Tratamentul homeopatic în candidoză

20-07-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Candidoza este o afecţiune provocată de un fung (o ciupercă), care se găseşte într-o mică cantitate în tubul digestiv uman, fiind un participant (printre mulţi alţii) în procesul de digestie umană. Multiplicarea acestei ciuperci se produce în situaţia în care supravieţuirea ei este ameninţată. Atunci ea eliberează în cantitate mare spori, din care ies alte ciuperci şi astfel invadează suprafeţe întinse ale mucoaselor. Tratamentele cu antibiotice, indiferent de motivul pentru care sunt indicate, reprezintă cauza nr. 1 a candidozelor digestive, locale sau sistemice.
Oboseala, suprasolicitarea, fumatul şi consumul de alcool sunt alţi factori favorizanţi în apariţia candidozelor, întrucât ciuperca preferă mediul acid al organismului omenesc, pe care îl creează aceste obiceiuri sau circumstanţe.
În tratamentul unei candidoze, indiferent de localizarea acesteia, este esenţială re-echilibrarea dietei şi a stilului de viaţă. O alimentaţie mai blândă, lipsită de acidifiante şi substanţe chimice de sinteză, precum şi mai multă odihnă şi relaxare - sunt esenţiale în reuşita tratamentului.
Homeopatia propune un remediu tip nosod, preparat chiar din Candida albicans, numit Candida. Schema pe care o folosesc frecvent la cabinet, în candidoza vaginală, dar şi în candidozele bucale este o schemă cu diluţii "în scară", crescătoare, din preparatul homeopatic Candida.
Astfel, folosesc trei diluţii succesive ale preparatului.
Pot începe cu Candida CH5, 3 granule o dată pe zi, zilnic, 2-3 săptămâni, apoi Candida CH7, 3 granule o dată pe zi, zilnic, alte 3 săptămâni şi Candida CH9, 3 granule o dată pe zi, alte 3 săptămâni.
În cazul unei infestări masive, cu simptome supărătoare, se poate continua cu diluţiile mai mari, Candida CH15 şi Candida CH30, pentru alte 3 săptămâni fiecare.
Dacă lipsesc unele dintre diluţiile de mai sus din farmacie, pot alege oricare trei diluţii succesive disponibile (7, 9, 15 sau 9, 15, 30). Rezultate bune se obţin cu oricare dintre aceste combinaţii.
Dacă această schemă homeopată se asociază cu remediul homeopatic de constituţie sau de stare al persoanei, at în urma unei consultaţii medicale minuţioase, şansele de succes sunt cele mai mari.
Tratamentul homeopat se poate asocia foarte bine cu schemele de Extracte gemoterapice sau cu preparate fitoterapice tip Mira sau Plantagingival (Plantextrakt) în situaţia localizării bucale a Candidozei.
Nu trebuie uitat însă, că esenţial pentru rezultatul bun al tratamentului unei candidoze rămâne reechilibrarea stilului de viaţă al persoanei - pentru că dezechilibrul imunităţii locale şi al pH-ului mucoaselor şi al sângelui au fost cele care au permis apariţia bolii.

Dr. Sorina Soescu

copyright - www.postamedicala.ro
25 comentarii
0
20-07-2009, ora 17:36
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Excelent post, Nick !
3
22-07-2009, ora 19:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Daaaaaaaaa; multumesc! Nu am facut decat sa postez ceea ce un briliant medic a postat pe un alt site, dar am considerat ca Romedicul este forumul medical no. 1 din Romania, si asa au mai multe persoane ocazia sa descopere aceste scheme terapeutice!
0
10-04-2010, ora 01:45
simonika23
Nu este medic/terapeut
simonika23
buna ziua, acest remediu este acelasi cu candidinum, sau sunt diferite? am gasit ceva postari despre ele pe diferite site-uri insa nu face referire cum ca ar fi vorba despre acelasi remediu...
0
10-04-2010, ora 01:52
simonika23
Nu este medic/terapeut
simonika23
si inca ceva, unde gasesc acest remediu? deoarece am intrebat la diferite farmacii si s-au uitat farmacistele la mine cam ciudat, se pare ca nu auzise de asa ceva din pacate. daca stiti in Iasi la ce farmacii se gaseste mi-ati fi de mare ajutor. Are ceva daca il iau concomitent cu un detoxifiant pentru organism ( colon help) si acidophilus?
3
14-04-2010, ora 18:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată d-nă, remediile sunt diferite. Ambele au un regim de vânzare destul de redus. Se găsesc foarte greu şi în diluţii limitate, chiar şi în capitala României, Bucureşti.
Vă rog, dacă puteţi, consultaţi un medic homeopat din Iaşi (poate ştie dânsul o farmacie de unde pot fi procurate remediile cu acest specific). Un astfel de medic poate fi consultat în cadrul cabinetului medical Tri-nis :-)

...
Cabinet medical TRI-NIS
Adresa: Str. Vasile Lupu, nr. 26-28 (Clinica Sanoptic - demisol)
Telefon: 0232.218.112
...

Aveţi nevoie de un astfel de consult, pentru a vedea dacă sunteţi compatibilă cu remediile homeopate pe care doriţi să le luaţi. Remediile pot fi asociate cu Acidophilus şi ColonHelp, dar la intervale de timp distante (administraţi-le la minim 1 oră diferenţă).


Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
16-04-2010, ora 22:53
simonika23
Nu este medic/terapeut
simonika23
multumesc mult pentru raspuns, deja am fost la un medic homeopat in iasi, m-am interesat pe internet si am fost la doamna doctor Mihaiela Ichim, daca ati auzit de ea. Mi-a dat un remediu numit dulcamara 50 M si am inceput sa iau de trei ori pe zi cate 3 bilute de alea mici, poate ma ajuta Dumnezeu si scap. Toate cele bune va doresc
3
17-04-2010, ora 17:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Simonika, să fiţi binecuvântată şi să vă însănătoşiţi grabnic :)
Cu iubire,
Mr. Nick.


P.S. - Am auzit de d-na Ichim :)
0
03-11-2010, ora 18:33
roxana maria
Nu este medic/terapeut
roxana maria
Pentru simonika23: Sunt curioasa daca acel tratament pe care ti l-a prescris a dat vreun rezultat pozitiv la tine. Si eu ma lupt cu candida de ceva anisori si vrea sa merg pe mainile unui homeopat!
0
03-11-2010, ora 20:35
simonika23
Nu este medic/terapeut
simonika23
Din pacate nu am terminat tratamentul, am luat vreo 2 luni si trebuia sa continui dar a trebuit sa plec din tara si am intrerupt :(. Inbunatatiri au fost si inca semnificative nu m-a mai deranjat vreo 4 luni ( vara asta) insa am revenit la alimentatia nesanatosa ca nu am avut timp sa am grija la ce mananc si mi-a revenit. Acum vreau sa tin un regim in adevaratul sens al cuvantului impotriva candidozei si cu suplimente si tot ce trebuie, si o sa merge pe varianta holistica si am incredere ca o sa scap :).Chiar daca mergi la homeopat tot trebuie sa ai grija si la alimentaie si sa iei si vitamine( poti sa te interesezi mai mult pe internet), ca altfet mergi degeaba, homeopatia e buna dar depinde si de tine. Eu am comandat o carte de pe internet de la doamna Rodica Bogdan ( nu e scumpa 40 ron) si iti zice acolo pas cu pas ce trebuie facut si ce homeopate sa iei. Iti dau un site in caz de vrei sa te interesezi
---------*.Eu am inceput deja regimul, este un picut cam drastic dar daca intradevar vrei sa scapi trebuie sa te tii de el, eu am de gand sa ma tin, iar odata ce termini nu trebuie sa revii la vechile obiceiuri ci sa iti pastrezi noile obiceiuri sanatoase pe care o sa le dobandesti.O sa te las pe tine sa te documentezi si sa tragi concluziile care crezi ca sunt bune pentru tine. O zi buna si insanatosire grabnica

