Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Tratament pentru menopauza

23-01-2011, ora 21:08
Autor: adelinas62
Am 48 de ani si in urma unei histerectomii subtotale, am ajuns la menopauza. Ce ma supara, sau ma supara, erau bufeurile(am avut si hipertensiune arteriala, palpitatii) dar bufeurile erau cele mai deranjante. Destul de frecvente si noaptea si ziua.Am luat un tratament pentru bufeuri -ESTRO PLUS- recomandat de doctorul ginecolog si 10 zile pe luna calciu. Au trecut la un moment dat simptomele , am intrerupt medicatia dar dupa o vreme au aparut iar. L-am reluat, nu cu mult succes la inceput, dar intretimp am auzit si de LUMINITA DE SEARA, drept pentru care am intrerupt ESTRO PLUS_UL si am urmat cu LUMINITA DE SEARA. Acum nu mai am bufeuri, tensiunea s-a mai reglat, ce ma nelinisteste este faptul ca am inteles ca aceste tratamente pot cauza, sau favoriza aparitia cancerului mamar. As dori sa stiu daca este posibil acest lucru si daca da, ce ma sfatuiti sa fac.Am mai primit din partea unui medic homeopat o schema de tratament dar sincera sa fiu este cam scumpa si nu-mi permit (KIMACTOPLANT; FOLICULINUM; BIOCLIN MULTI GYN LIQUIGEL).Astept un raspuns, in acest sens, ma macina rau gandul ca imi fac rau singura.
Va multumesc.
3 comentarii
21-05-2011, ora 22:06
Autor: mikymiky
DIn experienta mea, tratamentul cu Estroplus trebuie facut macar 6 luni, ca sa ai cat de cat certitudinea ca nu revin bufeurile. Fiind estrogeni vegetali acolo si intr-o cantatate mica, nu cred ca exista riscuri de nici un fel cu privire la cancer. Iar in ceea ce priveste evening primose, este pentru alte chestii decat pentru menopauza... Dar daca tu te simti bine cu asta, ce pot sa spun?
23-05-2011, ora 20:03
Autor: adelinas62
Multumesc, am reluat tratamentul cu Estroplus si pot sa spun ca ma simt bine. Bufeurile mai sunt dar de intensitate mica.
28-04-2012, ora 21:08
am o mare frica sa iau estro plus, deoarece nu stiu cum o sa reactioneze orgnizmul.Ce sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • La ce vârstă apare menopauza?
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK