Tratamentul individualizat al insomniei

14-02-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Insomniile afectează un număr mare de populaţie şi pot varia de la dificultăţi de adormire, dificultăţi de menţinere a unui somn neîntrerupt pe parcursul nopţii, treziri nocturne, trezire matinală. Există episoade tranzitorii fără importantă semnificaţie patologică. Pot apare din cauza stresului de peste zi, consumului de stimulente cerebrale şi a disconfortului fizic. Insomnia persistentă poate apare ca manifestare şi în cadrul tulburărilor psihice. De asemenea se poate corela cu o gamă largă de afecţiuni medicale ca: durerea, delirul, uremia, astmul bronşic, insuficienţa respiratorie, hipotiroidism.
Tratamentul insomniei combină tratamentul psihologic şi farmacologic. Substanţele hipnotice sunt o categorie importantă în tratamentul insomniilor dar pot da numeroase efecte adverse în funcţie de doză şi durata tratamentului: dependenţă, reacţii psihotice, amnezie, încetinirea proceselor cognitive.
Tratamentul homeopat este o alternativă eficientă şi fără efecte secundare în insomnie.
Insomnia este un simptom important în anamneza homeopată dar tratamentul se face individualizat bolnavul fiind privit în tot ansamblul simptomelor sale, fiind luate în considerare şi aversiunile, afinităţile, agravările şi ameliorările simptomelor. Prescrierea remediului homeopatic se face de către medicul homeopat după o anamneză atentă şi riguroasă.
Arnica: insomnie în prima jumătate a nopţii, pacientul se trezeşte în mijlocul nopţii cu o agitaţie extremă, se mişcă incontinuu, patul i se pare prea tare. Aceste insomnii survin după diverse traume psihice sau fizice. Are teamă de boală de inimă noaptea şi aceasta poate contribui la apariţia insomniei.
Arsenicum album: pacientul arsenicum este foarte anxios, cel mai adesea anxietatea lui e legată de sănătate. Se trezeşte între orele 0-2 a.m. foarte agitat, cu adevarate atacuri de panică. Are un somn agitat, inclusiv visele sunt anxioase.
Chamomilla: remediu indicat în insomnia copilului; are somn agitat, se trezeşte frecvent, plânge în somn; este un remediu specific pentru durere; agitaţia psihomotorie a copilului e ameliorată daca este purtat în braţe.
Ignatia: este cunoscut drept un remediu al suferinţei.Tulburările apar în urma unei suferinţe, o pierdere a unei persoane, a unui obiect. Apare insomnia sau somnolenţa exagerată.
Kali phosphoricum: pacient neliniştit, anxios cu oboseală mentală apărute în urma unor eforturi în special psihice; remediu surmenajului intelectual. Apare epuizare intensă agravată în timpul nopţii şi somnul este întrerupt de coşmaruri.
Phosphor: somn neodihnitor, pacientul vorbeşte şi umblă în somn; copilul phosphor se trezeşte noaptea şi vine în patul părinţilor.
Nux vomica: se trezeşte la ora 3-4 a.m. şi nu mai poate adormi din cauza grijilor legate de serviciu şi la ce are de făcut a doua zi. Asemenea persoane au stări de somnolenţă după masa de prânz, care de regulă este copioasă, iar seara se simt cel mai bine, le dispare senzaţia de somn şi încep sa îsi facă planuri pentru a doua zi.
Opium: insomnie declanşată de o spaimă puternică. Se administrează în cazul insomniei şi stărilor de agitaţie apărute în urma sevrajului de medicamente neuroleptice.
Lycopodium: somn întrerupt din cauza foamei, se trezeşte speriat. Somn neodihnitor, se trezeşte dimineaţa foarte obosit.
Thuja: insomnie în a doua jumatate a nopţii, în jurul orei 4 a.m. asociată cu somnolenţă marcată ziua. Se visează căzând ceea ce îl face să se trezească.
Pulsatilla: insomnie apărută înainte de miezul nopţii; visează mult şi se trezeşte obosită.
Gelsemium: insomnie de anticipaţie, atunci când este emoţionat din cauza unui eveniment care urmează să se întâmple. Pacient hiperemotiv, tremură din cauza efortului, spaimei sau când urmează să se întâmple ceva.
China: insomnie din cauza unor gânduri excitante şi a unor fantezii erotice. Somnul îi este tulburat de cele mai mici zgomote.

Dr. Simona Bărnuţiu

copyright - www.postamedicala.ro
51 comentarii 12 Înainte ›
0
14-02-2009, ora 22:18
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna Nick
intr-adevar tratamentul homeopat este o alternativa foarte buna in tratarea insomniilor. Si melatonina e buna, si multe altele.Ar fi indicat ca eu sa iau Kali phosphoricum sau Opium, nu stiu exact din cate am citit. Dar sper sa nu ma mai confrunt cu asa ceva. Te salut Nick,
si te pupic.
5
14-02-2009, ora 23:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna Mary!

Da, homeopatia este o alternativa fantastic de buna si voi face tot posibilul ca toti de pe forum sa stie acest fapt...din pacate, tratamentele homeopate isi fac efectul numai si numai daca sunt luate singure; nu ai voie sa ieie nici un produs homeopat cu un medicament alopat, asta din cauza interferentelor de natura energetica.

Stai linistita, nu mai ai nevoie de nimic pt. insomnie; esti foarte inteligenta si iti poti "provoca" prin diferite metode psihologice, o stare de somnolenta care in final sa se concretizeze in somn (bine-nteles, cu ajutorul puterii mintii), eu cel putin asa fac, doar ti-am spus acel exercitiu pe care-l fac.

Numai Bine si ai grija de tine.
Te pup si eu :);)
0
15-02-2009, ora 19:04
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna Nick,
as vrea sa-ti spun o problema de-a mea, desi nu e locul potrivit sa o spun aici. Si in plus e o problema intima dar n-am cui sa o spun. Asa ca te rog sa ma scuzi daca iti scriu aici problema asta. Iti spun tie fiindca stiu ca ai multe cunostinte medicale. Stii si tu ca eu iau rispolept iar unul din efectele secundare este intarzierea menstruatiei sau chiar amenoree. Ultima data cand mi-a venit a fost 25 decembrie si de atunci nimic. Probabil stii ca am fost la ginecolog pt niste dureri de burta oarecare. Mi-a facut ecograf si nu aveam nimic. Insa pe 4 februarie am sangerat putin fara sa am menstruatie. Am sangerat putin si atat. Fara alte semne de venirea menstruatiei (durere de burta, durere de sani). M-am dus din nou la ginecolog, si i-am spus ce mi s-a intamplat si a spus ca nu-si poate da seama de ce am fiindca sunt virgina. Si ca nu poate sa-mi faca, control din cauza asta. A zis sa nu ma sperii ca nu am nimic.Mi-a mai facut un ecograf si nu am nimic. Mentionez ca nu mi s-a mai intamplat sa sangerez de atunci, s-a intamplat numai pe 4 februarie. Atat. Ce ma sfatuiesti sa fac?? Cum pot sa-mi dau seama care este cauza acestei sangerari? Sa-i spun la medicul psihiatru?? O fi un efect advers al medicamentelor? O fi incercat menstruatia sa-mi vina si nu a reusit? Sa merg la un alt ginecolog ? Pot sa fac testul Papa nicolau? Iti multumesc din suflet si scuza-ma din nou ca nu am postat mesajul la locul lui. Insa nu stiam cu cine sa vorbesc, ce sa fac, cui sa ma adresez. Poate ai cunostinte si din acest domeniu.
Mai vorbim. Multa sanatate,
te pupic.:)
5
17-02-2009, ora 08:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna Mary!

Din pacate, imi cer mii de scuze dar in domeniul ginecologiei, chiar nu ma bag, asta pentru ca nu pot sa spun ca am cunostinte consolidate. Te rog sa ii spui medicului tau psihiatru si cu siguranta dansul va stii unde sa te trimita.

Este binecunoscut faptul ca, risperidona, fiind un antagonist al rec. D2 dopaminergic, determina indirect o dereglare hormonala; creste nivelul prolactinei si de aici o serie intreaga de efecte mai mult sau mai putin negative (pt femei situatia este mai roz, dar pt barbatii, este de-a dreptul foarte grava, de ce? pt ca un nivel ridicat de prolactina, scade foarte mult nivelul de testosteron si duce la impotenta si ginecomastie
(cresterea sanilor)).

Te rog sa vb cu medicul tau psihiatru foarte serios si cu medicul ginecolog actual. Roaga-l sa iti spuna ce si cum, trebuie sa fie ceva, altfel nu sangerai asa de dragul sangerarii.