(*modificat de admin)
0
16-03-2011, ora 16:27
aiustia
Nu este medic/terapeut
aiustia
Buna ziua.
Sufer de Candida de mai bine de 4 ani. Este localizata atat la nivel bucal, cat si la cel vaginal. De asemenea, prezint si la unghiile de la picioare semne ale acestie ciuperci.
Am urmat nenumarate tratamente impotrivate aceasteia, trecandu-mi pe moment cu Nistatina la nivel bucal si cu o combinatie de medicamente la nivel vaginal, insa au tot fost prezente recidive.
Doresc sa incerc un remediu homeopat, pentru ca aceasta pare cam ultima solutie pentru mine. Am inceput sa elimin din alimentatie zaharul si painea (drojdia) - pe cat posibil.
Am achizitionat de la farmacie granulele homeopatice Candida CH 200, impreuna cu o pasta de dinti homeopatica (m-am informat in legatura cu substantele si alimentele care trebuiesc evitate in timpul tratamentului).
Doresc sa va intreb ce gramaj/ cate granule si la ce einterval de timp ar trebui sa iau acestea granule avand in vedere situatia mea.

Doresc sa va intreb la cat timp se poate incepe un nou tratament homepatic, insa de aceasta data pt Stafilococ.
De aseamenea, doresc sa va rog intreb daca vitaminele pentru par/ unghii/ piele, sunatoarea, cordyceps-ul etc trebuiesc eliminate din alimentatie pe parcursul acestui tratament. Mai mult, daca mi-ati putea indica ceva mancaruri pe care totusi le-as putea consuma, as fi recunoascatoare, pentru ca din cate am citit, nu imi raman prea multe alternative.

Va multumesc anticipat.
3
04-05-2011, ora 23:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă Aiustia, candidoza dv. internă şi externă ar trebui investigată direct de către un medic homeopat. Tratamentul cu remediul homeopatic Candida CH se administrează, de regulă, în combinaţie cu un remediu constituţional, sau, dacă medicul preferă, poate să vă recomande doar un singur remediu, respectând organigrama homeopatiei unitare.
Candida CH 200 este mult prea puternică, cel puţin pentru început!
Schema în scară, în care se creşte diluţia progresiv şi nu numai, este cea mai eficientă, expunându-vă mai puţin la apariţia unor efecte adverse normale, adică expunându-vă mai puţin la înrăutăţirea aparentă a stării de sănătate, apărută pe fondul vindecării prin propria forţă de reacţie a organismului dv..

Un tip de schemă în scară este şi aceasta: Candida CH5, 3 granule seara, zilnic, până la terminarea flaconului, urmată de Candida CH7, 3 granule seara, zilnic; după ce se termină şi cel de-al doilea flacon se va trece la Candida CH9, 3 granule zilnic, seara, până la terminarea flaconului.
Dacă simptomele sunt foarte intense, atunci se pot administra cele trei diluţii joase de Candida de 2 sau 3 ori pe zi, zilnic, trecerea spre diluţia superioară făcându-se într-un interval mai scurt de timp. Scara de diluţii se poate continua cu Candida 15 şi 30 CH, dacă este necesar, în funcţie de simptomele pacientului, evoluţia sa şi răspunsul la tratamentul anterior.
_

● Remediile homeopatice, ca să-şi conserve puterea, trebuie păstrate în flacon bine închis, departe mai ales de mirosuri tari (tutun, mentă, parfum etc). Flaconaşele conţin biluţe albe (remediile propriu-zise). Acestea nu trebuie manevrate cu mâna sau cu obiecte metalice (ex linguriţe), ci numai cu plastic sau hârtie. Când le luaţi cel mai simplu este să folosiţi căpăcelul flaconului.
● Când luaţi remediile trebuie să nu fi mâncat cel puţin 2 ore înainte. Acest lucru e valabil şi pentru orice lichide care sunt altceva decât apă (ex: suc, ceai). Remediile se pun sub limbă şi se vor topi singure în câteva minute. După 1/2 de oră de la luarea remediilor puteţi mânca şi bea. În ziua in care luaţi remedii nu beţi cafea şi alcool şi nu folosiţi mentă sau muşeţel sub nicio formă (de exemplu: pastă de dinţi, gumă de mestecat).
● În cazul în care aţi uitat vreuna din regulile de mai sus, mai ales cea privitoare la interdicţia cafelei şi mentei, consideraţi că remediul a fost antidotat - consideraţi că l-aţi luat degeaba - şi luaţi-l a doua zi în mod corect.
_

" Doresc sa va intreb la cat timp se poate incepe un nou tratament homepatic, insa de aceasta data pt Stafilococ.
De aseamenea, doresc sa va rog intreb daca vitaminele pentru par/ unghii/ piele, sunatoarea, cordyceps-ul etc trebuiesc eliminate din alimentatie pe parcursul acestui tratament. Mai mult, daca mi-ati putea indica ceva mancaruri pe care totusi le-as putea consuma, as fi recunoascatoare, pentru ca din cate am citit, nu imi raman prea multe alternative "

- Vitaminele pentru păr se pot lua, dar sunătoarea şi cordycepsul nu se pot lua.
La cât timp se poate începe un nou tratament homeopatic pentru o specie de stafiloccoc, ca de altfel şi ce mâncăruri puteţi consuma, mă tem că numai un medic homeopat vă poate spune cât mai corect, pe baza examinării holistice a multor particularităţi a funcţionalităţii organismului dv. În general, timpul de începere a unui nou tratament este scurt, iar în ceea ce privesc mâncărurile, ar fi indicat să consumaţi preparate necondimentate şi cât mai ne-E-urizate şi neprocesate termic, cât mai naturale, făcute în casă, nu cu multă sare. Evitaţi dulciurile şi sucurile carbonatate de tipul coca-cola, fanta, sprite etc.; nu consumaţi alimente şi lichide acre, ca de altfel şi alimente şi/sau lichide fierbinţi (temperatura de consumare să fie optimă, nici foarte rece sau rece, dar nici fierbinte sau caldă, ci temperată). Evitaţi lactatele foarte grase şi repasteurizate. Mâncaţi cât mai multe supe de zarzavaturi. Puteţi mânca şi cereale integrale, ca de altfel şi paste făinoase integrale. Evitaţi produsele din carne procesată (mezelurile, în special), produsele de rotiserie şi patiserie. Puteţi consuma seminţe şi nuci!
_

Consultaţi un medic homeopat!
4
04-05-2011, ora 23:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum - Puteţi mânca şi carne de vită, peşte şi curcan, ca de altfel şi lapte de capră!
_
Cu respect,
Nick
0
26-05-2011, ora 15:38
Yvonne
Nu este medic/terapeut
Yvonne
Buna ziua!
In urma unei operatii, sunt pe tratament cu antibiotic (augmentin). Pot sa fac tratamentul homeopatic pentru cadidoza concomitent? In plus mi s-a dat nizoral si crema lomexin.
Va multumesc!
0
17-08-2011, ora 04:27
oanaraluca95
Nu este medic/terapeut
oanaraluca95
de la candida se poate murii???sunt foarte speriata sar putea sa am si eu
3
18-08-2011, ora 19:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Yvonne, nu prea este indicată asocierea antibioterapiei cu homeopatia, dar în unele cazuri speciale se acceptă o astfel de asociere.
Consultaţi-vă cu medicul dv. homeopat!
Graţie şi binecuvântări divine,
Nick
3
18-08-2011, ora 19:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă OanaRaluca95, candida poate să ucidă un om numai în condiţiile în care este foarte invazivă; când produce o candidoză sistemică pe fondul existenţei unei agranulocitoze, de exemplu, adică atunci când infectează un organism uman în totalitate, în condiţii în care sistemul imunitar este foarte slăbit, aproape inexistent.
NU este cazul dv.!
Consultaţi medicul.
Graţie şi binecuvântări divine,
Nick
0
11-01-2012, ora 23:48
Iuliannu
Nu este medic/terapeut
Iuliannu
Interesant post. Eu am scapat de curand de candida, dar continuu sa citesc despre posibile tratamente şi am tot găsit foarte multe informaţii interesante, dar site-ul ------* m-a ajutat enorm. Am urmat sfaturile din cartea dupa site si in cateva zile am fost ca nou.

(*modificat de admin)
0
22-03-2012, ora 16:26
emil1979
Nu este medic/terapeut
emil1979
buna am candida de cativa ani si in timp sa agravat...de vreo 3 saptamani a ainceput sa ma doare foarte rau articulatiile genunchilor in asa fel incat nu mai pot sa alerg...ati putea sa imi spuneti ce sa fac ca sa scap de candida?am inteles ca vaccinul ibc10 nu se mai fabrica, exista altceva asemanator sau ceva care sa ajute ? -
0
22-03-2012, ora 16:28
emil1979
Nu este medic/terapeut
emil1979
am incercat o gramada de tratamente, chiar si spray "yeastrol" am dat pe el un pret destul demare si nu are niciun efect, desi spuneau ca e ok
0
14-01-2013, ora 21:56
cristina_moro
Nu este medic/terapeut
cristina_moro
Buna seara dl Nick,

Am citit sfaturile dvs. cu privire la aceasta problema cu care multi ne confruntam si singura solutie mi-a ramas acest Candidin (eu urmand multi ani la rand tratamente care s-au dovedit eficiente doar pentru scurta durata.
Acest medicament homeopat unde il pot gasi in Bucuresti ??
Avand in vedere ca este o candida (2 episoade pe an ) de vreo 10 ani ce concentratie si schema ar trebui sa incerc ??
In cazul in care nu puteti da un rasp exact va rog sa-mi recomandati un medic avand in vedere ca eu nu cunosc aici.


V-as fi profund recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati.

Este groaznic, si numai cine a trecut prin asta ma poate intelegere.


Multumesc anticipat !
0
18-02-2013, ora 19:40
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
candidoza se datoreaza in principal ficatului gras si litiazei biliare, tratament de dezintoxicare al dr Soescu tratament ficat si regim alimentar pana la disparitia simptomelor
0
18-02-2013, ora 19:44
cristina_moro
Nu este medic/terapeut
cristina_moro
insa cei care nu au probleme cu ficatul sau litiaza biliara, ce alte cauze pot fi ??

multumesc
0
22-02-2013, ora 16:08
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
@cristina_moro in principal obezitatea, alcolismul sau hepatitele, prezenta antigenului.
0
04-03-2016, ora 12:02
Monick81
Nu este medic/terapeut
Monick81
Va rog din suflet sa ma ajutati...il caut pe domnul Scarface pentru niste sfaturi f.f. importante! Adresa mea este----*
Va Multumesc!!!

(*modificat de admin)
0
06-11-2018, ora 14:33
Nutritionist-Terapeut Andrei Enuta
Identitate neconfirmată
Nutritionist-Terapeut Andrei Enuta
Buna ziua,

Bila secretata de ficat (din vezica biliara) este principalul instrument al organismului contra candidei intestinale. Atunci cand aceasta este insuficienta, iar aciditatea la nivel intestinal este mare, ciuperca se dezvolta nestingherit.
Atuncti cand vorbim de candidoza genitala, se stie deja ca poate aparea datorita administarrii de antibiotice, datorita folosirii de sapunuri dure care schimba PH ul genital ( ciupercile in general prefera mediul acid), precum si infectari diverse.
Candida iubeste de asemenea zaharul, pentru ca acesta este in general generator de aciditate in organism. De aceea un regim alimentar cu foarte putin zahar, cu o alimentatie diversificata si bogata in legume (care sunt alcaline) si fructe (care genereaza alcalinitate), pot fi de real ajutor, bineinteles alaturi de medicamentele antifungice recomandate de medic.

Cu stima
Andrei Catalin Enuta
Nutritionist Terapeut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  •