Tratamentul cu Augmentin nu da rezultate.

20-05-2012
Mihai102
Nu este medic/terapeut
Mihai102
Fetita mea in varsta de 4 ani si 5 luni are imunitatea foarte scazuta, din care cauza mi-a racit facand complicatie cu bronsita si chiar pneumonie la un moment dat, in fiecare luna din toamna si iarna trecuta.
Bronsita 'de servici' pentru aceasta luna a debutat miercuri - 16 mai, manifestandu-se la inceput cu tuse uscata dar nu foarte deasa, de aceea nu i-am dat prea mare importanta pana in noaptea de miercuri spre joi cand mi-a facut prima data febra 39. Joi am dus-o la medicul pediatru care i-a prescris pentru a nu stiu cata oara acelasi Augmentin, spunand ca are rosu in gat si bronsita. Joi seara am inceput sa-i dau 5 ml augmentin la 12 ore + nurofen intercalat cu panadol tot cate 5 ml din 4 in 4 ore. De ce asa des ? Pentruca febra nu-i scade decat pentru o ora doua dupa ce ai dau panadolu sau nurofenu si dupa acest scurt interval de timp incepe din nou sa urce ajungand chiar la 40, sambata dimineata pe la ora 2 AM. Si inca ceva, tusea seaca in loc sa devina productiva, e pe zi ce trece parca mai virulenta, mai deasa, mai seaca. Sant exasperat. Nu stiu ce sa-i mai fac, ajutati-ma va rog !
4 comentarii
0
20-05-2012, ora 11:05
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ar putea fi vorba despre o etiologie virala, caz in care administrarea antibioticului nu face decat sa previna o suprainfectie bacteriana. Avand in vederea recidivele frecvente, ne gandim la un teren asmatic si, de asemenea, iti recomand si un test al sudorii ( sa excludem fibroza chistica).
In plus, ar fi bine sa consulti si un medic homeopat. Daca esti din Bucuresti, iti recomand pe domnul doctor Sorin Cadar.
Pentru simptomatologia descrisa, putem asocia la antibiotic si Panadol, urmatoarele remedii homeopatice: Ferrum phosphoricum 9 CH -5 granule de 4 ori pe zi, Ipeca 9CH -5 granule de 4 ori pe zi, Belldonna 9 CH( daca febra se insoteste de transpiratii ) - 5 granule de 4 ori pe zi, Chamomilla 15 CH de 2 ori pe zi; GRANULELE SE DIZOLVA intr-o lingura cu apa, nu se administreaza ca atare la copii mici ; administrarea remediilor homeopatice se face pana cand simptomatologia se remite plus inca 2 zile; numai bine
0
20-05-2012, ora 19:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu e un secret ca Augmentinul de multe ori e apa de ploaie.Cumpara-i un sirop Unasyn si un Erdomed sirop...deci ai 4 zile de Augmentin, ii mai poti da 3 zile de Unasyn...vei vedea efectul benefic chiar de a doua zi...Ceai cu lamaie si miere de albine..Mai multe sucuri naturale de fructe [ facut in casa cu mar, banana, portocala, kiwi, putina apa si miere de albine -toate mixate ], siropuri pentru imunitate si contra racelii [ Imunogrip, Echinaceea etc ] ; atentie ca in casa sa nu existe igrasie, mucegai, umiditate ; multa miscare cu bicicleta, in aer liber ; vaccinata cu Pneumo 23 [ se face comanda la farmacie ] cand incepe toamna.
0
21-05-2012, ora 16:01
Mihai102
Nu este medic/terapeut
Mihai102
De duminica noaptea si pana acum nu mi-a mai facut febra. Poate a ajutat-o si frectiile cu otet indoit cu apa pe care i le-am facut duminica in disperare de cauza. Oare i-ar putea dauna cu ceva aceste frectii cu otet in combinatie cu antibioticu.
Am fost astazi din nou la medicul pediatru si l-am rugat sa-mi dea alt antibiotic, ceea ce a si facut: 6 ml Unasyn la12 ore + Acc 3 pliculete pe zi.
Acum fata cand tuseste, parca ar incepe sa se rupa din piept. Sper ca santem pe drumul cel bun.
Multumesc celor ce mi-au raspuns, si in special Doamnei Dr. Balcan Anisoara, al carei sfat m-i s-a parut mai complet si mai valoros decat consultatia oferita astazi de doamna mea doctor de familie.
0
23-05-2012, ora 09:33
violeta.bianca
Nu este medic/terapeut
violeta.bianca
Draga doamna, dar un exudat faringian, nazal a-ti facut vreodata copilului?!Atata antibiotic, fara o antibiograma?!Otetul e de "cand bunica"zice cineva, dar dupa parerea mea, ca mamica "incercata "si trecuta prin multe peripetiii cu copilul, este cel mai la indemana si eficient totodata, iar daca febra creste-impachetarile sunt la fel de eficiente-si nu va fie frica ca raceste copilul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cancerul și sistemul imunitar
  • O pastilă care imită sistemul imunitar
  • Pneumonia
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Există 7 factori care pot prezice riscul de pneumonie (studiu)
  • Mediul, mai important pentru sistemul imun decât ereditatea
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • Efectele benefice ale soarelui asupra sistemului imun
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  •