Tratamentul natural al bolii Dupuytren

13-12-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Este o afecţiune mai neobişnuită, întâlnită frecvent la bărbaţii care lucrează mult cu mâinile (la mecanici, tâmplari, lucrători în construcţii etc), dar apare şi la alte persoane şi se caracterizează printr-o induraţie (întărire) şi o micşorare a tendoanelor muşchilor la nivelul palmei. Persoana prezintă zone dure, dureroase în palmă şi treptat, nu mai reuşeşte să deschidă complet palma, având probleme la folosirea mâinilor.
Boala avansează treptat, odată apărută şi în mod clasic, intervenţia chirurgicală este singura soluţie.
Medicina naturală oferă atât o soluţie homeopată, cât şi o soluţie fitoterapică cu rezultate extrem de bune, care de multe ori previne intervenţia chirurgicală.
Schema homeopată pentru această afecţiune presupune folosirea a două medicamente homeopatice, strict indicate pentru această afecţiune, indiferent de constituţia persoanei afectate: Sticta pulmonaria CH5 sau CH7, 3 granule o dată pe zi, zilnic şi Tuberculinum reziduum CH30, 3 granule o dată pe săptămână (de regulă, propun duminica drept zi de administrare, pentru o mai bună ţinere de minte), timp de 3-6-12 luni.
De multe ori, această schemă homeopatică singură ameliorează evident simptomatologia bolii, conform experienţei colegilor medici homeopaţi din Franţa, care o folosesc cu succes de zeci de ani.
Dacă se adaugă la schema de mai sus combinaţia dintre Extractul din mlădiţe de Buxus- Buxus sempervirens MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineaţa, cu Extractul din mlădiţe de Viţă de Veitch- Ampelopsis veitichii MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 3-6 luni, rezultatele sunt mai rapide şi mai bune. Ambele extracte glicero-alcoolice au un efect benefic asupra tendinţei de fibroză şi au efecte anti-algice. Mlădiţele din viţa de Veitch au efecte anti-inflamator, analgezic, cicatrizant şi determină absorbţia zonelor de induraţie, pe când mlădiţele din cimişir au sunt indicate în fibro-hialinoza tisulară, având complementaritate clinică cu Ampelopsis veitichii. Cimişirul realizează o restructurare a ţesutului fibros (acelaşi ţesut care se dezvoltă în exces în cazul bolii Dupuytren), având în acelaşi timp o mare putere anti-inflamatorie.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
6 comentarii
0
13-12-2010, ora 21:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
???
Cred ca glumiti de-a dreptul.eufemistic spus...
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
1
13-12-2010, ora 21:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule dr. Uscatu,

Poftim? În ce a constat şi constă "gluma"? Fiţi mai explicit, pentru a nu lăsa loc de creare a unor interpretări eronate.
_
Cu respect,
Nick
0
13-12-2010, ora 21:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va respect eforturile, insa nu trebuie sa luati "de bune" toate cuvintele scrise oriunde pe Internet.
V-a cerut cineva parerea despre Dupuytren, ati vazut dreodata o aponevroza palmara retractata, ati operat vreun caz??
Va desfid sa vorbiti de-acum despre ce cunoasteti si sa nu va expreimati parerea in domeniul medical.
Marius Uscatu
1
13-12-2010, ora 22:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Eu nu iau de "bune" toate cuvintele scrise oriunde pe internet, pentru că am un creier cu o funcţie cognitivă foarte bine ancorată în procesul complex de decelare a ce este bun, de ce este mai puţin bun.
Informaţiile de mai sus sunt concepute de o d-nă doctor foarte competentă - Dr. Sorina Soescu - care nu are niciun interes să scrie aberaţii pe internet, nici în cărţi, cu atât mai mult cu cât a tratat foarte multe persoane cu ajutorul preparatelor gemoterapice, de pildă, ca de altfel şi cu ajutorul preparatelor homeopatice.
NU vreau să înţeleg ce anume v-a deranjat şi ce anume vă deranjează, în continuare, la tratamentul natural expus mai sus, deşi pot foarte facil să deduc, însă nu pot să-mi pierd părerea bună pe care mi-am format-o despre dvs., pentru că ar fi păcat, sincer.
_
NU, nu mi-a cerut nimeni părerea despre afecţiunea Dupuytren, dar acest fapt nu m-a împiedicat să postez părerea unui MEDIC, nu a unei persoane total lipsite de cultură de profil.
.
Pe mine nu mă desfidă nimeni, pentru că ştiu foarte clar până unde să-mi desfăşor activitatea; îmi cunosc limitele cognitive, interacţionez respectând codul bunelor maniere, sugerez şi informez, nu impun şi nu fac rău nimănui.
Cu siguranţă mă veţi reclama la administrator, pentru simplul fapt că am pătruns pe "teritoriul" dvs. şi, bineînţeles, pentru că am îndrăznit să promovez o alternativă fiabilă şi viabilă la intervenţia chirurgicală; intervenţia chirurgicală fiind considerată singura soluţie de tratare a bolii Dupuytren. Vă mulţumesc cu anticipaţie!
_
Îmi voi exprima părerea în domeniul medical ori de câte ori voi avea oportunitatea de a mă face util, având total în vedere precauţia de a nu induce în eroare şi de a nu afecta ceva, cumva, cândva şi pe cineva, limitându-mă la ce cunosc.
.


Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect şi iubire creştină, dorindu-vă toate cele bune şi sărbători fericite,
Nick

Post Scriptum - Nu, nu-mi respectaţi eforturile, aşa cum aţi afirmat, pentru că dacă le-aţi fi respectat nu aţi încercat "să le călcaţi în picioare", prin etalarea unei atitudini aroganto-injuste, neluând în seamă toate principiile eticii.
Eu vă respect pe dvs., dar dvs. nu prea mă respectaţi pe mine, de vreme ce mă desfideţi. Nu-i nimic! Iertaţi-mă dacă v-am deranjat şi supărat cu ceva.
0
13-12-2010, ora 22:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
No comment.
0
27-11-2014, ora 21:55
giolggy
Nu este medic/terapeut
giolggy
Buna seara.
M-ar interesa sa stiu de unde pot achizitiona aceste medicamente, cam la ce pret sunt si daca se gasesc in orice farmacie naturista.
Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.