Te pup si iti doresc o zi superba. Multa sanatate si fericire.
Mai vb pe mess cand intru! :);)
0
27-02-2009, ora 12:12
rio68
Nu este medic/terapeut
rio68
"Nux vomica: se trezeşte la ora 3-4 a.m. şi nu mai poate adormi din cauza grijilor legate de serviciu şi la ce are de făcut a doua zi. Asemenea persoane au stări de somnolenţă după masa de prânz, care de regulă este copioasă, iar seara se simt cel mai bine, le dispare senzaţia de somn şi încep sa îsi facă planuri pentru a doua zi. "

Ma incadrez in aceasta categorie, deci as dori sa urmez un tratament cu nux vomica. Spuneti-mi va rog ce dilutie sa iau si schema de tratament.
Multe multumiri
5
27-02-2009, ora 15:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua!

Ok, inseamna ca sunteti o persoana hiperactiva, nu este rau, dar daca luati acest preparat, veti beneficia doar de partea buna a hiperactivitatii - productivitate, sanatate fizica si psihica (agerime mintala).

Nux Vomica cel mai bine se administreaza in dilutii de 15 si 30CH, dar pentru dumneavoastra este perfect 30CH. Luati 10 granule sublingual la aproximativ 2-3 ore de ora la care va duceti in mod normal la culcare (la 18 daca va culcati la 21, 19 daca va culcati la 22, s.a.m.d.) Se iau zilnic timp de minim 1-3 luni si in acest timp nu se mai administreaza nici un alt timp de medicament chimic, nici macar algocalmin sau paracetamol. In cazuri urgente puteti lua/bea in loc de aceste analgezice, un ceai de coaja de salcie, antalgic natural.

Acest produs si orice alt produs homeopat de la BOIRON, se gaseste in orice centru naturist mare sau farmacie care are contract cu acest concern francez. Spre exemplu, Nux Vomica 30CH, o puteti gasi in lantul de farmacii Help Net din Bucuresti

Tratamentul pe 10 zile (luat zilnic cum v-am spus), va costa aproximativ 5 Ron (deci, 15 Ron pe luna - 45 Ron pe 3 luni). Un flacon contine de obicei 100 de granule.

Numai BIne, multa sanatate si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
0
27-02-2009, ora 16:17
rio68
Nu este medic/terapeut
rio68
Multumesc pentru raspuns!
Totusi, trebuie sa va spun ca urmez un tratament de lunga durata cu Ursofalk 250 mg pentru ficat si bila pe care nu-l pot intrerupe si care este de durata. Este vreo problema sa iau in paralel si Nux Vomica?
5
27-02-2009, ora 16:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Nu, nu este nici o problema, dar sa nu luati Nux la mai putin de 1-2 de Ursofalk.
Vedeti dvs. cum! Numai Bine si sa va ajute Dumnezeu sa va rezolvati cu bine problema.
0
28-08-2009, ora 21:48
AlexandraFSV.
Nu este medic/terapeut
AlexandraFSV.
Buna!as vrea sa va rog sa ma ajutati cu o problema...desi sunt inca copil(am 12 ani) de 3 ani am insomnii.in ce sens?seara ma pun in pat, 10:30 si nu am nici o stare de somnolenta...pot sta si o noapte intreaga.mama mea e suparata si am cearcane tot timpul. am renuntat la cola, pt.ca are cofeina, in camera mea e mereu placut, racoare.am urmat multe sfaturi scrise pe internet, iar pastile nu as vrea sa iau pentru ca inca sunt totusi minora si sa ajungi sa iei sedative sau alte pastile suna cam..ciudat!!nu as vrea totusi sa consider asta o boala.am fost si la medic si nu am nimic.poate fac ceva gresit in timpul zilei sau din cauza orelor de somn ca acum cu vacanta ma mai culc si la 11.deci daca este un medic, sau cineva care sa ma ajute as fii foarte bucuroasa!
0
30-08-2009, ora 17:06
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Somnul se poate induce foarte usor si fara pastile, problema este calitatea lui ! Exista multe pastile pt somn, ma refer la cele naturiste ( pt ca pe cele chimice le exclud din start ) dar eu iti recomand un ceaiurile fiindca au avantajul ca hidrateaza si detoxifica in acelasi timp si au o actiune blanda asupra organismului ! Deci iti cumperi de la un magazin naturist ceai de conuri de hamei, lavanda si tei daca doresti plus o sticluta de tincura de valeriana ! Iti faci o infuzie in care pui un varf de lingurita hamei, o lingurita rasa de levantica si un plic de tei, acoperi cana, dupa 20 de min strecori si adaugi o lingurita de miere ( fiindca hameiul e f amar ), pui pt inceput 3-4 picaturi tinctura/cana, si bei pe parcursul serii cate o gura- doua ! O sa vezi ca nu ajungi la jumatatea canii si adormi, daca nu, cresti treptat nr de picaturi la 10-15, dar nu cred ca o sa fie nevoie !
Cu timpul poti sa mai combini plantele in functie de cum te simti : hamei + lavanda, doar lavanda + tei, cu sau fara tinctura ! Poti incepe cu combinatia asta din urma ! Sanatate !
5
31-08-2009, ora 19:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stevens, din pacate valeriana administrata mai mult de 3 saptamani deregleaza zona gastrica, teiul este contraindicat barbatilor pt ca produce impotenta, iar hameiul are efecte estrogenizante si destabilizeaza raportul dintre testosteron si estrogen, putand sa provoace chiar ginecomastie!

Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
01-09-2009, ora 23:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Buna Nick ! Ai dreptate in ce priveste valeriana, mai mult, pot sa-ti spun ca un tratament sustinut cu valeriana ( adica dimimeata, amiaza si seara ) sub orice forma ( ceai, tinctura sau pastile ) nu trebuie sa dureze mai mult de 10 zile dupa care trebuie facuta o pauza ! Insa asta nu inseamna ca trebuie sa facem fobie si la plante medicinale, dupa cum stii cam 90 % din pastilele naturiste pt somn sau anxietate contin unul sau amandoua plantele ( valeriana si hamei ) ! Tinctura asta plus plantele de mai sus si altele ( talpa-gastii, maghiran, sanzaiene, angelica..) nu trebuie sa lipseasca din arsenalul nici unui insomniac sau anxios ! Valeriana si talpa-gastii ( acelasi principiu activ dar de 3 ori mai puternic in talpa gastii ) sunt pricipalul remediu natural in Distonia neurovegetativa de care vad ca se plange o tot mai multa lume !
Am avut grija si cu dozajul, de la mine nu o sa auzi enormitati de genul " 100 de picaturi la culcare " cum am citit in unele publicatii..si nici macar o lingurita de tinctura cum se recomanda destul de frecvent pt tulburarea asta !

Despre tei !..ce sa zic..intamplator l-am recomandat unei tinere domnisoare, insa nu cred ca si-a distrus vreun barbat prietenia sau casnicia din cauza lui ! :) Cand se va intampla asta eu ma voi bucura..inseamna ca se foloseste fitoterapia pe scara larga ! :))

Hameiul este hipnotic, anxiolitic, antiobsesiv ! si.. AFRODISIAC in functie de doza spun cartile ! Dar deseori are acest efect si la doze f mici ! Tu l-ai incercat ? Cred ca o sa ai surprize !..Oricum mersi ca ai deschis subiectul (cu plantele ) si topicul in sine, demult vroiam sa public niste remedii homeopate pt insomnie in mare cam aceleasi dar dintr-o perspectiva putin diferita !

Numai bine si multa sanatate !
5
02-09-2009, ora 13:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Multumim pt. informatii, esti o persoana foarte informata si serviabila, thanks man;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
02-09-2009, ora 14:53
AlexandraFSV.
Nu este medic/terapeut
AlexandraFSV.
va multumesc ca ma ajutati.totusi am inceput sa beau ceaiuri si e mai bine.mult mai bine!
0
23-01-2010, ora 16:33
deyuta
Nu este medic/terapeut
deyuta
Buna,
Am si eu o insomnie de 1 an jumate ma trezesc noaptea la 2-3 noaptea si nu mai pot adormi si a doua zi sunt foarte obosita am luat si anidepresive( remeron), nu prea mi-au folosit acum iau xanax sau dormicu (nu tot timpu) cand nu dorm, incerc sa-l evid da dependenta, am incercat si pe baza de plante dar nu da rezultate.Am citit despre Nux Vomica pot sa-l iau si eu si cum trebuie luat.
Multa sanatate!!!
5
27-01-2010, ora 07:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Vă rog să consultaţi un medic homeopat, pentru a vă recomanda un remediu constituţional. Nux Vomica este un remediu foarte bun, dar nu se administrează fără a vă fi analizate simptomele de către un homeopat, pentru că riscaţi activarea unor stări neplăcute. Diluţia şi frecvenţa administrării vor fi stabilite tot de homeopat, nu de dvs. sau de către cineva care nu cunoaşte nimic legat de fiziologia (perturbată) somnului dvs.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)
0
09-03-2010, ora 15:34
victorasul
Nu este medic/terapeut
victorasul
Nick- Nu ma pot abtine dupa ce am citit cele de mai sus, tu chiar esti extraordinar de pregatit. Ti-am cerut si eu ajutorul in legatura cu insomnia, cred ca ma incadrez ca si rio68, pe la ora 3 dupa cum am spus si in comentariul anterior nu mai pot dormi, dar nu din cauza grijilor de adoua zi. Iti ceream parerea daca pot lua 5htp acum te intreb despre Nux Vomica.
rio68 te rog sa-mi spui si mie cum te simti dupa tratamentul prescris de Nick.
Numai bine,
victorasu de 51 ani.
5
17-03-2010, ora 16:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Nu sunt extraordinar de pregătit, dar vă mulţumesc pentru aprecierile supraestimate. Informaţiile cu privire la "Tratamentul individualizat al insomniei", cele din primul posting al acestui topic, după cum am şi precizat în josul paginii, îi aparţin doamnei dr. Simona Bărnuţiu, nu mie, deci, dânsei i se cuvin aprecierile dvs.
În ceea ce priveşte administrarea remediului Nux Vomica, după cum am mai spus, nu se administrează fără analizarea anamnezei de către un medic homeopat, pentru că fără fără acea studiere analitică, medicul nu poate să vă recomande cu precizie diluţia corectă a remediului, frecvenţa de administrare a acestuia şi, mai ales, intervalul de timp în care remediul trebuie administrat.
Şi totuşi, luaţi 5 granule de Nux Vomica 9CH (sub limbă, sublingual; lăsaţi-le să se topească), cu 30 de minute înainte de masă şi cu 1 oră înainte de culcare, timp de maxim 7 zile. În tot acest timp, vă rog, nu consumaţi alcool, cafea, tutun şi mâncare condimentată în exces. Nu continuaţi administrarea după cele 7 zile, consultaţi un medic homeopat!!!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
18-03-2010, ora 03:59
eueututu999
Nu este medic/terapeut
eueututu999
ajutor! nu pot sa dorm!stau toata noaptea in pat pana dimineata si nu adorm :( si emotii fara motiv, imi aud bataile inimi cand stau cu capu pe perna. urgent va rog
5
18-03-2010, ora 16:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Eueututu999,

Cu ce v-am/v-aş putea fi de folos? Detaliaţi-vă simptomatologia actuală şi antecedentele medicale. Indicat ar fi să consultaţi un medic (care practică alopatia sau naturopatia, după preferinţe).

Numai bine şi însînătoşire grabnică:)
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
21-04-2010, ora 21:29
anca alexandra
Nu este medic/terapeut
anca alexandra
Mr. Nick

In urma cu 3 luni, dupa o despartire traumatica m am ales cu o insomnie ingrozitoare si mai ales o anxietate la fel de urata, practic devenisem hiperactiva si nu puteam sa ma relaxez. Tratamentul prescris de psihiatru a fost urmatorul : 3, 4 luni Zyprexa, 2, 5 doza unica seara si Anxiar in caz de nevoie.Atunci, fiind disperata si dorind sa fac orice sa scap de simptome am acceptat si am inceput acest tratament desi am citit prospectul la Zyprexa si m am cam speriat putin vazand ca e un antipsihotic atipic. Mi am amintit atunci ca doctorul mia zis ca imi va da ceva care sa imi stabilizeze gandirea si sentimentele avand in vedere ca diagnosticul a fost cel de soc posttraumatic (fusesem lovita) si incepeam o viata noua, pe alte coordonate.
Tratamentul a avut un efect foarte bun, dormeam bine, ma simteam excelent, euforica chiar dar am vrut sa scap mai repede de pastile asa ca dupa 1 luna si jumatate am redus cantitatea de Zyprexa (jumatate de 2, 5) timp de 10 zile apoi un sfert la 2 zile cam 2 saptamani. Stiind ca astfel de medicamente nu se reduc brusc am inceract sa le scot astfel din organism, ce i drept nerespectand intreaga perioada a tratamentului prescris. Am vrut sa ma fac bine fara ele. In prima saptaman care a urmat dupa ce le am oprit definitiv am observat o depreciere a acalitatii somnului, cu vise foarte vii si stresante uneori, am devenit putin mai agitata, tonusul a scazut si chiar devenisem usor deprimata. In a doua spatamana a inceput cosmarul numit insomnie desi nu mai eram atat de deprimata si eram mai linistita ziua, noaptea nu puteam sa dorm decat 2 ore chinuite apoi deloc.
Singurul lucru la care m am gandit a fost ca poate fii o insomnie de rebound datorata opririi tratamentului cu Zyprexa. Le am scos din corp prea repede? Trebuia sa continuu tratamentul? Nici nu stiu ce sa fac acum.Stiu doar ca nu vreau sa iau ceva care sa imi creeeze dependenta sau simptome de retragere. Oare cata rabdare trebuie sa am si in cat timp imi voi recupera somnul natural ? Problema e ca m am si panicat pentru ca nu stiam ce se intampla cu mine si de ce a revenit insomnia atat de drastic. Am devenit foarte nelinistita si anxioasa mai ales seara, efectiv imi e groaza sa ma bag in pat si sa ma lupt cu somnul care nu apare. Ce imi recomandati?
0
23-04-2010, ora 23:46
imary
Nu este medic/terapeut
imary
Pentru insomnie, ar mai fi : melatonina, passiflora (nu da dependenta, deci se poate lua timp indelungat fara probleme si la trezire, scrie in prospect, nu apar fenomene ca cele pe care le induc medicamentele de sinteza), gemoderivatul de tei argintiu (am citit undeva ca ajuta in cazul dependentelor date de medicamentele sintetice hipnotice sau tranchilizante), roinita, sedocalm (Plantavorel).
Stiu pe cineva care nu mai putea dormi fara Alprazolam, l-a redus cate putin in timp si acum ia doar melatonina.
5
02-05-2010, ora 22:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat, stimată d-nă Anca!

Stimată d-nă, orice eveniment/circumstanţă/situaţie/conjunctură, care este considerat/ă negativ/ă de către dvs., care vă şochează, lasă amprente în subconştient şi produce stres posttraumatic.
Lovitura/Loviturile pe care aţi/le-aţi primit-o/primit v-au destabilizat statusul mentalo-psihic, adică gândirea şi sentimentele, ceea ce a generat o reflectare somatică a acelei destabilizări. Principalul factor stresor - amintirea neplăcută şi, probabil, retrăirea ei - v-a determinat stări anxioase, tensiune mentalo-psihică, hiperactivitate şi insomnie, printre altele, ca de altfel şi unele perturbări subtile energetice (orice altercaţie produce perturbări energetice).
Tratamentul prescris de medic v-a ajutat foarte mult, dar l-aţi discontinuat înainte de stabilizare completă şi, cel mai important, l-aţi discontinuat relativ incorect. Nu aţi acordat mai mult timp de acţiune farmacologică, timp prestabilit, şi stările neplăcute au reapărut.

...
Sugestie: Ar fi indicat să consultaţi un medic homeopat, pentru a vi se analiza anamneza şi pentru a primi o schemă terapeutică. Homeopatia vă poate ajuta în procesul de stabilizare psihosomatică. Dacă nu doriţi să consultaţi un medic homeopat, vă rog să reconsultaţi medicul care v-a prescris tratamentul cu Zyprexa. Dânsul vă va reexamina şi, cel mai probabil, va revizui şi conduita medicală.
Până ajungeţi la medic puteţi lua remediul "Herbal Insomnia" de la Natures Harmony, 1-2 comprimate seara, administrate ocazional. :)
...


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică:)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
5
04-05-2010, ora 02:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.S. - Revin cu o completare. Dacă nu puteţi lua suplimentul Herbal Insomnia, vă rog să luaţi extract din muguri de tei argintiu. 50-70 de picături, în puţină apă, cu 30 de minute înainte de culcare. NU combinaţi acest preparat cu hipnotice, benzodiazepine, antidepresive sau neuroleptice.


Toate cele bune!
0
04-05-2010, ora 20:45
dddd
Nu este medic/terapeut
dddd
Salut Nick,

Hai ca vb si la aceasta sectiune.care este exercitiul care il faci ca sa poti adormi ?

Cu stima
Ionut
0
08-05-2010, ora 22:16
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna seara d-le Nick,
Haideti ca m-am ratacit un pic, nu mai gasesc topicul unde am discutat noi despre sora mea...poate m-ajutati, va rog.
Multumesc anticipat !
Cu stima,
Gabriel
5
09-05-2010, ora 06:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Gabriel, acesta este topicul pe care îl căutaţi:
http://forum.romedic.ro/prod/anxietate, _atacuri_de_panica...sau_alt_ceva?_040206.html/3

Cu multă plăcere,
Mr. Nick :)

.

Stimate d-nule Ionuţ, vă voi răspunde şi dvs. în câteva minute :) Mulţumesc pentru înţelegere!
Scriu mai încet decât în mod normal, pentru că...motivul se numeşte oboseală cronică.


Cu respect,
Mr. Nick:)



Toate cele bune!
5
09-05-2010, ora 06:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ufff, îmi cer scuze, dar nu am timp suficient să vă scriu exerciţiul, d-nule Ionuţ (trebuie să mă pregătesc pentru a pleca la biserică). Am uitat pe moment că astăzi este duminică. Vă scriu metoda astăzi, cel târziu mâine (sper să nu uit).
Vă mulţumesc pentru înţelegere!


Cu respect,
Mr. Nick ;)
0
17-05-2010, ora 09:48
imary
Nu este medic/terapeut
imary
Pentru insomnie, ceai de ciubotica-cucului-*




(*modificat de administrator)
5
01-07-2010, ora 03:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Ionuţ, am uitat să vă public exerciţiul atunci când v-am primis, îmi cer iertare.
De fapt, am mai multe exerciţii pe care le-am gândit şi dezvoltat în scopul tratării insomniei de adormire - cea care nu este cauzată de vreo disfuncţie organică, ci doar de un factor psihologic :)
Unul dintre ele, cel mai eficace, se numeşte exerciţiul movimentului mentalo-imagistico-emoţional cu lentoare. Este destul de dificil de pus în practică, dar poate să aibă capacitatea de a crea o tendinţă la adormire mai facilă (l-am conceput într-o perioadă în care am avut o greutate de a adormi). Nu îl veţi putea găsi pe internet, pentru că îmi aparţine (nu l-am publicat niciodată, dar îl voi publica prin intermediul unei cărţi).

Pe scurt vorbind, persoana care adoarme cu dificultate, care suferă de o tulburare de somn nedependentă de vreun dezechilibru biochimic, trebuie să-şi revizuiască igiena somnului; o igienă care implică:
- crearea unei ambianţe plăcute (camera trebuie să aibă un decor odihnitor, patul trebuie să fie confortabil, iar temperatura din cameră trebuie să fie cuprinsă între minim 18 grade şi maxim 19-21 de grade);
- mediul ambiental din cameră trebuie să fie cât mai întunecat şi lipsit de zgomot. Dacă totuşi nu se respectă această regulă, se recomandă folosirea unei măşti de ochi şi a unor dopuri de urechi (zgomotul perturbă exerciţiul).
Exerciţiul, în linii mari, se bazează pe principiul mişcării mentalo-imaginare, care are capacitatea de a conduce la un tip de emoţie lentă (o emoţie care se produce relativ facil şi care are o propagare lentă la nivelul conştientului - (creierul cognitiv). Această propagare realizată de gânduri, prin traiectorie specifică, adică direcţionare voluntară, poate să producă impulsuri dinamice prin care se activează zona subliminală (subconştientul - creierul emoţional). Prin autosugestie specifică se poate produce relaxarea profundă, urmată, bineînţeles, de somn :-)
Nu pot să vă scriu esenţa exerciţiului pentru că mi-e teamă să nu fie plagiată - v-am scris doar introducerea (dacă va fi plagiat exerciţiul, nu voi mai avea cum să-l public în cartea la care voi începe să lucrez). Dacă mai sunteţi interesat de exerciţiu, vă rog să-mi faceţi cunoscută această interesare prin intermediul unui e-mail. Mulţumesc pentru înţelegere!


Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
P.S. - Cum vă mai simţiţi?
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul