Tratament stafilococ auriu

13-12-2013
Flavia83
Nu este medic/terapeut
Flavia83
Buna seara.Am un baietel de 3 ani si 2 luni si dupa mai multe episoade de rosu in gat urmat de tratament cu antibiotic am recoltat un exudat faringian si a iesit stafilococul auriu.Medicul pediatru a prescris augumentin(am facut antibiograma) 10 zile, iar medicul ORL considera ca nu este necesar tratamentul cu antibiotic.As vrea sa intreb daca v-ati confruntat cu astfel de situatie si cum ati procedat.Multumesc.
2 comentarii
0
13-12-2013, ora 22:15
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna seara, stafilococul se gaseste in nasul majoritatii oamenilor si ajunge si in faringe prin portaj. Chiar daca-l goniti cu antibiotic va pleca pe moment dar se va intoarce cam in 2-3 luni. In plus, stafilococul dezvolta rezistenta la unele antibiotice, de aceea medicul ORL-ist zice sa nu luati nimic. Daca copilul nu prezinta semne clinice (febra, puroi in gat, etc.) e ok sa ascultati sfatul medicului ORL-ist si sa nu-i dati nimic. Eventual, faceti niste aerosoli, actionati local cu ceaiuri, suplimente pentru imunitate, vitamina C. Pastrati varianta cu antibiotice atunci cand toate celelalte solutii s-au epuizat.
0
20-09-2014, ora 11:34
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Toti pediatrii ar trebui sa considere situatia descrisa drept colonizare si sa-l trateze ca atare, fara tratament medicamentos; din nefericire realitatea este alta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •