţiei, de obicei fără a fi observat, datorită dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepţie, embrionul are aproximativ 1, 5mm).
0
20-06-2015, ora 01:27
Thewitcher
Nu este medic/terapeut
Thewitcher
Buna ziua. Am si eu o problema care sper sa aiba rezolvare. Am luat timp de doua luni anticonceptionale Karissa. Totul e perfect, ma simt minunat. De cateva zile sunt in America si nu mi-am adus cu mine. Nu mi-ati putea sufera un fel de corespondent pentru Karissa, pe care sa il gasesc aici, care sa aiba acelasi dozaj de hormoni? Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •