Tratamente naturiste curative pentru hemoroizi interni si externi

23-04-2012
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Persoanele sedentare, stresate şi cu o alimentaţie necorespunzătoare (prea bogată în alimente relaxante ale fibrelor musculare - adică zaharuri şi grăsimi) se confruntă adesea cu o problemă neplăcută, fără a fi periculoasă - apariţia hemoroizilor. Durerile de diferite feluri, care apar frecvent după eliminarea scaunului, precum şi sângerările frecvente sau eliminările de secreţii de la nivelul hemoroizilor determină un disconfort considerabil persoanei suferinde.

Medicina naturală are câteva posibilităţi de tratament.

Gemoderivatul numărul 1 în tratamentul hemoroizilor interni sau externi este Extractul din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1, care are un tropism marcat pentru vasele venoase şi constituie un remediu specific pentru staza şi congestia venoasă. Principala indicaţie a preparatului este în prezenţa unei constipaţii cronice, cu hemoroizi arzători, congestionaţi, albăstrui şi sângerânzi, cu senzaţie de greutate anală. Hemoroizii sunt agravaţi de căldură şi sedentarism şi amelioraţi de rece şi la mişcare.
Combinaţia ideală pentru tratamentul hemoroizilor este Extract de muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extract de muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apă, seara, 2- 3 luni de tratament. Coacăzul are un efect ani-inflamator marcat, care se asociează fericit cu efectul decongestionant venos al castanului. La persoanele la care afectarea hepatică este evidentă, dacă nu prezintă semne de hipertensiune arterială, la schema de mai sus se poate adăuga şi Extractul din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apă, la prânz.
Pentru boala hemoroidală, ca tratament de fond putem folosi Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, zilnic, 4-6 luni de zile. Asocierile cu medicamente homeopatice sau alte suplimente necesare fiecărei persoane în parte grăbesc efectul pozitiv de recuperare.
O altă combinaţie utilă în tratamentul hemoroizilor este cea dintre Extractul de muguri de Castan comestibil- Castanea vesca MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apă seara. Aceasta combinaţie are un efect benefic inclusiv asupra congestiei pelvine din staza limfatică, aşa cum apare cel mai frecvent la femei. Este combinaţia de elecţie de folosit la hemoroizii de sarcină (pentru că uşurează inclusiv staza limfatică din membrele inferioare care apare la femeile însărcinate) şi ambele extracte pot fi utilizate fără probleme în timpul sarcinii.
Dacă hemoroizii sângerează abundent, se recomandă fie asocierea dintre Extractul din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1 şi Extractul din mlădiţe de Tuia- Thuja orientalis MG=D1, cu acţiune anti-hemoragică notabilă, fie o combinaţie dintre Extractul din castan sălbatic şi un remediu homeopatic corespunzător.

© Dr. Sorina Soescu şi PoştaMedicală
1 comentarii
0
15-05-2012, ora 11:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.S. - În tratamentul hemoroizilor externi, de pildă, foarte eficientă este şi crema cu mărul lupului şi gălbenele (+rostopască sau arnică)! :-)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Discuție: cea mai bună intervenție pentru hemoroizi (ligatura, scleroterapia, capsarea, extirpare chirurgicala, etc.)
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •